Автор Тема: Вести од Автомобилскиот Свет  (Прочитано 358478 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8965
Одг: Вести од Автомобилскиот Свет
« Одговори #1425 на: 09 Јуни 2018, 20:48:08 pm »
Да не почнат лижавчиња да праат.

Панда и 500 се продадени 80% од бројкиве во Италија на патриотска база.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1426 на: 09 Јуни 2018, 21:59:43 pm »
Свашта, каква срамота.

Типичен пример на компанија која не може да се носи со времето. Жал ми е и секако за нас не е добро да се намалува конкуренцијата.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #1427 на: 09 Јуни 2018, 22:23:50 pm »
Маркионе ептен стратег излезе. Дури се шпекулира  за гасење на Крајслер. Значи Ланчија ја рикна, со Алфа господ знае што ќе биде, Фиат се сведува само на 2 возила. Да не ја негуваш традицијата на едно ултра популарно Пунто наследник на исто така ултрапопуларно Уно е штета и срамота.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #1428 на: 10 Јуни 2018, 11:28:45 am »
Маркионе им донесе пари на инвеститорите. Среќа во пензија ќе оди, па може ќе почнат и коли да праат во иднина.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1429 на: 10 Јуни 2018, 11:30:21 am »
kratko i jasno, FIAT ke rikne za nekojsi 5-7 godini. Znaci sto se slucuvalo, so parite sto gi imale namesto da investiraat vo razvoj na novi tehnologii gi spickale na kupuvaJne na drugi umreni brendovi...
       Bidejci slednite 5 godini site ke se fokusiraat na razvoj na novi tehnologii ne mi se veruva deka nekoj ke frla pari da kupuva nesto sto e veke propadanto...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34098
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1430 на: 10 Јуни 2018, 11:34:51 am »
Има само едно чаре, кога-тогаш ќе дојде, само има уште одредена количина глупирање што мора да помине. 500 кубика мини генераторче со турбо полнач и аутоматик мењач плус батерија и еден електромотор, кабел за у штеќер и решен проблем. Како дополнителна опрема сокет за преносна батерија што можеш да си ја носиш дома и со неа да поминеш ко за почеток 50 километри.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3779
« Одговори #1431 на: 10 Јуни 2018, 12:18:32 pm »
Маркионе ептен стратег излезе. Дури се шпекулира  за гасење на Крајслер. Значи Ланчија ја рикна, со Алфа господ знае што ќе биде, Фиат се сведува само на 2 возила. Да не ја негуваш традицијата на едно ултра популарно Пунто наследник на исто така ултрапопуларно Уно е штета и срамота.

Цела FCA се шлепа на Jeep и RAM. Се друго се библија стари модели.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #1432 на: 10 Јуни 2018, 21:18:30 pm »
FIAT  се сведува на Панда, 500 и карго програмот. А отсекогаш имале култни градски и компактни аута

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #1433 на: 21 Јули 2018, 22:41:35 pm »
Конечно! Мајката му ја е.а на ФИАТ, го биваше само за шарени приказни за да ги ќари акционерите
“На итен состанок, управата на Fiat Chrysler реши Серџо Маркјоне да биде разрешен и на раководното место во компанијата да го замени Мајк Менли, кој досега беше одговорен за Jeep. Причината за оваа изненадна смена се компликациите со здравјето на Маркјоне кој се опоравува после операцијата на рамото минатиот месец. Во соопштението на компанија со жалење се констатира дека неговата здравствена состојба која денес се влоши не му дозволува да се врати на работа. Одлуката е донесена на заеднички состанок на управните одбори на FCA, Ferrari и CNH Industrial, но засега нема официјални изјави околу останатите негови функции што ги имаше во групата и кај нејзините членки. 66-годишниот Маркјоне дојде во Fiat во 2004 година и требаше да ја напушти групата во април идната година, но да остане на чело на Ferrari.“

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43723
  • Il Moderatore
« Одговори #1434 на: 21 Јули 2018, 22:57:19 pm »
Можда не знаеше како со колите, ама знаеше како со парите. Ањели фамилијата, веројатно ќе му напраи споменик на некое убаво место :)
Сепак, мора да му оддадам почит што не дозволи GM да ги спои FIAT so OPEL, пошто сеа двете компании ќе беа пужо, не само Opel.
Единствено нешто што фалеше, малце повеќе коли да направеа за овие 15-тина години.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29679
    • CARclub.mk

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3850
« Одговори #1436 на: 23 Јули 2018, 10:33:25 am »
Испадна дека рамо е доста заебана работа :(
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен mkm

• Редовен
« Одговори #1437 на: 25 Јули 2018, 12:36:26 pm »
Испадна дека рамо е доста заебана работа :(
Не ќе да е до рамото

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29679
    • CARclub.mk
« Одговори #1438 на: 25 Јули 2018, 12:39:21 pm »
Починал денес.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1439 на: 25 Јули 2018, 13:17:54 pm »
hmm i jasmislev deka e samo otstranuenje od rabota...
R.I.P.
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.