Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1810334 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Срам да им е в Ургентен центар во Клиника.

Пофалба до ургентната амбуланта и интензивна нега на кардиологија. Многу профи, многу спремни. Лајф сејвери.

Може да кажеш што било работата во ургентен па да се испита?

Ја носам мајка ми во раце (сега и мене ме боли кичмата како Џиџи) во ургентен одвај свесна со болки во градите и повраќање. Влагам внатре и ми викаат: Чекајте. А други пациенти нема. Викам какво чекање бе и влегувам веднаш во ординација. Што и е на госпоѓата? Тоа и тоа. Чекајте да прашам. Па пизда ти материна, ќе прашуваш доктор или патолог?

Извинете изгледа како инфаркт ние овде немаме ЕКГ. Како бе викам немате ЕКГ ургентен центар сте. Така немаме. Треба да ја носите во токсикологија таму имаат. Чекајте да измериме притисок. Почнуваат да мерат притисок и не им работи покажувачот за притисок. Пумпа таа љунгата, пумпа ли пумпа, раката ќе и ја прецвика. И викам амори не ти работи покажувачот. Епа расипан е апаратот. Губи ми се од пред очи пичка ти материна, после ќе се вратам по тебе.
Од тука трчање во токликологија, ја закачуваат на ЕКГ и веднаш паника. Таа докторката викна двајца љ, ја товарија на количка и со ТРЧАЊЕ во кардиологија. Викам абе кажете што се случува? Ќе ви кажат на кардиологија. И мене ми се смрзна г во газот. Трчање во кардиологија, уште во влезот кога не видоа трчајќе веднаш отворија врати, спремија ЕКГ, ја снимија, дигна дежурниот доктор веднаш телефон и им се развика: спремајте операциона сала!!
И ја готово, само што не попуштив со нервиве. Веднаш ја однесоа горе, мене не ме пуштија веднаш, после ме викнаа и рекоа АКУТЕН ИНФАРКТ. Ја стабилизираа, ја закачија на апарати и ја ставија на нон стоп набљудување додека спремат коронарографија мислам дека рекоа. Ја снимија и потврдија дека е инфаркт но не е премногу сериозен. Се освести мајка ми, болката и помина во градите и се стабилизира. Уште денес ќе тера под надзор па утре сабајле ќе ја оперираат. Викаат сте дошле на време да ја стабилизираме иначе ќе било кобно. Среќа што тоа и се случи на сред забава со колешките иначе сама дома можеби и немаше да може да ми се јави и да ме викне.
Човек раат да не е. Вчлера сабајлето се бричев а вечерта бев како 3 дена небричен. Ми се скрати живот за цела година. Чоек ни година дена раат да не е.

djidji kako se snaogas so kicmata.Izgleda kaj mene e kopija na tvojata snimka.

Ах како... јас си знам :) Нема лек освен операција, ама Туран ме среди да можам колку толку да функционирам и одам на работа. Пијам Остео Би Флекс и тоа е. Не си ја видел мојата последна снимка да видиш што е хорор :D

Џиџи, провери да не имаш Осми патник или The thing. :D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Лесно да помине и само убави работи да се случуваат веќе!

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
фалнага.. колегава мој е тој на врата што ти отвора  и што повикал дежурен лекар. типот во небеско сино болничко одело. на кардиологија се малку стегнати работите. нема зезање со срце. се друго може да откажува и да боли, ама ке живееш. а срце откаже ли, чао џаци.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
Одг: Re: Здравје, медицински установи, опрема и стручнос
« Одговори #738 на: 22 Декември 2013, 14:03:05 pm »
Znam. Tamu sum. Cekam kako kuce da me pustat. Nema edno ebeno stolce da sede covek

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw

Ах како... јас си знам :) Нема лек освен операција, ама Туран ме среди да можам колку толку да функционирам и одам на работа. Пијам Остео Би Флекс и тоа е. Не си ја видел мојата последна снимка да видиш што е хорор :D

http://www.youtube.com/watch?v=KzBFKzWQ7Ok

Imas probano na vakov stol?Mislam deka vo Skopje go ima.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Falanga, ти посакувам се најдобро да се заврши, имам доверба во стручноста на докторите на Клиника..

Администрацијата е спора, новите ликови примени по рамковен се очајни, но хирурзите се Ремек Дело..

Отсутен djidji

• Легенда

http://www.youtube.com/watch?v=KzBFKzWQ7Ok

Imas probano na vakov stol?Mislam deka vo Skopje go ima.

Немам пробано, во Хрватска знам дека има и дека се работи со скопија цело време, заради можност од несакани оштетувања при екстензијата. Сега за сега сум горе-доле добар и не сакам ништо да експериментирам, пошто ако дигнам само нешто потешко од 2-3 кг - готов сум :)

Отсутен aleksandarbt

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 831
  • Opel zafira 2.0 125 kw

Ne e loso da zemam i jas od Osteo bi flex.Od kaj gi zemas i po  koja cena?Vo Bitola nasekade proveriv i gi nema.

Отсутен djidji

• Легенда
Зегин се увозници. Околу 30 евра...

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18027
И татко ми се одржава со тоа во одечка состојба. Од кичмата му се фаќаше нерв во ногата и од кривењето нееднакво му се абеше 'рскавицата од колкот. Ако не кривеше од кичма кривеше од колкот, па сега си ги пие Остео Би Флекс, и му помина колкот а кичмата многу поретко го фаќа.

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг: Re: Здравје, медицински установи, опрема и стручнос
« Одговори #745 на: 23 Декември 2013, 23:11:25 pm »
Тоа osteo b flex има само еден вид или 2-3 различни? Некаде сум видел и се си мислам дека имало сини и црвени или така некако.

Присутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18027
Јас сини го гледам дека пие. Други не знам дека има.

Отсутен djidji

• Легенда
Има само мало и големо пакување.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk

Отсутен djidji

• Легенда