Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823277 пати)

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
Јас как мал имав бајаги брадавици. Ги излекував со лист од смоква.
Кога го кинеш листот од дршката потекува млеко и ја накиснуваш брадавицата со млекото по неколку пати на ден што повеќе што подобро.

Повеќе брадавици така ги имам исчистено.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5394
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Me заинтересира муабетов, и малку да го повежбам мојот гугл-фу, налетав на ова:

https://www.cs.utexas.edu/users/cline/seminar/Duct%20Tape%20Can%20Get%20Rid%20of%20Warts.pdf
http://legacy.jyi.org/volumes/volume7/issue5/features/demichele.html

Цитат
Duct Tape Occlusion Therapy: Removal of the Common Wart (Verruca vulgaris)

Cut a piece of duct tape as close to the size of the wart as possible.
    Leave on for six days.
    If the original piece of duct tape falls off, immediately replace with more duct tape.
    At the end of six days, remove the tape, soak the area in water, and then gently rub the wart with an emery board or pumice stone.
    Leave tape off for overnight, and then reapply the next morning.
    Repeat until the wart(s) disappear (maximum 2 months).

Наводно: In fact a study by Dr. Dean Focht from the Children’s Hospital Medical Center in Cincinnati concluded that it was more effective than cryotherapy, which is the freezing of the wart by liquid nitrogen.  Of the 51 patients who completed the study twenty-two patients (85%) who used duct tape versus fifteen (60%) who were given cryotherapy saw their warts completely disappear, often within the first month of treatment (Dean R. Focht III; Carole Spicer; Mary P. Fairchock.  The Efficacy of Duct Tape vs Cryotherapy in the Treatment of Verruca Vulgaris (the Common Wart).  Arch Pediatr Adolesc Med, Oct 2002; 156: 971-974).
http://www.warts.org/duct-tape-wart-removal.html

Друг опис на постапката:

How to Remove a Wart with Duct Tape

A person should apply gray (original) duct tape so that it completely covers the wart (not covering the skin around the wart), and leave it in place for six days. Remove the tape and then soak the affected area in warm water and then scrub with an emery board or pumice stone. Then put another piece of duct tape on the wart and repeat the process.  After two months the wart should have disappeared.

There is another duct tape wart removal method which involves applying warts with salicylic acid before going to bed.  Let it dry and then cover with duct tape.  In the morning peel off the duct tape.  Warts should get smaller each day. Repeat the process every nighttime until the wart disappears.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Зајаци, дајте инфо за некој чај против холестерол.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
чај незнам, ама цимет и магданос, чуда прават.

не заедно него во тоа што јадеш кај ти одговара ставај

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Чај од свиски бут. Без додатоци на овчко.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Од чаеви чај од бела бреза и зелен чај. Инаку помага ленено семе доста (да го конзумираш мелено или водата во која се варело да ја пиеш), а лимон и целер во комбинација (ова ми е гадно).

Едит: и јаболков оцет, природен офкорс.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Благодарам за фидбекот. Оцет никако чунки сум пречувствителен на оцет и не можам да го поднесам. Го приметувам ко ајкула капка крв у Дојранско езеро ;D
Уште некое чајче?
А питање, за да намалам холестерол, доволно е да пијам само чаеви и да си јадам свињечко или треба и второво да го баталам? (тоа би било исто како да преминам од Опел на Фолксваген ;D :D :P )

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
i stres da namalis milence, da odmaras tro poike  ;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
Никако нагло откажување од свињечко. Батали го офчкото :)
Избегнувај: јајца, хамбургери (чизбургери), воглавно кашкавали и сирења, (макарони, пици...), сладолед, колачки, мафини, пилеќи крилца и прсти (такви похованици)... гот ди ајдија... Треба да почнеш трева да пасеш повеќе...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
Одг:
« Одговори #1885 на: 08 Февруари 2016, 17:27:16 pm »
Јаболков домашен можеш малку разреден да го пиеш и дефинитивно не е кисел ко оцет, ко киселкаст сок да пиеш. И почни да читаш по производи вредности, посебно за заситени масти. Ко што бутаат во се' шеќери, така и заситени шлапаат. Ситница е, а може да имаш бенефит. :)

Отсутен salt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 286
  • Opel Astra fan
    • Blog Za Mkd muzika I iOS aplikacii
Море ова оцетот било чудесна напивка, нема шо не лечи.  Има едни убави оцети  во  DMмаркетиве а и во поголемиве маркети Веро,Рамстор,Тинекс... овошни или микс мед со прополис и јаболков оцет, малини, лук, ореви, разни зачини со темјан. Скоро сите ги имам пробано промаш немаат за салати а за ова брадавици не сум пробал . Па повелете пробајте баталете домашен оцет , не е ракија тоа.

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8347
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Благодарам за фидбекот. Оцет никако чунки сум пречувствителен на оцет и не можам да го поднесам. Го приметувам ко ајкула капка крв у Дојранско езеро ;D
Уште некое чајче?
А питање, за да намалам холестерол, доволно е да пијам само чаеви и да си јадам свињечко или треба и второво да го баталам? (тоа би било исто како да преминам од Опел на Фолксваген ;D :D :P )
Кромид, Ѓумбир и зелен чај.
Зелениот чај може да ти го снижи притисокот така да ако имаш низок не го пиј повеќе од 1-2 шољи на ден. Ѓумбирот обратно, го качува притисокот.

Не сум доктор, зелениот чај се докажал лично кај мене. За другово нека ме корегира некој ако мисли стручно поинаку.

Холестеролот не е најмногу во свинското или месото.
На алкохолот треба да се внимава, пластиката кашкавал што ја викаат и останата здрава храна.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Со оцетот ништо не праам, многу ми пречи.
Ама затоа малку го изменив начинот. Земав ново пакување од Силар капките. Ставам врз многу мало памукче (4-5 милиметри пречник) 2 или 3 капки Силар, ставам врз тртката и покривам со ханзапласт преку ноќ. Првата вечер се заебав, сум ставил повеќе капки и ноќта ме разбуди болка, го извадив ханзапластот кога гледам ми ги изгорела прстите и ми ги скинала отисоците.

Сега ставам по 2-3 капки само и еве ги трткиве 50% отпаднаа. За 3-4 дена претпоставувам скроз ќе ги изгори и ќе ги искорнам.