Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1471898 пати)

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5299
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Одг: Здравје, медицински установи, опрема и &
« Одговори #1425 на: 29 Април 2015, 19:22:17 pm »
Ти лично што сакаш прави со твоите деца, а јас за моите сметам дека треба да имам избор на поквалитетни вакцини.
Јас никаде не сум рекол дека сум експерт на тема вакцини. Но еве официјално ти кажувам дека ти си смрдлив лажго - ако веднаш не ме демантираш со цитат каде јас наводно „тврдам дека сум експерт за вакцини„.

Понатаму, каква врска имаат некои други теми (и мојата активност во нив)... со дискусија на тема вакцини овде?
За кремите, извини ама ич не се разбирам - но гледам дека ти изгледа добро се разбираш штом набројуваш разни креми за кои јас ете ниту знам дека постојат. Каде се мачкаш со тие креми @aronmacedon - e тоа ти најдобро си го знаеш. И не мора да се мачиш да ми одговориш каде се мачкаш, навистина не ме интересира.   ???

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
Ти лично што сакаш прави со твоите деца, а јас за моите сметам дека треба да имам избор на поквалитетни вакцини.
Јас никаде не сум рекол дека сум експерт на тема вакцини. Но еве официјално ти кажувам дека ти си смрдлив лажго - ако веднаш не ме демантираш со цитат каде јас наводно „тврдам дека сум експерт за вакцини„.

Понатаму, каква врска имаат некои други теми (и мојата активност во нив)... со дискусија на тема вакцини овде?
За кремите, извини ама ич не се разбирам - но гледам дека ти изгледа добро се разбираш штом набројуваш разни креми за кои јас ете ниту знам дека постојат. Каде се мачкаш со тие креми @aronmacedon - e тоа ти најдобро си го знаеш. И не мора да се мачиш да ми одговориш каде се мачкаш, навистина не ме интересира.   ???

сега на буквализам ќе се вадиш? само зборот експерт успеа да го прочиташ притоа целосно занемарувајќи цел/а реченица/пост а и зборот познавач пошо не ти одговара? и уште продолжуваш со омаловажувања и навреди? И каква медицинска едукација имаш за ти да избираш која медицинска интервенција да биде употребена? Кој си ти и кое образование го имаш за да кажуваш кои вакцини се добри,подобри или лоши или пак кои се потребни а кои не? Со вакви тврдења (одтаму и мојата изјава за самопрогласен експерт) што побогу се замислуваш дека си после 3 реда прочитани на нет на било која тема освен еготрипен шарлатан?  И престани да советуваш клабери (на нивна штета) за здравје ,има професионалци кои им е работа тоа да го направат.
« Последно менување: 29 Април 2015, 22:32:25 pm aronmacedon »

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

@AllMightyMe треба ли подобра илустрација од ова погоре, за моите претходно изнесени ставови?
Цитирам: „престани да советуваш клабери (на нивна штета) за здравје ,има професионалци кои им е работа тоа да го направат„.
Когнитивната дисонанца чуда прави кога ваквите ликови треба да се соочат со реалноста. Замисли, некој му кажува дека постојат многу побезебедни вакцини од тие што ни ги подметнуваат нашите „драги„ политичари (кои го водат здравството) - и баткава добива нервен слом и почиња цел да се пенави.

...и уште продолжуваш со омаловажувања и навреди?

Ај препрочитај си ги постовите, па после објасни ми што се „омаловажувања и навреди„.

Од аспект на тоа кој овде колку допринесува за квалитетот на дискусијата, еве подоле да подсетам на твојот досегашен допринес на темава. Воедно пак ќе повторам, до модераторите е целиот проблем - кога се дозволуваат овакви постови:
Сега ќе ви дојде професор Ван и на сите ќе ви стави кецови на рачињата а притоа ќе ви објасни дека вакцините ги користат да не претворат во стерилни зомби послушници.
пошо гледам си дежурен фемина експерт koj фанатички ги избегнува автомобилските теми на автомобилски форум ме интересира твоето стучно мислење,дали би можел да ми укажеш која anti-aging крема е подобар избор  nivea q10plus или sattwa?
Што побогу се замислуваш дека си после 3 реда прочитани на нет на било која тема освен еготрипен шарлатан? И престани да советуваш клабери (на нивна штета)...

И ти бе мене најде да ми зборуваш за „омаловажувања и навреди„??
Пффф... иронија тешка. Да беше иронијата чизма, еве како ќе те удреше по глава:
Цитат
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Патем само да разјасниме - јас никого не го „советувам„ за вакцините. А ти ако имаш проблем да разбереш што значи ДИСКУСИЈА НА ЈАВЕН ФОРУМ, можеш да повелиш да се вратиш под мостот од каде си излегол. Ајт...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **

@AllMightyMe треба ли подобра илустрација од ова погоре, за моите претходно изнесени ставови?
Цитирам: „престани да советуваш клабери (на нивна штета) за здравје ,има професионалци кои им е работа тоа да го направат„.
Когнитивната дисонанца чуда прави кога ваквите ликови треба да се соочат со реалноста. Замисли, некој му кажува дека постојат многу побезебедни вакцини од тие што ни ги подметнуваат нашите „драги„ политичари (кои го водат здравството) - и баткава добива нервен слом и почиња цел да се пенави.

...и уште продолжуваш со омаловажувања и навреди?

Ај препрочитај си ги постовите, па после објасни ми што се „омаловажувања и навреди„.

Од аспект на тоа кој овде колку допринесува за квалитетот на дискусијата, еве подоле да подсетам на твојот досегашен допринес на темава. Воедно пак ќе повторам, до модераторите е целиот проблем - кога се дозволуваат овакви постови:
Сега ќе ви дојде професор Ван и на сите ќе ви стави кецови на рачињата а притоа ќе ви објасни дека вакцините ги користат да не претворат во стерилни зомби послушници.
пошо гледам си дежурен фемина експерт koj фанатички ги избегнува автомобилските теми на автомобилски форум ме интересира твоето стучно мислење,дали би можел да ми укажеш која anti-aging крема е подобар избор  nivea q10plus или sattwa?
Што побогу се замислуваш дека си после 3 реда прочитани на нет на било која тема освен еготрипен шарлатан? И престани да советуваш клабери (на нивна штета)...

И ти бе мене најде да ми зборуваш за „омаловажувања и навреди„??
Пффф... иронија тешка. Да беше иронијата чизма, еве како ќе те удреше по глава:
Цитат
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Патем само да разјасниме - јас никого не го „советувам„ за вакцините. А ти ако имаш проблем да разбереш што значи ДИСКУСИЈА НА ЈАВЕН ФОРУМ, можеш да повелиш да се вратиш под мостот од каде си излегол. Ајт...

И  повторно го читаш само тоа што ти одговара притоа целосно занемарувајќи ја целата поента.  Како побогу за профисионалци на темата вакцинација и здравство ги сметаш политичарите? прилично очигледно е дека тоа што го пишав се однесува на едуцирани доктори. ама во твој стил игнорираш и спинуваш. за навредите - препрочитај си ги последните 3-4 поста доволно се полни истите,немора да одиме наназад до бановите за вулгарности и навреди што ги имаш. и најбитното од се - каква побогу дискусија на тема на која НЕМАШ НИКАКВИ ПОЗНАВАЊА???!!!!  Во моментот кога ќе ти дојдам на „твоја“ тема (претпоставувам дека си во ИТ сегментот,исправиме ако грешам) и ќе мудрувам,советувам и претставувам ко експерт на истата слободно да ме опцуеш,навредиш,омаловажиш и покажеш кај ми е местото.
« Последно менување: 29 Април 2015, 23:26:57 pm aronmacedon »

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
Знаете ли како ќе познаеш на море кои деца се од Македонија?
- по белезите од вакцинација на рамо.  

Виц е, да не дојде до недоразбирање...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10989
  • 430i
^ Како ќе познаеш дека стиптзерката во стриптиз бар во УСА е од Македонија?
-По вакцината

;D

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI

@aronmacedon ако имав било какви сомнежи дека тролаш, сега веќе немам никакви. Само да знаеш, не те бива ни за тоа. Во секој случај ајде не го дрви со офтопици - ако имаш нешто на тема да напишеш, повели пишувај.

Отсутен aronmacedon

• Јуниор
  • **

@aronmacedon ако имав било какви сомнежи дека тролаш, сега веќе немам никакви. Само да знаеш, не те бива ни за тоа. Во секој случај ајде не го дрви со офтопици - ако имаш нешто на тема да напишеш, повели пишувај.
значи во ИТ сектор си штом не ме демантираш. оттука произлегува дека немаш ни ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЗНАВАЊА на темава за која се чувствуваш повикан да ја уредуваш и модерираш. истовремено советите кои ги делиш претставуваат здравствен ризик како за себе и твоето идно поколение туку и за оние кои ќе ги „излаже ѓаволот“ да те консултираат/послушаат на/за темава.  и една топла препорака за во иднина - пред да коментираш провери на кој форум си,премногу очигледно ги мешаш фемина и карклуб. а и тоа дрви дома на мајка ти и татко ти,тука внимавај на речникот.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Дали некој има за врска доктор на Клиника на гинекологија, ако може да помогне за закажување преку Мој Термин. На интернет се е зафатено, ама доктор можело да закаже директно.

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
Дали некој има за врска доктор на Клиника на гинекологија, ако може да помогне за закажување преку Мој Термин. На интернет се е зафатено, ама доктор можело да закаже директно.
Треба матичниот гинеколог да ви даде приоритетен упат кој што трае 5 дена и може во било кое време во тие 5 дена да го искористите. Како што општите матични и стоматолозите можат да даваат приоритетен, така и гинеколозите можат.
Зини да ти кажу.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига

значи во ИТ сектор си штом не ме демантираш. оттука произлегува дека немаш ни ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЗНАВАЊА на темава за која се чувствуваш повикан да ја уредуваш и модерираш. истовремено советите кои ги делиш претставуваат здравствен ризик како за себе и твоето идно поколение туку и за оние кои ќе ги „излаже ѓаволот“ да те консултираат/послушаат на/за темава.  и една топла препорака за во иднина - пред да коментираш провери на кој форум си,премногу очигледно ги мешаш фемина и карклуб. а и тоа дрви дома на мајка ти и татко ти,тука внимавај на речникот.

Не мора да си специјалист на темата за да имаш елементарни познавања за истата. Ареонмацедон, што си ти по струка?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6504
http://off.net.mk/lokalno/mediumi/denovi-li-se-denovi-bogovski-maki-golemi

Јас мислам дека човеков кој гостувал кај Јанко е всушност Ван од форумов.

п.с. Ако некој се обиде да ме демантира не важи зошто вие сте прости и ништо не знаете  :D Ван ти е мислам единствениот човек на планетава што се смета за кадарен во следново: ГМО, вакцини, САД, Украина, жито, корпорации, профит, алчност, капитализам,  итн.
А за останатите еден цитат од Ван за да си знаете со каква личност си имате работа, личност со размислувања никогаш далеку од вистината. Ама тоа никогаш далеку изгледа е доста релативен поим  :D

Цитат
моите размислувања никогаш не се далеку од вистината. Ама човек треба да е кадарен за реално да ги процени. Незнајковците се што можат е се спрдаат или да издвојат со cherry picking пар реченици од целото мислење. Но за реално да ме критикуваат, треба прво да ја познаваат тематиката

Така да секој што има различно мислење од мислењата на Ван кои се всушност некаков вид на халуцинирања, вие сте автоматски прости.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Треба матичниот гинеколог да ви даде приоритетен упат кој што трае 5 дена и може во било кое време во тие 5 дена да го искористите. Како што општите матични и стоматолозите можат да даваат приоритетен, така и гинеколозите можат.

Nemoze so prioriteten, taka ni rekoa. Mozelo samo doktor da zakaze kaj drug doktor.