Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1473314 пати)

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Да да повеќе пати треба да идеш, не може одеднаш. Зависи, не е кај секого исто.

Нема шо да те плаши. Само бемките се опасни. Меланом.

Верука вулгарис или брадавица лесно се препознава. Бело-сивкаста е.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Мојата пошто ја скинав сега е кафеавкаста и има боја на бемка. Умре изглеа си иба мајката.

Иај имам две вакви на прстите и планирам во скоро време да одам да ги доизгорам и да се оттарасам. Многу ми сметаат.

Би ти препорачала да избегнуваш бабини-деветини третмани со конци и слично, затоа што брадавици се најчесто предизвикани од различни типови на Human papilloma virus. Тоа значи дека може да ти се прошират, со допир итн (вирус е), макар и што си ја “откинал“ со конец. Оди си на горење со азот, малце е непријатното чувството од -196 C, ама не е дека боли.
И не е апарат, едноставно треба боца со течен азот да имаат.

Лајк за госпоѓицата. Онак, појди среди ги на лекар, не биди pu$$y.

@ FilipV, шта речи... кога систематски грешиш и нема надеж за оправка... јебига, нема поента понатамошна дискусија.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Cacoethes loquendi...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Мислам дека имаше нешто "Ацетокаустин" за тртки, брадавици и слично.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Значи НЕМА ШАНСИ да донесеш вакцини преку граница и тука да ти хи стави доктор легално

Многумина децата си ги вакцинираа со вакцини од Грчка, пичка му матер не се некој криминалци, најобичен народ: доктори, програмери, стоматолози и слично ...

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
Одг:
« Одговори #1565 на: 06 Јуни 2015, 22:01:57 pm »
∆ точно, само треба транспортот да си го обезбедиш

Отсутен velestrumf

• Легенда
А сиријасли, кој доктор ќе се нафати да ти тури потпис дека турил вакцина?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10990
  • 430i
Одг:
« Одговори #1567 на: 06 Јуни 2015, 22:23:38 pm »
Вакцината што ќе ја ставиш е одобрена од СЗО, не е набавена на црн пазар во Кенија. Нема зошто да не ја стави доктор.

Едит:
Не сум во право.

Кај нас прочистени вакцини има на Детска клиника, но истите се користат кај дечиња со историја на Детска клиника, и тоа тогаш кога не се потрошени.
Доколку нема, по препорака на доктор (обично кај дечиња кои биле во критична состојба после раѓањето) може да се набават во некоја од соседниве земји. Истата се заведува уредно во картонче.

На сопствена рака можеш да набавиш вакцина (доза чини околу 55€ во Грција, а имаш и ревакцини, се транспортира во фрижидерче) доколку најдеш доктор кој ќе се нафати да ја стави. И да се нафати, вакцината не се заведува во картончето за вакцинации.

Со самото тоа што "приватно" го вакцинираш детето, т.е. ја заобиколуваш имунизационата програма на министерството за здравство, не можеш да го запишеш детето во државна градинка и понатаму на државно училиште.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
Убаво срочено.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Вакцината што ќе ја ставиш е одобрена од СЗО, не е набавена на црн пазар во Кенија. Нема зошто да не ја стави доктор.

Едит:
Не сум во право.

Кај нас прочистени вакцини има на Детска клиника, но истите се користат кај дечиња со историја на Детска клиника, и тоа тогаш кога не се потрошени.
Доколку нема, по препорака на доктор (обично кај дечиња кои биле во критична состојба после раѓањето) може да се набават во некоја од соседниве земји. Истата се заведува уредно во картонче.

На сопствена рака можеш да набавиш вакцина (доза чини околу 55€ во Грција, а имаш и ревакцини, се транспортира во фрижидерче) доколку најдеш доктор кој ќе се нафати да ја стави. И да се нафати, вакцината не се заведува во картончето за вакцинации.

Со самото тоа што "приватно" го вакцинираш детето, т.е. ја заобиколуваш имунизационата програма на министерството за здравство, не можеш да го запишеш детето во државна градинка и понатаму на државно училиште.

Јегзекли мај поинт.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
А што се прочистени вакцини? Пошто ми рекоа за малиот следните вакцини да се ставаат прочистени бидејки имаше листерија минатото лето

Присутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34157
  • Таков е животот... јебига
Па, прочистени, ваљда извршена дефекација прво.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Немој ваљда, знаеш  или незнаеш ? :P
Ај утре

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
брееееј паразитска работа упм... кај и да е, очекувам да измислат кревети и каучи со вградени отвори за тоалет... ако ти се примоча да не стануваш...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време