Автор Тема: КЛИМА ФОЛИИ  (Прочитано 58085 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
Одг: КЛИМА ФОЛИИ
« Одговори #45 на: 29 Март 2012, 17:21:47 pm »
Плинмонт, ме занима колку е затемнување на Пежо 306 и 206 со 30% фолија.
За двете цена посебно ако не е проблем...Која фирма ви е фолијата и дали давате некаква гаранција?
Благодарим.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #46 на: 02 Април 2012, 22:47:06 pm »
Ајде фраери, кој ке ги донесе овие во МК ?

http://www.car-sunshade.windesa.com/sight-protection/sunblock.html

Ем вадиш и ставаш кад оќеш, ем прозор моеш да отвориш а опет сенка, ем не изгледа ко да си министар који се боји погледа  ;)

Цело Скопје лупа најбољи фолии  :) А преку зима и навечер гата низ прозор  :)

Tuning, да не ти дадоа провизија ? :)
ne mise dale provizija gi lepev cetiri koli kaj niv i previse e zadovolen (porano lepev vo NOVUS ama veke ne se toa sto bea)

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #47 на: 02 Април 2012, 22:50:40 pm »
garancija davaat od 10 godini za tolku koj znae kolku koli ke smenis :)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #48 на: 03 Април 2012, 09:44:40 am »
Nekolku prasanja do Plimont:

1. Dali 35% e maksimalno zatemnuvanje koe e dozvoleno zakonski ili moze i poveke?
2. Dali po zatemnuvanjeto treba da se atestiraat staklata i atestot se dopisuva vo soobrakajna ili se vadi nova soobrakajna?
3.Kolku otprilika bi kostalo ednakvo zatemnuvanje na site stakla kaj Opel Kalibra vo ramki na zakonski dozvolenoto?

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #49 на: 04 Април 2012, 15:56:39 pm »
Плинмонт, ме занима колку е затемнување на Пежо 306 и 206 со 30% фолија.
За двете цена посебно ако не е проблем...Која фирма ви е фолијата и дали давате некаква гаранција?
Благодарим.

Цената за поставување на фолии за 206-ка е 110 евра, а за 306-ка е 120 евра. Тоа е цена за  5 стакла, без предна шофершајбна. Работиме со ASWF фолиите, гаранцијата на вградените фолии е 10 години

Отсутен plimont

• Модератор
  • Јуниор
  • Пораки: 868
  • http://www.plimont.com тел.02/2554-666
    • galerija
« Одговори #50 на: 04 Април 2012, 15:58:32 pm »
Nekolku prasanja do Plimont:

1. Dali 35% e maksimalno zatemnuvanje koe e dozvoleno zakonski ili moze i poveke?
2. Dali po zatemnuvanjeto treba da se atestiraat staklata i atestot se dopisuva vo soobrakajna ili se vadi nova soobrakajna?
3.Kolku otprilika bi kostalo ednakvo zatemnuvanje na site stakla kaj Opel Kalibra vo ramki na zakonski dozvolenoto?

Законски дозволено затемнување на  двете предни странични стакла е до 30% , на двете задни странични и задното стакло до 99% затемнување, на предната шофершајбна не е дозволено поставување на фолија.
Процедурата за атест на клима фолии е идентична како и за плински уред, исто се вади и нова сообраќајна.
Приближната цена за поставување на фолија на 5-те стакла за Калибра е 120 евра, само за задните 3 стакла е 90 евра. Кај возила со фабрички тонирани стакла во рамките на законот се останува само кај задните стакла, кај предните се надминува границата од 30%

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #51 на: 04 Април 2012, 16:08:11 pm »
Благодарам за одговорот :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #52 на: 05 Април 2012, 02:04:20 am »
kako sto kaza gojde, za uv zraci i ostalo stvarno ima razlika so foliite, pozadi kaj decata mi e frizider, so zatvoren prozor e toplo ali so otvoren przi i rakata mi e crvena ko na rak  ;D ;D ;D
za rikverc imam i kamera i senzori, taka da ne se sekiram mnogu, a deka ne se gleda nevecer ...mozebi ako ti se zatemneti ko na onak 98%  ;D ;D ;D,
kaj mene imam samo na zadnite staveno i sum prezadovolen,  imav i na nissan micra na predni i zadni , i  gi mestev ednas vo automakedonia kaj busman vo avtokomanda i ednas vo novus, za dvete raboke mi zemaa 5000 denari...
e sea imase malce na nekoi mesta na sofersajbnata zadna samo po nekoe meurce sitno kaj zaoblenite tesko dostapni delovi, ali generalno e ok
toplo.. pardon ladno preporacuvam folii  ;D ;D ;D... zavesite imaat prednost samo zasto mozat da se izvadat ali ne stitat od gorenje i uv zraci...

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1310
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #53 на: 05 Април 2012, 06:22:33 am »
Nume,

Завесите ги имам на голфот на жена ми. Се работи сепак за софистицирано решение, и да, многу е важна калибрацијата на материјалот. Не се споредуваат со пазарџиските завеси, а и по цена се соленки. ( Дури се и поскапи од фолиите ), бидејки секако се прават наменски за секое возило.
И да, ефектот е ист со фолиите.

Инаку, оваа фирма работи за големите авто марки, и истите се купуваат кај увозниците на возила како оргинална додатна опрема, а верувам дека прошле добар тест, у еден Ауди, или BMW, за делотворноста во поглед на заштитата.

Во меѓупериодите ( пролет или есен ) коа не пушташ клима у кола,  одлично е што ем е сенка, ем може џамот да е подотворен.

Интересно кинезиве не стасале до моментот да ги ископираат.

Со оглед дека за мојата кола сеуште не ги произведуваат, барам голема димензија на пазарџиски, да направам своја рамка спрема колата, ама никако по Скопје да најдам голема димензија ( на пример за задно стакло ) да можам на раат да пробувам да праам за странични. Све се со некои Џивџи и Том и Џери слики по нив. Црни не сум нашол.

Ќе гледам деновиве да постирам фотки, и однадвор и одвнатре, а за ефектот, едино може да ми верувате, или да се повозиме на сонце.

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7689
  • Хорска Секција
« Одговори #54 на: 05 Април 2012, 08:51:16 am »
И да, ефектот е ист со фолиите.
Тоа едноставно не е можно.

Помеѓу завесата и стаклата има воздух кој се грее од зрачење, а понатаму тој топлол воздух се распределува низ кабината. 100% топлина и 100% UV зраци од зрачењето остануваат во кабина.

Помеѓу фолијата и стаклата нема воздух, па така во зависност од типот на фолијата се одбива голем дел од соларната енергија од зрачењето, со што помалку топлина се генерира внатре во кабината.
http://www.aswf.com/html/products/products_auto_performer.html
На пример ASWF Performer со 30% затемнетост одбива 51% од соларната енергија, односно ја намалува генерираната топлина во кабината за 51%. Воедно одбива и 99% од штетното UV зрачење.

Единствена предност/можност на завесите во однос на фолијата е модуларноста, т.е. можноста да ги кренеш или спуштиш по желба. За се останато предонста е на страна на фолиите.
Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
« Одговори #55 на: 05 Април 2012, 09:08:44 am »
Taка Гојдо. Зошто не ја проверите АСФВ фолијата со затемнување 30%. Не се ни приметува дека ја има. А дава прекрасен шмек на колата гледано од надвор - и плус заштитува од сонце.

Кола, а посебно лимузина која нема барем малку тонирани стакла (фабрички+30%) на ништо не личи.
« Последно менување: 05 Април 2012, 09:21:39 am Deni »

Отсутен Yoc

• Почетник
  • *
  • Пораки: 13
« Одговори #56 на: 05 Април 2012, 21:35:48 pm »
Plimont...dali iako e protivzakonski...ako na baranje na musterijata zatemnuvate predni stakla nad 80%???

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #57 на: 05 Април 2012, 21:37:07 pm »
radikal - djihad  ;D ;D ;D ;D
a be brat tebe ko prvo nema da ti se gleda a i odma ke go jades od dzandari...  ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54984
  • Махер
« Одговори #58 на: 05 Април 2012, 21:38:03 pm »
Они ќе ти ги затемнат и 102% ама твоја си е одговорноста.

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #59 на: 05 Април 2012, 21:39:16 pm »
Они ќе ти ги затемнат и 102,5% ама твоја си е одговорноста.
;D ;D ;D
+1 ;)