Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1814019 пати)

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674

Зa вo увo, 25 еврa купен oд Керфур вo Сoлун

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
4-5мин макс. е времето на живиниот,а дигиталниот е една минута побрз,барем овој јас шо го имам и како шо кажав мене ми бркаат работа сега за сега не се брзаме толку кога сме настинати. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Присутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Да не испадни сега еден мој пост, караници покрена кој колку го сака или не си го сака детето.

Само дискутираме, кој колку сака нека дава за термометар или бандаши, и јас лично немам дете, ете не знам како е,
ама дека ние не израснавме без вакви пиштоли за температура со ласери и не знам шо ти чуда, тоа...

оди на дете од 2-3 години објасни му дека треба 5-10 минути да држи термометар под мишка

Za 3000den ima cel den da go.drzi pod miska.

Оди пробај на дете од 1 година да му држиш живин термометар 10 минути. АКо знаеш кои се последиците од скршен термометар, ќе ги дадеш тие 3000 и бакшиш.
LosiPatista, остај ти живата или фрли ја ако ја имаш дома. Термометрите, еве јас купив пред некој месец, сега се со Галиум кој е неотровен, од тие стаклените за кои се сомневам дека се воопшто и стаклени.

Dimac, јас не сум родител сеуште ама ако не се лажам, дете од 2-3 години и оди и слуша и зборува. Не знам ама сигурно можи да се излажи ако веќе не разбира, да седи 5 минути мирен за да му се измери температура. Ако се успее во тоа тогаш ти си супер родител, кон тоа треба сите да се стремат. Е сега ако е една година ако се нема пари ќе се најди чаре да му се измери и со обичен, нели нас така ни мереа, а тој шо има ќе си мери за 3 секунди.

Инаку убаво вака шо се постираат линкови за термометри, секој со својот буџет ќе си најди соодветен.  :)

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
Одг:
« Одговори #2088 на: 07 Септември 2016, 09:03:13 am »
Мoжеме вaкa дa се дoкaжувaме дo бескрaј. Секoе дете е сo рaзличен кaрaктер и рaзлични oсoбини, и секoј рoдител имa рaзличнo искуствo, тaкa дa зa мене личнo 25-50 еврa не претстaвувaaт ништo aкo стaнувa збoр зa мoетo и дoбрoтo нa децaтa. Дури зaбележувaм декa и мaтичнaтa дoктoркa вo пoликлиникa кoристи oд нoвиoт тип нa термoметри

Присутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7211
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Твој избор, а и сосема нормално, побрзо му одат прегледите, инаку мојата матична и замената последно сеуште користеа од стаклените, ама големо момче сум јас, дури чекам на ред можам да си измерам. ;)

Отсутен lans

• Редовен
  • Пораки: 1297
ziva(opasnost)+5min da izmeri
no contact,no mercury,5 sekundi merenje
ziviniot bil podobar?
kako?
hint
no contact termometrite ima opcija za merenje na covecka temperatura i za predmeti. primer parnoto kolku temperatura ima na povrsinata.
VW Passat 2.0TDI 2015
Skoda Fabia 1.2TSI 110PS DSG7 2016
Honda SH150i  2020

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5393
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
^
Распонот на мерење обично им е мал на таквите уреди, за да мерат прецизно во специфицираниот распон. За парно ќе завршат донекаде работа, но за камини и печки и слично нема да бидат прецизни.
Не дека е важно за муабетов, и не дека општонаменски бесконтактни термометри нема за евтини пари (под 10 долари од интернет). Но чисто да се знае како стојат работите.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4591
вчера дискутиравме на работа за топломериве,сите убедени дека живините,те нивните безбедни замени се најточни,додека помалце точни се дигиталните,а најмалце безконтактните.Можеби се во право,можеби не,ама за бебе мислам дека е каде каде позгодно безконтактниот за 3 секунди што мери температура,па ако има потреба за точно до децимала, ќе се измери со живин.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
Толкава дискусија за топломери, сериозно? Тотално сум со Мечето во поглед на ова прашање. Како родител ако не можеш да си го познаеш детето кога е малаксано, поспано, со усвитени очи, зацрвенети образи, нерасположено, плачливо,кинкаво, без апетит, значи или не си го знаеш доволно или не му приметуваш доволно внимание. Или доволно е да ставиш рака на чело за да приметиш дека е топло. Еве ние дома сме три лекари па немаме таков дигитален топломер, на работа работам со претежно детска популација и не користам дигитален исто. Не менува ништо дали има 39,2 или 39,3. Не ве прави тоа подобар родител ако фрлате повеќе пари за дете од другите родители. Потрошете ги подобро на поквалитетни пелени, соковник за да му правите свежи сокови, памучна облека, еднаш годишно одмор на на море и планина итн.
Зини да ти кажу.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Mene voopsto ne mi smeta toa sto nekoj kupil toplomer vakov ili takov,ustvari sekoj(i najsiromaviot) moze da kupi od 3 ili 5000 denari,no da se pravime budali ili deka jas sum poveke roditel od tebe zaradi toa sto ne si imal toplomer kakov so mislam deka treba da imas mie epten dramaturgija.Temperaturata ne pominuva vo 2-3 minuti,odnosno vo toa vreme so ti ke izmeris pobrzo od mene.
Deka e polesno e polesno,a dali e potocno,poprecizno neznam,neka kazi nekoj poupaten.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
Јас користам и брз сензорски и спор, со течен метал (што и да е внатре). Првиот ми е за првична индикација кога се сомневам ама не сум баш убеден дека има нешто, а вториот ми е за колку-толку, прецизно да ја измерам температурата. Двете деца имале моменти кога не сакале и биле нестрпливи, ама нема што да му објаснуваш на дете. Има да седи и да глеа цртан дур му се мери темп. и крај.
Сега е барем лесно, пушти му да ја гледа омилената песна и веќе имаш време да измериш температура на раат.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Kade se naodja kardiologija vo 8 septemvri, na koj sprat da ne lutame mnogu mnogu
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Има на самото приземје голема табла, не можеш да ја утнеш, каде што убаво е напишано што е на кој спрат е. :)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
ok, ne sum vlegol tamu od vojska , pa da si prasam :)
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need