Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1472714 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
Пред некое време прашав, ај сеа пак...

Ако можете, вие кои имате склучено договор со банка за матични клетки, да ми кажете некои детали у врска со договорот, условите, начини на плаќање и ете, зошто сте се одлучиле за таа банка?

Јас обој месец завршив со плаќањето за матични клетки во Cryo Safe. Јас кога бев на разговор имаше некој попуст и можност за плаќање на 12 рати без камата, доаѓаше рата околу 160 евра. Ние зачувавме и крв и ткиво, дамо крв е поефтино. А нив ги одбравме бидејки како што чиатавме по форуми, биле најстара банка за матични клетки во европа и кај нас имаа мислам најмногу клиенти. Ако те интересира нешто што не сум пишал слободно прашај....

Фала за одговорот.

Ако може, ако уште се сеќаваш, да ми посочиш на кои се' форуми сте барале овој вид на информации? Јас дознав нешто, мање-више истото од ова што ми го кажуваш сега, плус, најдов некоја презентација од конференција во Остин, Тексас, каде што беа наведени најдобрите 10 банки за матични клетки. Разбирливо дека првите неколку места беа за банки базирани во САД, меѓутоа позитивно беше што на 6то место беше Cryo Save. Не сум успеал да најдам било какви порелевантни информации за другите банки кои нудат услуги кај нас.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
Жена ми тоа гледаше пред повеќе од една година, ќе ја распрашам и ќе ти пишам линкови.

Отсутен velestrumf

• Легенда
Фала ти унапред.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен A4-B8

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 544
Не се сеќава и она точно, со сестра и гледале заедно тука по форуми и после пребарувале за cryo safe. Тоа се сеќава дека како нај фалени од тие што ги има тука биле баш тие и затоа падна одлука за таму. Договорот можам да ти го пратам ако сакаш да видиш што како....

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Може да постирам слика од последици од шекер?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Од дијабетис? Не постирај жити се. Сум се изнагледал такви гадотии. Пријателка моја заврши со ампутирана нога поради „стручњаците“ од Систина.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Може да постирам слика од последици од шекер?

постирај... ама ако е стварно гадно, не како слика туку како линк до сликата... и напиши предупредување... несака секој да гледа такви работи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Имам сликички и од последица од цигари ако сакате мислам гадно е ама па и поучно е :) Ако кажат админи да постирам ќе постирам.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
Ај ако не ти даат админите прати ми по ПП да видам што чудо е... :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
Не се сеќава и она точно, со сестра и гледале заедно тука по форуми и после пребарувале за cryo safe. Тоа се сеќава дека како нај фалени од тие што ги има тука биле баш тие и затоа падна одлука за таму. Договорот можам да ти го пратам ако сакаш да видиш што како....

Ок момак, фала ти. Не ми треба договорот, го имам дома. Од сите достапни кај нас, овие имаа најсериозен настап на сите состаноци на кои бевме.

Имам сликички и од последица од цигари ако сакате мислам гадно е ама па и поучно е :) Ако кажат админи да постирам ќе постирам.

Можда ќе е боље као онак што вика, да ги ставиш со линкови и „ворнинг месиџ“ до нив, не директно да ги прикажуваш сликите.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
Имам и јас да ви покажам една слика последица од шеќер. ВНИМАНИЕ ВОЗНЕМИРУВАЧКA СЛИКА ЗА ШЕКЕРАШИ!!

http://stopdiabetescenter.org/pictures/high_sugar_level_006.jpg

;D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Проставазин е тоа што помага кај вакви проблеми со периферни крвни садови кај шеќераши, секако превентивно.  Го чисти наталожениот шеќер по ѕидовите на крвните садови поради што ја губат еластичноста и неретко се запушуваат или пукаат.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
5 минути.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43930
  • Il Moderatore
Шернато на фејзбук :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.