Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823738 пати)

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг:
« Одговори #1755 на: 29 Ноември 2015, 17:13:07 pm »
Ставридис може само син или внук на стариот.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Ставридис,  караѓозов е малку како ментален и апла митаџија.

Stavridis е на урологија, тука зборуваме за абдомен...
Тачно.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5750
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
Само да ги пофалам дечките од брза помош.. откако пријавив настан со повредени и спуштив на мобилен, за нецели 3 минути стигнаа на место на настанот. Алал да им е. :)
Za Zal i jas imav slicna slucka letovo, so istiot rezultat na brza pomos.
Svaka im cast.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34464
  • Таков е животот... јебига
Муабетов за брза помош:

Доаѓаат на повик за човек кој прима терапија и се наоѓа на прв кат од куќа. Внатре со човекот постара жена. Доаѓа брза помош и и викаат на жената одоздола, симнете го вие од горе, ние не симнуваме луѓе. Ако не го симнете за 3 минути си одиме. Возачот имал кила не смеел да дига тешко

Да, секоја чест на брзата помош. Недај боже да ти затребаат.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг:
« Одговори #1759 на: 29 Ноември 2015, 23:38:03 pm »
Во право биле, за тоа се вика домашна посета а не брза помош за џабе да губи време.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
според вас упатените... за абдоменална хирургија кој доктор би го препорачале? за мене се работи... желудник поточно. сите во семејство (по таткова линија) чираши... па и јас... 3 комада ги имам на желудник, констатирани уште пред 10 години со гадтроскопско снимање... начелно мирни се цело време. повремено знаат да направат мака, ама тоа траеше не подолго од 4-5 саати... денес ме израдуваа дека ако во рок од 2-3 дена не ми се смири, ќе морам на нож, исто како и татко ми и дедо ми, бидејки веќе полни 3 дена, 4-ти веќе како си имам проблеми и тоа од саат у саат се полошо... се до прееска кога ме напунија со хемикалии и преку инекции и преку таблети...сега скоро и да не чуствувам, ама не е скроз замрено.. утре одсабајле ќе знам... ама ако веќе идам на скалпер, не би сакал баш некој да се учи и да тренира на мене.

Пановски, сум присуствувал баш на тој тип на операција каде што тој оперираше и може да кажам дека е ептен профи. Караѓозов е ептен инвазивен, ќе ти направи поголем рез отколку што треба, плус сега човекот си има други проблеми дека е нели директор на абдоминална хирургија, исто добри се и Јота и Шумковски. Ставридис е уролог, а не абдоминален хирург.
Зини да ти кажу.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #1761 на: 30 Ноември 2015, 06:57:47 am »
За ставридис ми се измешала брзината.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Во право биле, за тоа се вика домашна посета а не брза помош за џабе да губи време.

Она што сум испуштил да кажам е што животот на човекот висеше на конец и не стануваше збор за домашна посета туку за итна помош и траспорт во болница. Па беше чекан друг човек да дојде, па го врзуваа на столица за да го симнат преку 15-тина скали. После тоа брзата помош тек го однесе човекот на трансфузиологија речиси отиден кај господ.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
според вас упатените... за абдоменална хирургија кој доктор би го препорачале? за мене се работи... желудник поточно. сите во семејство (по таткова линија) чираши... па и јас... 3 комада ги имам на желудник, констатирани уште пред 10 години со гадтроскопско снимање... начелно мирни се цело време. повремено знаат да направат мака, ама тоа траеше не подолго од 4-5 саати... денес ме израдуваа дека ако во рок од 2-3 дена не ми се смири, ќе морам на нож, исто како и татко ми и дедо ми, бидејки веќе полни 3 дена, 4-ти веќе како си имам проблеми и тоа од саат у саат се полошо... се до прееска кога ме напунија со хемикалии и преку инекции и преку таблети...сега скоро и да не чуствувам, ама не е скроз замрено.. утре одсабајле ќе знам... ама ако веќе идам на скалпер, не би сакал баш некој да се учи и да тренира на мене.

Пановски, сум присуствувал баш на тој тип на операција каде што тој оперираше и може да кажам дека е ептен профи. Караѓозов е ептен инвазивен, ќе ти направи поголем рез отколку што треба, плус сега човекот си има други проблеми дека е нели директор на абдоминална хирургија, исто добри се и Јота и Шумковски. Ставридис е уролог, а не абдоминален хирург.
За абдоменална ако одиш на државна барај да одиш кај Јанкуловски кој воедно е и декан на медицински но работи редовно има термини на клиника

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
фала ви на сите... со помош на хемии, ги смирив до некој прифатлив степен проблемите... морам да ги одложам тие зафати и средувања барем до крај на март... несмеам да си дозволам да прекинам со работа сега.. како и да е, фала на сите информации, ке ми бидат потребни во секој случај...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Мој термин, чекање

#македонскоздравство

;D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
Медицинари т.е. Сале мисалам е најупатен... што е ова ?

Ge pet ct discovery st ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Претпоставувам..

GE - General Electric
PET - Positron Emission Topography (Тоа беше, така? Го памтам ради „позитрон“, многу ми е Стар Трек зборот.)
CT - Computer Tomography

Discovery ST не знам точно што е.. Ваљда моделот на скенерот или такво нешто.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Discovery ST  е ваљда street верзија од Rally верзијата на Discovery :P

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Претпоставувам..

GE - General Electric
PET - Positron Emission Topography (Тоа беше, така? Го памтам ради „позитрон“, многу ми е Стар Трек зборот.)
CT - Computer Tomography

Discovery ST не знам точно што е.. Ваљда моделот на скенерот или такво нешто.

Tочно.
И јас незнам што е ЅТ, али веројатно и зеро ко што рече, моделот.
Незнам кој им се на ГЕ, за нашите знам.
Инаку Сименс ПЕТ ЦТ има во Систина, а од следнава година ке има и во Нова градска, или Стара воена, исто така Сименс.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.