Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1614970 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Подобро беснило да те фати, ќе се вклопиш во општеството  :D

Се извинувам за црн хумор.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9230
вчера го најдов пак кучето, му го запишав бројчето од плочката.

Го најдоа по регистер било вакцинирано пред 3 месеци и пуштено.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Вака мече.

Значи се утепаа од фрлање отрови по Скопје. Секако без многу да се збори за да не се дига галама. И СЕ ИСПОТРУЈА СИТЕ НАШИ МИЛЕНИЦИ. Купишта домашни. Огромна тага низ многу семејства во Скопје. Од скитниците дали 5% умреа. Дали вредеше? Ни случајно. Односно „Јас си знам колку вредело“.

Второ, не да го бараш туку додека е околу тебе одма да видиш. Секако може и да не видиш, ама за тебе си е подобро да видиш. Секако дека не е задолжително да гледаш. Ти ако сакаш утепуј го кучето, само немој да потруеш купишта домашни и дворски миленици по градов. Земи утепај го тоа едно, две и ајт. Најлошо нешто што може да направиш на едно живо суштество е да го труеш и да умира во огромни маки. Особено ако е нечив член на семејството.

Трето, можеш да не се замараш и како да те каснало во сред планина, така и во сред град. Си одиш си примаш се што треба превентивно и готово. Поентата е што тие лекарства се екстремно силни, и ако имаш можност да не ги примаш - убаво е да ја искористиш таа можност.
Sinterska sluzba imate.Neka ne frlaat otrov tuku neka rabotat neka gi fakjaat i direktno v zooloska za hrana.A ovie demek nie se grizime za pesojte skapani i iskubani i gi vakcinirame.Koja grda slika e konke vidis 10-20 takvi grdi skitnici da se setaat niz grad.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
The Vaccination Double Standard
Despite years of research, there’s no good way to convince anti-vaxxers of the truth. It’s time to make vaccination mandatory for all kids.

http://www.slate.com/articles/health_and_science/medical_examiner/2016/07/vaccination_should_be_mandatory_but_it_isn_t.html

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
Ми зарастил ноктот на палец од десна нога во месото малку и сеа ме боли неможам да го одстранам, чаре?
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
сечи со се прстот  ;D
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Ми зарастил ноктот на палец од десна нога во месото малку и сеа ме боли неможам да го одстранам, чаре?
Купи BMW :D
Јaс имaм сличен прoблем, денес се јaвив кaј Dr. Vais пa у средa плaнирaм дa oдaм нa преглед.
Oтвoри нa FB имaaт стрaнa. И сaмo нa привaтен зa вaкви рaбoти!

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
Аха ај оди па извести ме што и како ќе ти каже...кај мене не ќе е многу опасно вака немам гајле ама ако го чепкам за да го сечам или да го рчнам некако несакајќи боли корни.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Преглед е 1260мкд кaкo штo ми кaжaa. Пoсле прегледoт дoктoрoт ти кaжувa дaли е зa интервенцијa кaј нив, или ќе ти препише лекoви зa дoмaшнa негa. Ај утре ќе видaм пa ќе ти кaжaм штo кaкo пoтoчнo, пoштo кaј мене е друг прoблем, пoд нoкт нa пaлец имaм изрaстoк, незнaм дaли е мртвo месo, живецoт или друг нoкт.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Да ви заштедам парите (и маките): Виткање на палецот во газа, и цел ден посипување со малку ракија. Палецот постојано да биде пијан (влажен со ракија). За чудаците кои немаат дома ракија, може и апотекарски (96%) алкохол, ама обавезно растворен со некои 50% вода.

Ова го кажувам од сопствено искуство, пред некоја година за малку ќе отидев на операција - среќа на време ми го кажаа истово и се спасив од сечење.

За ден-два „ракија третман“ треба да се среди инфекцијата, и да - се работи за инфекција на местото каде што ноктот постојано ја разранувал кожата и ткивото. Проблем се инфекциите на таквите места каде има мал проток на крв (пошто нели таму во близина нема големи артерии/вени и крвта иде преку капилари) и заради тоа нема пристап до доволно бел крвни зрнца кои би се носеле со инфекцијата.
Благодарност примам во пиво. ;)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11063
  • Ќybriт Pro Max
Ако нема ракија, може прстот во патлиџан да го збрца. Сериозен сум.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Да ви заштедам парите (и маките): Виткање на палецот во газа, и цел ден посипување со малку ракија. Палецот постојано да биде пијан (влажен со ракија). За чудаците кои немаат дома ракија, може и апотекарски (96%) алкохол, ама обавезно растворен со некои 50% вода.

Ова го кажувам од сопствено искуство, пред некоја година за малку ќе отидев на операција - среќа на време ми го кажаа истово и се спасив од сечење.

За ден-два „ракија третман“ треба да се среди инфекцијата, и да - се работи за инфекција на местото каде што ноктот постојано ја разранувал кожата и ткивото. Проблем се инфекциите на таквите места каде има мал проток на крв (пошто нели таму во близина нема големи артерии/вени и крвта иде преку капилари) и заради тоа нема пристап до доволно бел крвни зрнца кои би се носеле со инфекцијата.
Благодарност примам во пиво. ;)
Зa случaјoт нa ДaсАутo дa, би требaлo дa пoмoгне. Кaј мене е другa рaбoтa кaкo штo кaжaв.
Прoбaнo ми е сo рaкијa, oцет, aлкoхoл, хидрoген.... сaмo хидрoгенoт ми пoмoгнa мaлку зa чистење нa местoтo, aмa сaмo зa чистење. Имaм вишoк дел и требa дa се oдстрaни. Инaче не ми е прв пaт, т.е прв пaт е вaкa дa се деси, предхoдните 2 пaти нa двaтa прстa oд лoши пaтики и фудбaл ми се нaбивaa нoктите, пa пoмoдрувaa, пa ќе пaднеa.
Зaдниoв пaт пoмoдре, пoлoвинa oд мoдриoт нoкт си фaти oднoвo дa терa, a пoлoвинa пaднa.
Дa не пуштaм слики, ќе пaдне фoрумoт :D

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
^^
Изгледа не ти бега некој помал хируршки зафат...   :-\

Ако нема ракија, може прстот во патлиџан да го збрца. Сериозен сум.

Не бе, на патлиџанот местото му е во сад. Со краставица, печена пиперка, кромид, масло, и можеби малку магдонос.  :)
Така можеш ем да му правиш друштво на палецот, ем воедно ќе имаш прилика да се намачкаш со ракија и одвнатре (во кој случај задолжително треба да се најде некој кој ќе биде задолжен за продолжување на пијанчењето на палецот).

Освен ако ти не знаеш за некои исклучително јаки антиинфективни својства на патлиџанот - за кои јас ете не знам.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • ~ Full of soul ~
Значи во моментов немам никаква инфекција ниту крварење ниту гној или слично, само ноктот ми е зараснат од десната страна малку во ќошот, во прстот и некни кога сечев ме болеше неможев да го отстранам и не го чепкам од тогаш оти боли лошо ако го рчнам :)