Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1398836 пати)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7244
Некој да даде препорака за очен доктор?
Лоши екрани и премногу светло ми ги утепаа очиве. Имам како некое пулсирање на очиве последниве неколку дена, па дали е очен притисок или не знам што, би сакал проверка да направам.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Препорака за доктор Ристовски, карши Стар кафе, една зграда подолу. Лошото е што работи со термини, и се чека по месец дена.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5148
  • Пиши лаже
Ви благодарам за одговорите. 
Ми препорачаа исто некој Др Газепов од Штип, па да прашам и други мислења. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
Trencev odma karshi zavod za vrabotuvanje. Raboti i so moj termin ama pre 7ca na loto nego termin kaj nego. A za privatno imas vo sekoe vreme cena e 1000 denari.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1623
Не само што треба да го смени туку треба и да го гони дебело за обештетување и за се што му направил немора затвор да лежи ке плати за се што поминува човекот , кога докторите ке сватат дека не се богови и ке почнат да се обештетуваат пациентите од нивно не знање и лекување и доведување во опасност на човекот и неговиот живот и страдањето од на доктор страна тогаш ке сватиме кај сме а не кој ти го ова правел па ова па она еве ти си го лекувал забот си ме довел во ова ситуација ? да беше во нормален свет америка со добар адвокат и нормални правни процеси граѓански судови до сега и без лиценца ке останеше и ке го гонеше со целосна документација  , јас едно сум рекол  да на тропнеш на овие врати да доктор да  те лечи и адвокат да те брани.
Рече човекот што 600 денари (или колку и да беше ) за пломба е многу...

Инструменти се кршат, шрафови се кинат, се јавуваат багови во кодот, келнери кршат цели ајнцери, тркачи кршат коли, пилоти уриваат авиони, мајстори маме е*аваат по куќите, само докторите се проблем нерешлив.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Присутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1916
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
На докторот е одговорност он лекува пациентот се води по негови инструкции тогаш кој е крив? Ако е така нема да одиме на доктор сите ќе се лечиме сами % на катастрофални лекувања од доктори од година во година се поголеми недај боже и смртни случаи  не е само плати туку и како ке го излечеиш залечиш пациентот. Во прашење е живот а не железо и цигла блок.

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 345
Денеска ми препиша и антибиотик доксициклин истиот од претходно. Апцесот т.е гнојот е спаднат и непцето има добиено друга боја розевка како шо треба. Го прашав кога ќе го затвораме забот, рече треба да почекам, сега за сега отворен и чистење секој ден кај него а и дома од храна.

Отсутен Ordevski

• Редовен
Денеска ми препиша и антибиотик доксициклин истиот од претходно. Апцесот т.е гнојот е спаднат и непцето има добиено друга боја розевка како шо треба. Го прашав кога ќе го затвораме забот, рече треба да почекам, сега за сега отворен и чистење секој ден кај него а и дома од храна.
Не брзај, ќе одиш повеќе пати, биди упорен за да биде работата.

Отсутен Ordevski

• Редовен
На докторот е одговорност он лекува пациентот се води по негови инструкции тогаш кој е крив? Ако е така нема да одиме на доктор сите ќе се лечиме сами % на катастрофални лекувања од доктори од година во година се поголеми недај боже и смртни случаи  не е само плати туку и како ке го излечеиш залечиш пациентот. Во прашење е живот а не железо и цигла блок.
Пресметка за точно и квалитетно лечење на повеќекорен заб.

Анестезија 300ден.
Машинска обработка на канал 1.200ден по канал
Интересеансно полнење (лек) 400ден по канал
Дефинитивна обтурација 500ден по канал
Пломба од 1.200 ден па нагоре зависно од големината на дефектот.

Сумарно за горна 6ка, 300+4х1.200+4х400+4х500+2.000=10.700денари. (плус контролни ртг снимки)

После ова слободно можеш да бараш кривица за скршен инструмент, затоа што треба да се работи со ендомотор, апекс локатор, РТГ, квалитетни материјали. Сѐ друго е наоѓање компромис на вложено-добиено.

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4972

Анестезија 300ден.

Сумарно за горна 6ка, 300+4х1.200+4х400+4х500+2.000=10.700денари. (плус контролни ртг снимки)

После ова слободно можеш да бараш кривица за скршен инструмент, затоа што треба да се работи со ендомотор, апекс локатор, РТГ, квалитетни материјали. Сѐ друго е наоѓање компромис на вложено-добиено.

Da, ama zabot ke ti ostane vo usta. Taka da i ne e strasna suma za nesto sto e napraveno po propis. Problemot e sto mn. stomatolozi ne praat bas kako sto opisa i posle moze pak da se javi problem. Mada i toa e radi nekoj kompromis so cena i oprema so ja imaat

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Присутен Xristijan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
Decki da preporacate nekoj za maticen stomatolog vo Aerodrom.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1664
Народот очекува да оди кај доктор или стоматолог и да заврши работа со 40 денари партиципација или да плати 200-300 денари за пломба.

Отсутен Ordevski

• Редовен

Анестезија 300ден.

Da, ama zabot ke ti ostane vo usta. Taka da i ne e strasna suma za nesto sto e napraveno po propis. Problemot e sto mn. stomatolozi ne praat bas kako sto opisa i posle moze pak da se javi problem. Mada i toa e radi nekoj kompromis so cena i oprema so ja imaat

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Да, точно, ама
Народот очекува да оди кај доктор или стоматолог и да заврши работа со 40 денари партиципација или да плати 200-300 денари за пломба.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10409
Нека ја укинат патриципацијата.
Инаку мене  захватот ме кошташе 2800 ден. на пвт ваљда, долна 6-ка.Само ендомотор користеше( мислев дека ќе ја вади со ултразвук), апекс локатор не искористи.
Можда овие што работат со форце, хазе... треба да наплаќаат повеќе од овие што работат со ингко?
Докторот треба да наплаќа доктрината, каков алат ќе користи негова работа. Што се однесува до мене, не е проблем и на патос да легна.
А и не знам која е поентава да фаќа да работа нешто што не знам. Би се нафатил да ти смени некој моторно мало, ама да проба да змени, ако го цвине штафот од картерот да му платиш за тоа што се обидел и да дајш после ушт 1000че(или повеќе) по дреари. Мислам дека не е во ред, а за да се обидеш имаш пракса, модели и ментори(дали како доктор дали како мајстор). За мене скрос е погрешен пристапот да ти обеќа дека ќе ти заврша некоја работа по пат на експеримент БЕЗ да те обавестит. Без разлика дали потоа ќе се договорите околу цената или не. А за 10400 ден ќе ојда германија/швајцарија ќе си го напраа.

Отсутен Ordevski

• Редовен
Нека ја укинат патриципацијата.
Инаку мене  захватот ме кошташе 2800 ден. на пвт ваљда, долна 6-ка.Само ендомотор користеше( мислев дека ќе ја вади со ултразвук), апекс локатор не искористи.
Можда овие што работат со форце, хазе... треба да наплаќаат повеќе од овие што работат со ингко?
Докторот треба да наплаќа доктрината, каков алат ќе користи негова работа. Што се однесува до мене, не е проблем и на патос да легна.
А и не знам која е поентава да фаќа да работа нешто што не знам. Би се нафатил да ти смени некој моторно мало, ама да проба да змени, ако го цвине штафот од картерот да му платиш за тоа што се обидел и да дајш после ушт 1000че(или повеќе) по дреари. Мислам дека не е во ред, а за да се обидеш имаш пракса, модели и ментори(дали како доктор дали како мајстор). За мене скрос е погрешен пристапот да ти обеќа дека ќе ти заврша некоја работа по пат на експеримент БЕЗ да те обавестит. Без разлика дали потоа ќе се договорите околу цената или не. А за 10400 ден ќе ојда германија/швајцарија ќе си го напраа.
И тоа како е битно каква апаратура се користи, зошто дипломати се возат во луксузни возила, кога може и со 101 да ги однесат? Зошто на свадба се користат профи апарати а не point and shoot, зошто имаш обични кочиони системи и имаш брембо, зошто во колата не ставаш генеричко масло од Макпетрол туку бираш што ќе ставиш и уште милион примери.

Слободно оди во Швајцарија, или не оди, само најди некој што бил таму на заболекар и прашај колку чини иста услуга.

Едит: ако најдеш и дупло поскапо од ова кај нас (инаку тоа се минимални цени дозволени од стоматолошка комора, поскапо може колку сакаш/можеш да наплатиш), патот ти е од мене!

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4200
Тепаат за 10400 кој нејќе :)