Автор Тема: КЛИМА ФОЛИИ  (Прочитано 58108 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: КЛИМА ФОЛИИ
« Одговори #75 на: 10 Март 2014, 11:11:27 am »
Смееш напред до 30% да ги затемниш но повеќето коли толку и се затемнети од фабрика напред. Назад до 99%. Проблеми може ќе имаш може не ама додека не им дојде на ред акција за казнување за фолии. Тогаш сигурно ќе имаш проблем.

чекај сеа.. шо ако напред ја затемнам 40% да речеме а позади 80.... за позади нели е регуларно атест да имаш и дозволено.. шо ке ми мрсат тогаш????

а за предните како ке успеат да ми мерат? џандарите на лице место да не ми мерат колку се затемнети?

нема место за пазарење бе пријател... законо тси е јасен... напред затемнување до 30% т.е. провидност 70%...

позади затемнување ДО 98%.. ако сакаш 80, ако сакаш 50, твоја работа... не е тоа баланс помеѓу стаклата... клацкалица со пазарење демек тука ке скратам а тука ке додадам... ти имај и 50% ако сакаш позади, напред ако имаш 35% не проаѓаш на атест.. кратко и јасно...

позади затемнување ДО 99%   ;)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
« Одговори #76 на: 10 Март 2014, 13:28:19 pm »
предните стакла гледам кај мене малце се затемнети фабрички ама незнам колку проценти.... а планирам ( мислам дека би било добро ) напред да ја затемнам 30 % позади 60 или или напред 35 позади 70....

немам ориентација како би илегло на крај за да одлучам... гледам низ скопјево се возат коли ама баш ништо не се гледа внатре ( ваљда поголем процент на затемнетост имаат ... )

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
Одг: Re: КЛИМА ФОЛИИ
« Одговори #77 на: 10 Март 2014, 14:05:44 pm »
Јас би одел сите исто, не позади повеќе напред помалку. Ми се чини дека фабрички си се негде до 27% затемнети, така имав прочитано ако не се лажам.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #78 на: 10 Март 2014, 14:15:02 pm »
Смееш напред до 30% да ги затемниш но повеќето коли толку и се затемнети од фабрика напред. Назад до 99%. Проблеми може ќе имаш може не ама додека не им дојде на ред акција за казнување за фолии. Тогаш сигурно ќе имаш проблем.

чекај сеа.. шо ако напред ја затемнам 40% да речеме а позади 80.... за позади нели е регуларно атест да имаш и дозволено.. шо ке ми мрсат тогаш????

а за предните како ке успеат да ми мерат? џандарите на лице место да не ми мерат колку се затемнети?
За задните регуларно е атест,ама на предните е нерегуларно односно не се издава атест.Сите кои вадат атест,прво ставаат фолии на задните,одат на технички вадат атест,па после ставаат фолии на предните...
Како ке ти мерат?
Па џандарите не се толку глупи,кога ќе прават рација за фолии,ке си застанат во близина на технички преглед,те застануваат,оп на технички и ке ти мерат таму... ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4218
« Одговори #79 на: 10 Март 2014, 19:12:08 pm »
фабрички се со пропусност од 70-71%,така ми измерија на машински со тоа уредот(се работи за ибиза мк3)

Отсутен аллександар

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
« Одговори #80 на: 10 Март 2014, 21:59:32 pm »
ај некој за ланчија ипсилон од 96та дали знае да ми каже колку се фабрички затемнети???? по мое гледање максимум да се 20%

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #81 на: 10 Март 2014, 22:44:54 pm »
ima li nekoj da kaze koja e najsvetla folija sto se nudi po nasive garazi ???

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #82 на: 10 Март 2014, 23:25:29 pm »
ај некој за ланчија ипсилон од 96та дали знае да ми каже колку се фабрички затемнети???? по мое гледање максимум да се 20%

одокативна мерка? :)

30% се сите... не сум налетал на некоја помалку што е (освен застава било која)... значи не пипаш напред ништо. позади тураш фолии само, тоа по закон...  а после атест што ке правиш, тоа е веке твој избор...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14287
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #83 на: 10 Март 2014, 23:31:25 pm »
И тоа со атест-от е глупа работа.Кога назад е дозволено да ги затемнам стаклата максимално,тогаш не ја гледам поентата на атест-от,освен колку да го платиш...
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #84 на: 10 Март 2014, 23:38:00 pm »
И тоа со атест-от е глупа работа.Кога назад е дозволено да ги затемнам стаклата максимално,тогаш не ја гледам поентата на атест-от,освен колку да го платиш...

има поента...
првата поента е:
има норматив какви фолии се дозволени... на пример забранети се рефлектирачки фолии... а такви може да бидат огледални, сребрени, и слично и црни со металик перли... тие можат да бидат опасни по живот за друг возач во друго возило... а можат да бидат и чисто бели не рефлектирачки ама со 100% затемнување.. и такви не смеат...

втората поента е:
пари у буџет...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #85 на: 10 Март 2014, 23:39:40 pm »
Постои фолија што затемнува многу, а не намалува видливост?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #86 на: 10 Март 2014, 23:44:08 pm »
ima li nekoj da kaze koja e najsvetla folija sto se nudi po nasive garazi ???

5% затемнување, не ми текнуе како и’ беше името :(

Постои фолија што затемнува многу, а не намалува видливост?

Не.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
« Одговори #87 на: 11 Март 2014, 00:23:27 am »
По нашиве гаражи тешко дека ќе најдеш светла фолија.Денес го правевме муабетот со Аце Ван Џонсон,зошто веќе не носи од светлите фолии,барем од таа со 30% затемнетост или како што ја викаат 70% видливост.

Муабетот е дека кога го отвараше сервисот пред отприлика 2 год нарачал 2 котури бидејќи тоа е минимум кога се прави нарачка од Холандија,мака мачеше да ја угради на некое возило.Едноставно луѓето не ни прашуваат за светли фолии,во последно време и таа со 50% затемнетост тешко се продава и веќе не ја нарачува.50 и 70% стави само на познаници и пријатели на кој првичната намера им е вистинска УВ заштита а не ќумур црни прозори за курчење.Сите бараат проклето црна фолија и после мака мачат кога возат навечер ама мислат дека опасно изгледаат.
Еве јас бев солидарен и последното парче со 70% видливост го залепив на предната шофершајбна минатото лето и сум многу задоволен од ефектот,ќе ставев и посветла само поради Ув заштита ама намаше :)

Инаку постои и фолија со 0% затемнетост а со истата Ув заштита како темните ама нема на кого да ја уградиш,што ако ставиш фолија а комшиите не го приметат тоа,нели ;)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #88 на: 11 Март 2014, 00:28:12 am »
По нашиве гаражи тешко дека ќе најдеш светла фолија.Денес го правевме муабетот со Аце Ван Џонсон,зошто веќе не носи од светлите фолии,барем од таа со 30% затемнетост или како што ја викаат 70% видливост.

Муабетот е дека кога го отвараше сервисот пред отприлика 2 год нарачал 2 котури бидејќи тоа е минимум кога се прави нарачка од Холандија,мака мачеше да ја угради на некое возило.Едноставно луѓето не ни прашуваат за светли фолии,во последно време и таа со 50% затемнетост тешко се продава и веќе не ја нарачува.50 и 70% стави само на познаници и пријатели на кој првичната намера им е вистинска УВ заштита а не ќумур црни прозори за курчење.Сите бараат проклето црна фолија и после мака мачат кога возат навечер ама мислат дека опасно изгледаат.
Еве јас бев солидарен и последното парче со 70% видливост го залепив на предната шофершајбна минатото лето и сум многу задоволен од ефектот,ќе ставев и посветла само поради Ув заштита ама намаше :)

Инаку постои и фолија со 0% затемнетост а со истата Ув заштита како темните ама нема на кого да ја уградиш,што ако ставиш фолија а комшиите не го приметат тоа,нели ;)
jas koga bev kaj ace pred 2 nedeli istiot moabet go terav..
jas da ima 30% odma bi montiral na celo vozilo samo radi prednite vrati nema tolku date zamara policija za atest ako te zastane baska so fabrickoto zatemnetite stakla+30% mislam deka e idealkno za sve..neznam lugjevo arno vikas dagi vidat komsiite kako da staile kesi za gjubre ama mrak coece nisto nese gleda ...RIKI bez navreda.. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;Dizminatiot vikend bile pisani preku 150 kazni za folii vo skopje a za pomalive gradovi masakar e ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #89 на: 11 Март 2014, 09:20:06 am »
Jaс се мислам на фиестата да ставам комплет на сите прозори најсветла. Сега ми викате нема...