Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1398830 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4971
....
Се слагам, тоа и го велам, можда некогаш тоа малтерот ќе помине низ игла и ќе затвори од сите страни како што треба ама не знаеш дали е баш така и кога ќе избие, тие каналите се тесни и може да трењба некој период воспалението дур земе замав. Како и да е, иглата не треба да е тука.
Само што кај мене неколку доктори не ја видоја, осим овај во брод, Влатко Лозаноски се вика ( не е пеач):D 2800 ме фати, но небитно, и 100 еу радо  би дал. тури контакт од тој кај соборна, или мапа, за зорт за аман ќе ни се најт.
Zatoa ti kazav da odis na mesto kade sto treba. ima rengen direkt na stolce kaj sto sedis. kanalite se polnat i proveruvaa dali ima mikro kanali, ima mikroskop na istoto stolce

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10409
Истава снимам ја глдаа и другите доктори... само овај ја виде  :D
Е кажа, ама не кажа, кажи како се викат ординацијата, или пиши пп ако ти е шубе. ја имаш спомнато, ама не успеав д ае најда, ја има барано. 

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 345
Закажав денеска, ќе видиме што ќе испадне и со ова гнојот тогаш само на антибиотик ама ништо а  и со болкава во другава страна.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4971
Истава снимам ја глдаа и другите доктори... само овај ја виде  :D
Е кажа, ама не кажа, кажи како се викат ординацијата, или пиши пп ако ти е шубе. ја имаш спомнато, ама не успеав д ае најда, ја има барано.
Ne sakam da reklamiram ama aj др. Каракамчев

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
па сега немат начин инаку како да си помогниме, да не играме „погоди го зборот“ :D Ја не го разбора како реклама, ви спротивно не би требало да кажуваме и кое моторно масло е најдобро за таа и таа кола, или во тој и тој сервис е добар ...
Закажав денеска, ќе видиме што ќе испадне и со ова гнојот тогаш само на антибиотик ама ништо а  и со болкава во другава страна.
абе мењај доктор... оди или брод или кај тој каракамчев, не се заебаај. твојот доктор да го бивало ќе знаел што ти  еуште некни.

Отсутен was

• Јуниор
  • **
Гнојот од лево е отворен и секој ден треба да одам да го чисти неколку дена. Болката од десно е воспален живец, го отвори забот и му стави лек врз живецот и две недели вака и после ќе го затвори со пломба. Свеста ми се зеде ко дојде до тој живецот.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6691
  • Бенве сие бенве
Смени си го стоматологот. Веднаш.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
Гнојот од лево е отворен и секој ден треба да одам да го чисти неколку дена. Болката од десно е воспален живец, го отвори забот и му стави лек врз живецот и две недели вака и после ќе го затвори со пломба. Свеста ми се зеде ко дојде до тој живецот.
Мене 2 год ми гнојше дур мајдов саглам 100-матолог.без ртг нз како те чепкат во таква ситуација. Не мора да брвиш низ истата агонија ко знајш кај да појш. Ја имав среќа, ко бајаги не мојше да ескалират во сепца, ама да експериментираш на себе за таква работа е крјано наивно.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 1915
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Не само што треба да го смени туку треба и да го гони дебело за обештетување и за се што му направил немора затвор да лежи ке плати за се што поминува човекот , кога докторите ке сватат дека не се богови и ке почнат да се обештетуваат пациентите од нивно не знање и лекување и доведување во опасност на човекот и неговиот живот и страдањето од на доктор страна тогаш ке сватиме кај сме а не кој ти го ова правел па ова па она еве ти си го лекувал забот си ме довел во ова ситуација ? да беше во нормален свет америка со добар адвокат и нормални правни процеси граѓански судови до сега и без лиценца ке останеше и ке го гонеше со целосна документација  , јас едно сум рекол  да на тропнеш на овие врати да доктор да  те лечи и адвокат да те брани.

Отсутен was

• Јуниор
  • **
 Докторот сие скроз океј и професионалец, има и доста баш пациенти, денеска фул му беа термините ама сепак ми рече да отидам, и секош вика ако е со болка и во 12 вечер ако треба ќе отворам, ама со болка голема. Работата со гнојот на забот беше тогаш да не се оди на отварање оти потешко ќе е за мене, да се оди на полесениот начин со антибиотик итн, ама не бидна тоа, гнојот испадна посилен од хемијата т.е апчињата. Е сега му дојде крајот, направи дренажа и го отвори забот и тоа бабулето со гној е истишено малце. Малце е не убо оти забот мие отворен и чувствувам смрдеја  а и здивот ти смрди ко на изгорена гума или масло и мава в нос и плус кога јадиш ти влегува храна па морам да ја чистам со чечкалица храната внатре за да диши забот и гнојот. Заради ова затоа тогаш одеше на полесниот начин со антибиотик за да не биди ова али не бидна ете. А воспалениов живец од другава страна е нормална работа исто како и кариесот, го отвори, му стави лек и по 2 недели ќе се санира.  А и брзо и експресно го најде проблемот во шо е, дека е воспален живецот. Докторов сие петка. И друг да беше, пак вака ќе постапеше, прво на полесниот начин за да не ми го отвора забот и да ми смрди здивот, ама сепак бидна и тоа, еве го отвори и сега дренажа.
« Последно менување: 17 Септември 2024, 06:23:39 am was »

Отсутен Bicikle

• Легенда
Ќешки и нај добар да е.
Ја требаше да пија секој месец антибиотици за да не ми отекујт. Можда и подобро би изиграл него "мојот" доктор.
Ја баѓи пропатив изминативе 2 год и довербата ми е малцр разнишана.
Лани одлежав 10дена на инфективно, и на крај не можеа да најдат од што е, и покрај тврдењата дека немат врска забот, ја се сомнева дека сепак има придонес кон влошената состојба.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5148
  • Пиши лаже
Некој да даде препорака за очен доктор?
Лоши екрани и премногу светло ми ги утепаа очиве. Имам како некое пулсирање на очиве последниве неколку дена, па дали е очен притисок или не знам што, би сакал проверка да направам.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bicikle

• Легенда
Kapki turash ?

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5148
  • Пиши лаже
Не сум користел ништо. Не сум отишол ниту до аптека, да прашам дали има некои капки.

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Bicikle

• Легенда
Imat, bez konzervansi baraj.  Toa ti e prevenciaj. Ti sekako pojdi na lekar, no kapkite ti se bash za takvi nameni, da ne ti sushat.