Докторот сие скроз океј и професионалец, има и доста баш пациенти, денеска фул му беа термините ама сепак ми рече да отидам, и секош вика ако е со болка и во 12 вечер ако треба ќе отворам, ама со болка голема. Работата со гнојот на забот беше тогаш да не се оди на отварање оти потешко ќе е за мене, да се оди на полесениот начин со антибиотик итн, ама не бидна тоа, гнојот испадна посилен од хемијата т.е апчињата. Е сега му дојде крајот, направи дренажа и го отвори забот и тоа бабулето со гној е истишено малце. Малце е не убо оти забот мие отворен и чувствувам смрдеја а и здивот ти смрди ко на изгорена гума или масло и мава в нос и плус кога јадиш ти влегува храна па морам да ја чистам со чечкалица храната внатре за да диши забот и гнојот. Заради ова затоа тогаш одеше на полесниот начин со антибиотик за да не биди ова али не бидна ете. А воспалениов живец од другава страна е нормална работа исто како и кариесот, го отвори, му стави лек и по 2 недели ќе се санира. А и брзо и експресно го најде проблемот во шо е, дека е воспален живецот. Докторов сие петка. И друг да беше, пак вака ќе постапеше, прво на полесниот начин за да не ми го отвора забот и да ми смрди здивот, ама сепак бидна и тоа, еве го отвори и сега дренажа.