Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1809100 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Da da so sms dosta se tocni 3-4 dena pred pregledot obavezno prakjaat sms da ne zaboravis..inace da te spremam sto te ceka za crevoto niz usta..
Prvo kje ti spricnat so edno kako wd sprejce so cefka vo grloto da ti utrne
Vtoro kje te legnat i vrzat
Treto kje ti bocne so mala inekcija direkt vo grklan da ti utrne grloto i nadole dusnikot
Cetvrto dve cevcinja edno so stipalka drugo so kamera niz nos kje ti protnat nadole da gledaat..do tebe imas lcd i sve gledas sto se desava unatre svesen si bitno bolka nemas nikakva..sve trae okolu 5min i nemaj strav..
Najzaebana e onaa mala inekcija vo grklan bidejki ti ide kao da kje se zasrknes ovie ti vikaat goltaj tebe ti se povrakja..
E posle toa cel den kje se ubies kaslajki sto kjeti bide iritirano grloto uste ako si pusac kje se skapes kaslajki

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Не ми е првпат, само ти ми кажуваш друга процедура... Мојата беше следната: Влегувам, ми даваат документ да го потпишам, легнувам странично и преку уста го набутаа цревото директно без никакви боцки моцки :)

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3410
  • Хюндай Тюсон
Колоноскопија е задолжително над 50тата година секои 3 години во поразвиените држави.

немаат гајле на запад тоа педериштата :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Јас сум длабоко изненаден :) :D :D :D Дури и потсетник ти праќаат по смс !!! ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Што мајка бараш ти бе у Пулмологија? За тебе ова или за некој друг?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
Izvini toa e za bronhoskopija na pulmologija se pravi ne na gastro jas izmesav

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
Јас сум длабоко изненаден :) :D :D :D Дури и потсетник ти праќаат по смс !!! ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Што мајка бараш ти бе у Пулмологија? За тебе ова или за некој друг?

Јас, ами кој ;D За алерго тест нешо бла блаааа :D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Ако ти го стресам еднаш проектилов цел живот на ташак ќе бидеш алергичен :D :D
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Izvini toa e za bronhoskopija na pulmologija se pravi ne na gastro jas izmesav

Ти па го усра чоекот у гаќи ненормален

Отсутен Спенсер

• Легенда
Da da so sms dosta se tocni 3-4 dena pred pregledot obavezno prakjaat sms da ne zaboravis..inace da te spremam sto te ceka za crevoto niz usta..
Prvo kje ti spricnat so edno kako wd sprejce so cefka vo grloto da ti utrne
Vtoro kje te legnat i vrzat
Treto kje ti bocne so mala inekcija direkt vo grklan da ti utrne grloto i nadole dusnikot
Cetvrto dve cevcinja edno so stipalka drugo so kamera niz nos kje ti protnat nadole da gledaat..do tebe imas lcd i sve gledas sto se desava unatre svesen si bitno bolka nemas nikakva..sve trae okolu 5min i nemaj strav..
Najzaebana e onaa mala inekcija vo grklan bidejki ti ide kao da kje se zasrknes ovie ti vikaat goltaj tebe ti se povrakja..
E posle toa cel den kje se ubies kaslajki sto kjeti bide iritirano grloto uste ako si pusac kje se skapes kaslajki

Влатко ова за мене е наменето или за Ахтунг ? ;D :D :D :D :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
pa koj kje ide na bronhoskopija de na pulmo i na tbc go pravat ova..
ako treba nekoj da go pravi neka nejade nisto cel den i neka nepusi cigari eden den inace majkata kje mu se rasplace od povrakjanje..sum go iskusil 2 pati i zatoa vi kazuam

Отсутен achtung

• Сениор
Немај гајле ти, твоето е пичкин дим :) ке ти нацртаат на раката околу 20 бројки и ке те пецнат на тие 20 места (нешто слично како комарец) и завршено е :) Него дојди ти со мене, околу 9 сум јас па после јас со тебе ке дојдам :)

Отсутен Спенсер

• Легенда
хахахаха ајде ќе ти пишам ;D :D

Отсутен achtung

• Сениор
Може некој да ми ја каже процедурата за боловање како оди. одприлика колку можам да земам итн ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
7 дена од матичниот лекар, па уште 7 дена од матичниот, па потоа уште 2 недели од комисија.

Отсутен achtung

• Сениор
7 дена заедно со сабота недела или 7 дена како работни 7 дена?