Автор Тема: Renault Megane 1.5 Dci 130 GT-Line  (Прочитано 100556 пати)

Отсутен SasoR

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
Одг: Renault Megane 1.5 Dci 106 GT-Line
« Одговори #180 на: 13 Јули 2012, 14:03:18 pm »
ova e moeto.

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #181 на: 13 Јули 2012, 14:04:12 pm »
Претстави го во посебна тема. :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #182 на: 13 Јули 2012, 15:41:26 pm »
Trojca pozadi i komocija ne treba da stojat vo ista recenica. Ama za ultra kratki relacii moze da posluzi kako vonredna opcija. :)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #183 на: 13 Јули 2012, 18:56:44 pm »
Искрено во мојов со 5 врати позади не се возат комотно 5 души на подолги релации.Во оваа класа на возила и не е баш комотно за петорица,идеално е да се возат четворица и ништо повеќе,единствено ако се многу ситни тие што се возат позади.
И јас бев многу повеќе за купето зошто е далеку поубаво од моделов со 5 врати ама замижив пред тоа и бидна што бидна.

Околу потрошувачката мислам дека ти е малку висока,можеби е до кратките релации,температурата и стилот на возење.

Како и да е добродојде на форумов и многу ми е драго што ќе има некој со исто возило!

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #184 на: 13 Јули 2012, 19:09:36 pm »
Прчот,меганот сега за сега е одличен,има голем напредок во однос на 2ката,користени се подобри материјали,изработката е на повисоко ниво,управувањето е подиректно од претходниот,лежењето на пат е поцврсто но не и неудобно.Се на се сум задоволен од целиот пакет. Можам да кажам дека опремата е еден од најбитните моменти во секое возило.
Повисоките пакети на опрема го прават истото возило многу подобро,тие финеси и додатоци многу значат.
Моторот е потполно ист како кај претходниот,перформансите се идентични и потрошувачката е иста.

Потрошувачката строго низ Скопје,без штедење,возење низ гужви,возење со брзина поголема од пропишаната е во интервал од 6 до 6.5,нормално дека може да се спушти и подоле ама немам нерви за такво нешто,јас сум презадоволен од оваа потрошувачка и не се трудам да ја спуштам подоле.
На отворен пат доколку имаш мирна нога,со возење во интервал од 110 до 130 во 6та брзина,на моменти ситни испади до 150-170,изнесува околу 5 литри,со пензионерска вожња максимум до 110,на рамен пат може да се извади смешна бројка од 4-4.5.

Се на се сум презадоволен од возилово,што не значи дека се откажувам од 2ката,има нешто посебно во таа кола барем за мене,и ќе се потрудам уште долго време да остане барем една 2ка во фамилијата.

Jas go imam coupeto so istiot motor. Gradska mi pokazuva nad 8 no sekogas go meram so polnenje do kapace i izleguva okolu 7.5. Mozebi e poveke od tvojot deka pravam kratki relacii od po 3 - 4 km ili deka go vozam koga e lando bidejki 5 meseci vozam motor i ne vleguvam vo kola. ( Ja vozam ednas na 10 dena poradi polnenje na akumulatorot)  Na otvoreno go imam testirano ne poveke od 110km/h  4.3l od 130 do 160km/h   5.5l

Prethodno imase komentar za volanot no mene mnogu dobro mi lezi. Zadnata klupa ne e losha kako sto izgleda , se vozime petorica na otvoreno bez narushena komocija.

malku me nerviraat golemite vrati taka sto ako ne se otvorat barem 50% tesko mi e izleguvanjeto isto taka i kaisot e mnogu pozadi i treba dobro da se istegnes za da go dofatish. No koga kolata go pravi merakot gi zanemaruvash ovie slabosti.

Toa za kaisot e vistina, i kaj aveoto na stariot go imam primeteno ova, mnogu nervira koga treba da se presegas.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен SasoR

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #185 на: 16 Јули 2012, 10:19:04 am »
Искрено во мојов со 5 врати позади не се возат комотно 5 души на подолги релации.Во оваа класа на возила и не е баш комотно за петорица,идеално е да се возат четворица и ништо повеќе,единствено ако се многу ситни тие што се возат позади.
И јас бев многу повеќе за купето зошто е далеку поубаво од моделов со 5 врати ама замижив пред тоа и бидна што бидна.

Околу потрошувачката мислам дека ти е малку висока,можеби е до кратките релации,температурата и стилот на возење.

Како и да е добродојде на форумов и многу ми е драго што ќе има некој со исто возило!

позади беа три жени кои не се пожалија на комоција а и јас не приметив колено у грб а сум висок 180см и седиштето ми беше комотно поставено. така да за купе ме изненади бидејки сум имал и тојота селика која позади небеше толку комотна.
Да бидам искрен не сакав да купам кола со три врати но кога ја видов многу ми се допадна дизајнот, опремата како и машината инаку  сакав да купам Passat од плацот во Кочани кои ги носат од дилер на Порше од Германија и се многу добро сочувани.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #186 на: 09 Септември 2012, 02:57:53 am »
Еве бидна едно K&N филтерче за воздух.
Благодарение на нашиот член Осмица филтерот беше успешно нарачан од Ebay за многу пониска цена од кај нас.

Придобивки не знам дали има а искрено не ни очекував да има ама едноставно сите викаат дека е најдобар филтер за воздух,па зошто да го немам најдоброто за мојот автомобил.

Ај и некое поново сликиче

Е сега и едно ваше мислење.Пластичните лајсни што се на вратите од страна сакам да ги офарбам во боја бидејки се црни и едноставно не ми се вклопуваат во целата слика бидејки нема ништо друго црно на колата.Дилемата е помеѓу 2 бои,дали да бидат во боја на каросерија или во бојата на бандажите,рачките на вратите,ретровизорите и додатоците што се на браниците,таа е некоја си темно сива боја.

Еве и некоја слика од страна,па можеби некој ќе биде и толку добар да ги среди лајсните на слика во двете варијанти.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #187 на: 09 Септември 2012, 03:04:11 am »
Ебаго, баш ја барав колава да ја погледнам, нема ни 3 мин :)
Колку проценти пониска цена беше филтерот ? :)
А за тие на вратите...  јас би во боја на бандажи...

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #188 на: 09 Септември 2012, 03:06:12 am »
50% поефтина беше цената на филтерот!

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9194
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #189 на: 09 Септември 2012, 03:38:30 am »
2 ра варијанта, во боја со бандажите, ретровизорите итн... ;)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #190 на: 09 Септември 2012, 04:02:52 am »
јас не би ги чепкал,се вклопува со црната рамка околу прозорите и делот напред кај регистрацијата :)

на 3тата слика многу лошо испаднал браникот како да двои

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #191 на: 09 Септември 2012, 08:37:30 am »
Бушав со здравје да го возиш K&N-чето,околу лајсните јас би ги офарбал во боја на каросерија,во спротивно мислам дека ке биде превише на сиво!

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #192 на: 09 Септември 2012, 09:21:25 am »
Единствена замерка на изгледот на меганов ми се тие претерано дебели бампер стрипс. Не смислија нешто поелегантно афтермаркет веќе? Инаку, ако си на ниет да ги фарбаш - бојата од рачките на вратите.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #193 на: 09 Септември 2012, 11:06:53 am »
Јас би ги офарбал во боја на каросерија.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #194 на: 09 Септември 2012, 11:16:36 am »

Mоже.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.