Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1473306 пати)

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Не бе па и ти, чисто информативно прашувам, уопште не сум возбуден, ниту особено нешто ми е битно.
Ако сакаш кажи ако не сакаш биди жив и здрав.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
Па во целата преписка со Ван израегира одкога спомнав ИТ па делуваше дека си лично засегнат :)   А ми се чини дека од постојаното споменување на лекари јасно е која ми е професијата :) Туку не ми одговори на прашањето

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Мислиш на одговор во врска со рекацијата? Го изумив тоа прашање.
Како би изреагирал? Па наједноставно, straightforward. Ќе одговорам најдобро што знам или пак колку што имам време, фино и елаборирано. Во принцип мое е да дадам одговор а не да инсистирам некој да го прифати и да го смени своето мислење. Тоа е ствар на лична преференца, тука не се мешам.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
п.с.  пошо глеам се избегнуваат одговори за нечија струка (дискретно но очигледно посочувам кон Ван) вака ќе ти одговорам,струката ми е адекватна на темава,дали е тоа доволно? или сакаш директен одговор?

А какво значение ќе има тој твој (или мој) директен одговор?
Во самото здравство има многу неуки дилетанти кои се дојдени на функции по разни основи. Што ќе ти значи ако ти кажам дека сум доктор примариус, или министер можеби?
Како ќе провериш ако лажам, или вистина зборувам?

Затоа секогаш на јавни форуми: не е важно кој за што се декларира, туку квалитетот на тоа што го зборува.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Што содржи, и од каде е добиено.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
На лактот веќе подолго време иам мала топчеста брадавица. Прееска несакајки ја скинав до пола, претпоставува дека не е опасно, но сепак отидов на кожно на клиника и докторката ми потврди дека е од оние што не се опасни, познати како verruca vulgaris. Рече дека мора да заздрави па после да се среди. И викам што ако ја докинам? Вика пак нема да е страшно и ми рече да ставам антибиотик за секој случај, герамицин. Прашањето ми е дали да одам да ја изгорам со течен азот? Имам чуено дека тоа и не е баш добра опција? Го има некој праено ова?

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Јас имам горено две брадавици со течен азот и не е ништо страшно ако некој знае како да го изведе тоа.

Докторот што мене проба да ми ги гори беше изгледа ќорав па ми изгори здраво ткиво. После тоа не  отидов пак а проблемот сеуште го имам. Ќе треба во скоро време да го повторам тоа, се надевам ќе биде успешно од втора мајка.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7121
Одг:
« Одговори #1538 на: 03 Јуни 2015, 23:08:43 pm »
Кај мене на раката ми помина со ставање на парченца кисела печена јаболка навечер.  После неколку дена изчезна.

А се друго не помагаше,  џабе креми специјални,  азоти и остали чуда.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14390
  • Пудингот на шоферството
Околу калта во Дојранско Езеро некој нешто?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Allexxander

• Сениор
Со азот викаат после пак излегувале, само моментално ја горел. Не знам како ќе заздрави само сеа, малце е чудна поиспапчена маме и ебав ја средив.

Ќе го пробам тоа со јаболкото.

Некој друг искуство?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5082
Јас знам сестра ми беше на бајачка, и тоа тамо пред да изгрее сонце незнам ти што. Нешто и баела и со јаболко само и го допрела местото после недела дена самата и се исуши и падна. Значи муабетов најсериозно не е нешто да реметам

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Здравје, медицински установи, опрема и &
« Одговори #1542 на: 03 Јуни 2015, 23:31:20 pm »
Нема зијан да се проба со јаболко. А тоа дека со течен азот после пак излегувале брадавици, па тие во секое време може од Х разни причини да излезат (а најчесто од разните хјуман папилома вируси).

Туку не е лошо да се препорачаат добри дерматолози, а воедно и стручњаци специјалисти за работа со течен азот. Да се компајлираат искуства и препораки.

Отсутен Allexxander

• Сениор
Ван, на истото место. Се обновувала и станувала поголема. Така знам. Прво ќе пробам со други методи, па после ако не бива со азот ќе одиме.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Јас имав на прстот, ми ја снема по месец дена мачкање со цвет од бабица, едно жолто растение.