Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1466893 пати)

Присутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6020
  • Шо да пишам тука?🤔
Странство се скапи естетските зафати, тој што не ги чувал забите и ги изгубил, па сега сака мостови или импланти, не го покрива здравственото.

За пломби, имаш без пари или ако сакаш побела, препорачливо за предни заби кошта околу 60€, вадење на заб, без пари, белеење на заби професионално околу 80€ од кои пола ти ги враќа здравственото осиг.(еднаш годишно) и пола си ги плаќаш од бонусот што го довиваш за 10К чекори во денот(1€), така да и тоа иди бесплатно. Друго искуство сум немал до сега.

А да, за операција,  жена ми плати 30€, за 3 дена што лежеше во болница, 10€ по ден, друго ништо.
Може повеќе околу ова? Се извинувам за от.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
imash halk eko ...
abe kakov saka neka e zubarot, olos najgori, neka mi naprajt zabot...
Stransko si e stransko. Za svicarsko 30-50 eu ne se nishto, znaesh batrem kej ti e napraen zubot.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2345
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Бичикле крај краева наврти го докторот на таа столица од позади па удри - па пуни да види што е кичевско пломбирање 🤣🤣🤣🤣🤣

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 292
  • Macedonia
Еве ви две стоматолошки ординации во Скопје во Аеродром кои ви ги препорачувам ако барате нов заболекар место да скитате кај непознати луѓе.

Цените се нормални/накај високи во најмала рака (не знам кој како си класифицира), но услуга совршена.

Ординација 1 (Доктор Слободан/Дејан): 022-436-683 (спроти Парк Авионче зад паркингот)
Ординација 2 (Александра Асенов): 078-836-235 (одма после Стопанска Банка зад трговскиот центар Лиса)

Во ординацијата на Асенов даваат и фискални сметки, а мислам и дека во првата што ви ја пишав, но не сум сигурен за фискалните бидејќи дома се знаеме со сопствениците и компензација сме правеле кога некој од нас поправал заби, не ни било наплатувано со кеш.
Дејан ми е пријател, орални хирурзи се, одличен доктор и пријатен човек.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Немам коментар околу Дејан и татко му, се е беспрекорно, затоа одма ми текна да ги предложам нив кога ја видов дискусијата овде.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5080
imash halk eko ...
abe kakov saka neka e zubarot, olos najgori, neka mi naprajt zabot...
Stransko si e stransko. Za svicarsko 30-50 eu ne se nishto, znaesh batrem kej ti e napraen zubot.
Sto treskas zeleni, znaes li vo Svajcarija mesecno kolku se plakja zdravstvo? Ako neznaes prasaj nekoj sto zivee tamo

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
Што ти е зелено ? 50% плаќаат, исто ко кја нас. Нека напраат плата 4500 ако не и поќе колку сакаат нека земаат за здравстбо. Ко ќе појда грчко или врање за викенд главен ќе бида. Еден ми кажуеше работел градинканкувар, дома на црно поправал коли 11-12.000 ѓу се збирале, па за 2000 ќе се прајт клошар? Кај нас 2000 мојме да ги сањаме со дополнителна работа. Со швицарски стандард немат нешто скапо.
« Последно менување: 26 Август 2024, 20:11:53 pm Bicikle »

Отсутен Jimny

• Редовен
Што ти е зелено ? 50% плаќаат, исто ко кја нас.
@Bicikle  го пломбираше ли докторот да те памти како се пломбира

Отсутен Bicikle

• Легенда
Што ти е зелено ? 50% плаќаат, исто ко кја нас.
@Bicikle  го пломбираше ли докторот да те памти како се пломбира
Само сестрата беше, па си реков дај шта даш...

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
Дечки помагајте.
Забов од десната страна многу ме боли, особено на ладно  ама не знам кој заб е, болката е долу а како да се префрла и горе на моменти. Нема ништо расипано, нема кариес а и тогаш пред 2 недели на контрола ми рече здраво е се. Е сега и другиот проблем со гнојот од левата страна. Кога го притиснам пушта крв и се празни, чим го отпуштам за секунда се полни со крв пак балончето. Не ме боли. А заприметив чим го стиснам ова балончево со крв, болката од другава страна се намалува. Можно е од ова да ме боли? Ама која е поврзаноста лево десно? Утре не можам на доктор надвор од град сум...

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1783
Друже, у фамилија имаме случај на човек што починал од заб. Оди на стоматолог и ако нема чаре, вади го забот!

Зошто побогу бараш помош по форуми. Имаш крварење у глава и бараш помош на Карклуб!

Отсутен Bicikle

• Легенда
Беше на доктур чоеко. Најверојатно затоа прашува.
Мене ми заборајле игла од тие за чистење канали. Каналот не се дополнил со пломба па почна да ми отекува, но немав мака и на другата страна. 5-6 души ја гледаа снимката, само 1 виде. Што ќе биде не знам, не можеше индокторот да тврди, рече за 5-6 месеци ќе се види. За сега нема оток.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Здравјето треба да е на прво место, заеби и работа и се, нема „не можам денес, не можам утре на доктор“.
Ќе си платиш ако треба и преглед кај друг доктор, и барем орален хирург да биди. Општ стоматолог можи и да не знае, да нема искуство со такви случаеви.

Отсутен Jimny

• Редовен
Се што ке кажам никој не слуша цената сами си ја плаќате толку!
Господ нека ти е на помош со лесно

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5080
Беше на доктур чоеко. Најверојатно затоа прашува.
Мене ми заборајле игла од тие за чистење канали. Каналот не се дополнил со пломба па почна да ми отекува, но немав мака и на другата страна. 5-6 души ја гледаа снимката, само 1 виде. Што ќе биде не знам, не можеше индокторот да тврди, рече за 5-6 месеци ќе се види. За сега нема оток.
Iglata mora da ja izvadis. I treba polnenje ko so treba da se naprai. Ja imav makata ja resiv me kostase okolu 100€ da bide po site propisi napraveno. Da ne pravam reklama...stomatologot e tocno pozadi soboren hram. Vredi sekoe denarce

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
....
Се слагам, тоа и го велам, можда некогаш тоа малтерот ќе помине низ игла и ќе затвори од сите страни како што треба ама не знаеш дали е баш така и кога ќе избие, тие каналите се тесни и може да трењба некој период воспалението дур земе замав. Како и да е, иглата не треба да е тука.
Само што кај мене неколку доктори не ја видоја, осим овај во брод, Влатко Лозаноски се вика ( не е пеач):D 2800 ме фати, но небитно, и 100 еу радо  би дал. тури контакт од тој кај соборна, или мапа, за зорт за аман ќе ни се најт.