Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615954 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Држ се брат ... ако ти е до мед. сестри само кажи - ќе средиме ;), АМА ти да не ми се нервираш и да си ми жив и здрав !!! Ја за мене си кажав, Дијазепамче пред работа и пиво после работа - тука си најдов некој компромис :/ Не е идеално, свесен сум, ама функционира. Јебига, не мењај коња који побеѓује !

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34297
  • Таков е животот... јебига
Еве персен си пијам сега. Секое сабајле пред работа..... ваљда ќе помогне

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Ништо, тоа ем скапо ем слабо ...

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Да а? Викаш дијазепам подобро делува? Немам искуство.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9231
ја бев до ургентен, ми ја снимија ногава ништо ми вика само незнам како од удар во колено отекува стапало,

Фаланга ти приберисе и гледај си го здравјето...и јас забегав годинава на работа одам во 8 си одам во 8 ама мора да се олабави

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Фаланга бе...па тебе те мислев за чоек што тешко нешто го нервира..немој сеа така! е*и му мајката на се, ништо не е вредно ;)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Ни го ебаа животов со опроштење...
ц ц ц...На наши години наместо да уживаме, ние по болници завршуваме...
Жално...
После ке излезе оноа (да не кажам што) и ке ми кажува како во Мкд цветаат ружи, небаре живееме во рајот...
МИЗЕРИЈА невидена сме...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7566
Ни го ебаа животов со опроштење...
ц ц ц...На наши години наместо да уживаме, ние по болници завршуваме...
Жално...
После ке излезе оноа (да не кажам што) и ке ми кажува како во Мкд цветаат ружи, небаре живееме во рајот...
МИЗЕРИЈА невидена сме...

уште ако и Сител гледаш, си го достигнал врвот на своето постоење.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Денес, стварно не можев да си поверувам што све слушнав...Имав чувство дека сум некаде на планетата на рајот...А од Лисиче до Влае патував цели 2 часа и 17 минути...
За само 12 км...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7228
  • French diamond
Како да запрам/намалам крварење од изваден заб? 2 сати од ко го извадов и како чешма течи крв, се отрув... имам газа ја прицкам со заби ама џабе, од сите страни грга.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Quick search:

Wet a tea bag and bite on it like he bit on the cotton the dentist gave him. Use regular black tea, not an herbal tea bag. The tea has Tanic Acid in it which helps clot blood. Do not rinse today, or brush the area. Do not do anything that will disturb the forming blood clot, such as: smoking, drinking from a straw, or vigurous rinsing and spitting.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7228
  • French diamond
Каков му е тој црн чај? Планински на пример можи?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Мисли на индиски чај. Тоа е како зелен чај само ферментиран.
Иначе исто така помага (го има истиот ефект како чајот) горко црно вино, како на пример Тга за југ, Вранец или Пињо Ноар. Ако го пиеш пиј го ладен (ќе ги собере крвните садови) за да помогне. Исто ако ти се наоѓа и јапонско јаболко, изџвакај малце и стави на раната.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
И провери си го железото,од ниско железо потешко заздравува.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
Како да запрам/намалам крварење од изваден заб? 2 сати од ко го извадов и како чешма течи крв, се отрув... имам газа ја прицкам со заби ама џабе, од сите страни грга.

Враќај се во ординација за нова газа, иначе продолженото крватење може да е предизвикано пд стотици причини, најчести консумирање аспирин или друг антикоагулант, значи ако пиеш аспирин +-2 дена од вадење заб прекиниго.
Ако пушиш цигари дента на вадење заб немој.
Јади течна и ладна храна дента по вадењето заб, никако не ја иритирај раната со цврста и топла.

Сепак посоветувај се со докторот