Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615740 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
На онкологија има, General Electric.
Има и во ургентен, на влез десно, General Electric, ама тој го донираше некоја си Америчка незнам што, можда и амбасада.
И само се сликаа со него и никогаш не проработе. А тоа му беше и намената, ургентен центар.
На хирургија сега се користи за се, односно и како ургентен и како за хирургија.
На 128-цата на радиологија, единствената и најдобра во Македонија, најчесто се сликаат баш кардиолошки прегледи, и нив ги носат од кардиологија.
За виртуелна гастроскопија и колоноскопија, по разговор со неколку стручни лица од таа област, ни рекоа дека класична гастроскопија/колоноскопија е најдобро да се прави како и до сега, односно со класични методи.
Методата на компјутер е можеби и покомплицирана, треба добро обучен кадар. И при реконструкцијата постои веројатност и за мала грешка...

За нас и сега има доволно работа, ако не и премногу. Ние сме двајца а имаме во моментот огромна база на апарати. За голема среќа апаратите се топ и дефектите се сведени на минимум. :)

Што се однесува до нас, како овластен и единствен сервис на Сименс во МКД, во најлош случај ни се потребни 4 дена односно технички дел буквално сервисирање. Еден ден за дијагностицирање на дефектот и порачка на дефектниот дел. Следнот ден делот слетува во МКД, а наредните два дена се за царина, шпедиција и транспорт до клиниката. Магацинот со резервни делови за Европа се наоѓа на аеродромот во Франкфурт.  Предност ако си во ЕУ е тоа што они немаат церини и даноци и шпедиции па делот го обезбедуваат во рок од 24 часови. :)

Доколку не се потребни делови, сервисирањето на апаратот е во истиот ден, евентуално наредниот.
Се надвор од овие рамки е поврзано со тендери, договори, правни работи и остали срања.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
Deneska pak si ja poebav kicmata od krevanje. Mora da odam veke nekade da baram care.
Da odam kaj toj Turan ke me oprai. Imam pritisnat nerv od koj imam bolki od loso krevanje t.e ako krenam nesto nezagrean ili nedovolno stegnat.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Одг:
« Одговори #1742 на: 26 Ноември 2015, 00:02:05 am »
Не знам кој е Туран, ама мене Таир од Ѓорче ме врати во живот во два потега. :)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Сте слушнале ли за тој „Атлас центарот“? Се ракламираат на големо во последно време, ги имаше и на повеќе контактни емисии, набројуваат вообичаени симптоми кои ги има малтене секој постар од 30-35 години (со осредно нездрав живот), и за „мала сума“ од 11к ветуваат лечење од „изместување на првиот пршлен на кичмата“ (кој ги има сите тие претходно спомнати симптоми). Малку прочепкав на нет, и на Фемина има тема на која две девојки прилично се жалат на последиците од „третманот“, а на јутјуб гледам дека и на екс-ју просторите ги има ваквите пракси, и мислењата се поделени, но се јасен акцент кој поплаки за влошување на симптомите... Мене ми мириса на змиино масло.  ;)

Eве им го сајтот:
http://www.atlascentar.mk/

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
На невидено ми мириса на превара.  :-\
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Jaс знам кај е, но искрено незнам дали би дозволил некој да чепка по таа регија.
Пре би одел на класични киропрактики него на нешто такво...
Незнам, ептен треба да немаш излез за да се одлучиш за таков чекор.
Јас од мака со кичмата сум одел на разни места, искрено...
Кај Благоја во Прилеп одев неколку пати, поточно три.
Човекот помогна, но болката остана...
Одев на класична физикална терапија, 3 недели во ПЗУ Васка, и физикалната многу многу ми помогна!
Искрено...
После пауза од два три месеци отидов уште еднаш 5 дена. Жената има и ласерче, кое релативно делува на ткивото.
Во мојот случај со хернијата доста допринесе.
После година дена бев на физикална во Воена Болница...
И наредната година отидов верувале или не во НУГА БЕСТ центарот на Рузвелтова...
Можеби сте виделе каква гужва се ствара секојдневно, малку подоле од СЕТ компјутери...
Најповеќе пензионери...
Третманите се одвиваат на традиционален корејски начин, односно инфра црвено зрачење кое се добива од турмалина и кревет кој има механизам за растегнување и масажа на кичмениот столб. Одев околу 60 дена, односно 60 + терапии.
Практично киропрактика со помош на механизмот од креветот.
После тоа почнав да осеќам страшни болки, нормално заради растегнувањето на пршлените. Болката се изгуби после неколку денови, месец да речам.
Многу сум подобар!
Доволно е половина милиметар да се добие меѓу пршленот за да се ослободи нервот!
Единствено е страшна гужва и понекогаш се чека со саати.
За вработени луѓе е многу проблем.
Работат од 8 до 17.
Кој има можност и живци како кабли, слободно нека проба!

Линк за да прочитате ако ве интересира:
http://nugabest-mk.com/
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Одг:
« Одговори #1746 на: 26 Ноември 2015, 00:36:51 am »
А зашто не отидеш кај Константин Кајшаров најубаво ;D ;D ;D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
A бе не дај боже да имаш проблем и да не можеш да станеш од кревет.
И кај баба дудинка ке отидеш!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
според вас упатените... за абдоменална хирургија кој доктор би го препорачале? за мене се работи... желудник поточно. сите во семејство (по таткова линија) чираши... па и јас... 3 комада ги имам на желудник, констатирани уште пред 10 години со гадтроскопско снимање... начелно мирни се цело време. повремено знаат да направат мака, ама тоа траеше не подолго од 4-5 саати... денес ме израдуваа дека ако во рок од 2-3 дена не ми се смири, ќе морам на нож, исто како и татко ми и дедо ми, бидејки веќе полни 3 дена, 4-ти веќе како си имам проблеми и тоа од саат у саат се полошо... се до прееска кога ме напунија со хемикалии и преку инекции и преку таблети...сега скоро и да не чуствувам, ама не е скроз замрено.. утре одсабајле ќе знам... ама ако веќе идам на скалпер, не би сакал баш некој да се учи и да тренира на мене.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг:
« Одговори #1749 на: 28 Ноември 2015, 20:59:26 pm »
Караѓозов.... мада сите на авдомен на клиника се добри.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Ставридис,  караѓозов е малку како ментален и апла митаџија.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Одг:
« Одговори #1751 на: 28 Ноември 2015, 21:03:52 pm »
Пановски, Караџов, тој што го пукаа е исто така добар хирург...

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30074
    • CARclub.mk
Уште една препорака за Пановски.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7231
Deneska pak si ja poebav kicmata od krevanje. Mora da odam veke nekade da baram care.
Da odam kaj toj Turan ke me oprai. Imam pritisnat nerv od koj imam bolki od loso krevanje t.e ako krenam nesto nezagrean ili nedovolno stegnat.
Туран да е жив и здрав,  уште 100 години да живее.  Мене многу ми помогна.  Идев доста време некогаш и по 2 пати неделно, па после на неколку месеци,  ама после две години мачење и барање доктори и тетапии конечно ме оправи.

Појди во зградите спроти св. Јован во капиштец,  бившо КТК. Само иди порано сабајле,  најкасно до 11.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Ставридис,  караѓозов е малку како ментален и апла митаџија.

Stavridis е на урологија, тука зборуваме за абдомен...