Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1810784 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5392
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Гатака после повеќе години неуспешни експерименти. А дека се има потенцијал да се дојде до таму, се има.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
@lans и јас сум во таа струка и дечкото кој го работи ова ми  е близок па ги имам информациите. Бидејќи немам време моментално да ти одговорам поопширно, what Van said.
Мислам дека идејата е во тоа дека можат да ти кажат предиспозиција кон одредени заболувања, со што добиваш предност да бидеш свесен на што да се концентрираш и на што да правиш редовни скрининзи и тестови.

Sent from my HTC One mini using Tapatalk

Отсутен mendieta1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
  • BMW E30 316; BMW Е36 318 tds; BMW E46 330 Ci
ќе секвенционираат гени грујо и заев и останатава политичка елита да не ни се разболат предвреме , па после може и да се клонираат ...
SAVE WATER! SHOWER WITH YOUR GIRLFRIEND

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10610
ni pacient da si ni doktor... najarno da ne se razbolis. Da nw cuva gospod. toa ke recam. Zenata mi ko se poragase sedat so uste 2 trudnici,  ednata pola metro otvorena pistit urlat, a sesteive si praat muabet vo stilov aj si ojme na kafe nie i onaka ne sme dokturi, so ke prajme so trudnicive... 6 pati ja gledaat na ctg za da posle carski da utvrdat deka ustvari papocnata vrvka bila namotana okolu vratceto na kjerka mi, itn itn....
Retko se i doktori i luge. Ne deka gi nema.

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
@lans и јас сум во таа струка и дечкото кој го работи ова ми  е близок па ги имам информациите. Бидејќи немам време моментално да ти одговорам поопширно, what Van said.
Мислам дека идејата е во тоа дека можат да ти кажат предиспозиција кон одредени заболувања, со што добиваш предност да бидеш свесен на што да се концентрираш и на што да правиш редовни скрининзи и тестови.

dali so `procitaniot genom` isti odgovori kje dobijam i vo filip vtori i vo najdobrata klinika na svetov?
t.e.
dali citanjeto na genomot e subjetktivno i zavisi od poznavanjeto na doktorot sto cita, ili univerzalni se tolkuvanjata segde?
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Одг:
« Одговори #2225 на: 01 Декември 2016, 21:36:33 pm »
Толкувањата се секаде исти (освен ако имаш апла неписмен кадар, што со овој научник конкретно е далеку од тоа). Имаш "стандардна" геномска секвенца каде што ти е прикажан распоредот на гените и всушност правиш споредба на твојата со таа, па гледаш дали постои некаква мутација. Еден ген се секвенционира од 30, 50 па до 100 пати. Затоа им изгледа скапо на луѓето, но цената е оправдана, реално. Доколку секвенционираш одреден ген пр. Цистична, дијабетес, Хантингтонова итн.постапката е многу поедноставна бидејќи, нели, целиш на одреден ген. Е сега, што да се прави со понатамошните резултати и нивна анализа, тоа е главен минус насекаде низ светот, не само кај нас, поради недостиг на таргетирана терапија. Сепак, истражувањата напредуваат, се' во свое време. :)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
kolku krv se zima? za decata palniram,pa da znam kolku placenje kje ima
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Да не ти го земат цело дете :)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Медицинава нема усул да те опљачка до крај...

Констатирање пигментација на обрежаниот дел (сунетот), колку би чинело?

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
Прочитајте го интервјуто од Жан Митрев кое од збор до збор по добро неможе да биде кажано како е а како може да биде.
Човекот е спремен и има потенцијал да го подмести здравството на највисоко ниво само нема никаква подршка од државава...

http://www.filipvtori.com/files/article/2016/12/3520-napraviv-bolnica-na-koja-shto-i-zaviduvaat-i-od-razvienite-zemji.pdf

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Не и одговара на државата пошто на клучни улоги се ставени некомпетентни и тие би требало да се разоткријат.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг:
« Одговори #2231 на: 08 Декември 2016, 09:44:25 am »
Ако он нема поддршка, незнам кој има. Ако сме реални секако. :) :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Ако он нема поддршка, незнам кој има. Ако сме реални секако. :) :)

Он беше монополот во кардиохирургијата во МК? :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
На приватно

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
Кој друг праи бајпас операции на отворено срце во МК?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.