Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1810860 пати)

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
Samo da spodelam, nemoj nekoj da odi vo PZU Pavlina, koristev kupon od gruper za da ispitam alergii i netolerantnost na kazein i na gluten i edna rabota shto docneja so rezultatite druga rabota site ispituvanja nanodredena hrana, zivotni itn vrednostite se site isti. Duri i na telefon zborevme i od tamu me ubeduvaa deka toa e normalno. Katastrofa so eden zbor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Сликај го резултатот да го ѕирнеме тука.
Зини да ти кажу.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921

Napomena, deka i prethodno sum pravel ispituvanja i netolerantnost na kazein imav dosta visoka, vprochem i poradi toa i proveruvam pak bidejki odamna ne sum proveril.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
Најверојатно рачно ги внесуваат резултатите (апаратот сам не ги принта како на пример кај обична крвна слика)и ги впишуваат резултатите само ако се покачени над граница, а другите не ги внесуваат за да заштедат на време. Според мене не е тоа најисправно ама и не е крај на свет ако нема квантитативна вредност затоа што во овој случај таа е занемарлива.
Зини да ти кажу.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Не е иста вредност туку е само вредност испод прагот.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5392
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Aко некој плаќа за анализа, повеќе од веројатно се интересира и да ги види резултатите од таа анализа. Можеби и да ги архивира во спредшит и да ги споредува во покасни прилики.

Нема извинување за такви „анализи“ какви што добил Mikroos. Така може и на пазар да продаваат однапред испринтани ливчиња со инстант плацебо. Превара и кражба. Тука по автоматизам треба пријавување до надлежните инстанци.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Kade se prijavuva vakov slucaj?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
Изгледа или си или не си алергичен спрема ова, па и логично е нели не може да бидеш малце алергичен. мене ми правеа алерго тест со гребење(те гребат малце на кожата, ставаат алергенси, ако си на нешто алергичен ти се прави какк комарец да те каснал), која вредност би ми ја далр тука..?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Коа се лечиме преку групер купони...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Топ сега имам урнек, можам и јас лаб да отворам со однапред испечатени резултати, ќе ставам и групер ;D
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7209
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Кога веќе се мери вредност можи и точната да се напиши,
а вака иди исто како во резултати од крвна слика сегде да пишува ОК каде што е во границите

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Aма немојте сега вака другари, па „не е крај на светот ако мерењето нема квантитативна вредност“. Брее ова пациентиве денес, кај им се дава попуст со купони па уште сакаат преку леб погача да добијат... :D

... ги впишуваат резултатите само ако се покачени над граница, а другите не ги внесуваат за да заштедат на време. Според мене не е тоа најисправно ама и не е крај на свет ако нема квантитативна вредност затоа што во овој случај таа е занемарлива.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Кој сака да му мерам што сака бујрум, резултати уште пред тестот без чекање.
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
оди мери на дајно ти,  до кога ќе те чекаме

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
Aма немојте сега вака другари, па „не е крај на светот ако мерењето нема квантитативна вредност“. Брее ова пациентиве денес, кај им се дава попуст со купони па уште сакаат преку леб погача да добијат... :D

... ги впишуваат резултатите само ако се покачени над граница, а другите не ги внесуваат за да заштедат на време. Според мене не е тоа најисправно ама и не е крај на свет ако нема квантитативна вредност затоа што во овој случај таа е занемарлива.

Не влегувај во полемика за нешто што најверојатно немаш доволно познавања да коментираш.
Дали е во ред такви резултати да издаваат? Не. Дали треба Mikroos повторно да проверува на друго место? Не. Дали резултатите може да се прифатат од било кое медицинско лице како веродостојни? Да. Според тебе што треба? Да оди да провери на друго место? Да ги пријави на групер? Да си ги бара парите назад?
Зини да ти кажу.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Групер и попустите немаат врска со муабетот. Жалбата треба да биде во некое тело за внатрешна контрола за здравството (ако постои такво нешто), или во државен пазарен инспекторат за недобивање на услугата која е платена. Всушност таму во државен пазарен инспекторат е најдобро да си праша, верувам дека ќе знаат каде да се обрати.

Работата е во тоа што кога плаќаш (со пари) за испитување во здравствена институција, треба да ги добиеш резултатите од испитувањето. Па макар и со попуст ако е платено. И сеедно ако некој некаде оценил дека „квантитативна вредност е занемарлива“. Или ако „апаратот сам не принта“, и слични недолични оправдувања за недавањето на услугата која чесно е платена.