Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1466929 пати)

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2345
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Не треба секогаш северџанот да се напаѓа некогаш е и за добар секс, треба и спротивната страна да се согледа се што наброја е точно, се повеќе и повеќе доктори станаа аздисани и немолордни алчни за пари не дај боже отиди кажи му на доктор дела заб да ти извади е 300 ден па ке видиш како ке поминеш Ти ли мене ке ми кажуваш цени во моја ординација бла бла може на некого тие пари му се последни до денар да одиш на доктор и да то он формира цена како му текнуе тогаш не е деверџанот за ебење докторот Колку он учел школо тоа е негово дали он се заплашува дали јас имам пари?? Не ти вика толку пари го заболе за тебе он штанца пари не забари сите 90%се исти доктори ЧЕСТ на исклучоци 30 илјади луѓе ке погледнеш колку луѓе се соочиле со проблем од страна на доктор дал мито или не профи етц , северџанов секогаш го јаде дал бил крив или прав и дупло плати …

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
такво време дојде, ако немаш пари, не треба да живееш.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1670
Da ama magi nails 10 nokti kje ti naprajt, ovaj eden zab. Kasko ako sakas plakjash, zdravstveno morash.
Се надевам (од логика, не од лична затегнатост) има сарказам во постот :)
Убаво кажано докторе но за жал многу ја злоупотребуваат својата професија па профитираат на пациентот и за жал се повеке пука филмот кај пациентот па доаѓа до фатални последци.
Ценовникот за стоматолошки услуги се одлични но за жал малкумина кон тоа и се придржуваат па и наплаќаат повекето се арогантни дрски и без милост -Докторот и адвокатот нема милост очигледно само пари го занимаат.Ретки се чесни доктори како тебе кои ке излезаат во пресрет и нормално ке заврши работа заб да направиш веке по ценовник нема да чини 1200 ке отиде со неколку одења отварање на устата 1000ка една пломба чини минимум 70,80евра те мотка третман ова она и на крај резултатот е тој ако смениш одиш кај друг кој ова ти правел не е добро пак пари  сигурно има многу повеке, заб да ти извади нема да е 300 ден него 600 ке отиде ама знаеш ... бидејки докторот така преценил еве ако грешам нека ме исправат се повеке и повеке докторите станаа алчни за пари чест на исклучоци не се сите исти, па и не сите пијат кавадарка и смедеревка логично некој бела вода и така.
Ако прашаш за цена одма луѓето ти се ругаат или не знам што зар е лошо ако прашам колку ви чини услугата или пак скапа ми е ке си одам кај ми е поефтино или слично? НЕ. Но за жал тоа е кога има овци нека ги дерат тоа ти е исто колку пари квадратче 2700 евра во ред ке прашам на друго место можеби е 2300 и така за се КО ПИТА НЕ СКИТА фер и коректно да се знае пред почеток на било што да се знае цена или пак оквирана дали е правење на заб или етц а не после проблеми така и настануваат проблеми со недоразбирање и појаснувања.
Докторе срдечен поздрав
Реално, по новите цени машинско лечење на заб заедно со пломба би било некаде околу 150еур во денарска противвредност.
До оваа цена би дошло само од занемарување на препораки од типот на редовни контроли и плаќање "скапи" пломби.

Скап ќе биде и ремонтот на колата ако не направиш редовен сервис кој е ефтин компаративно, па изгуби подмачкување и ладење турбината, отиде и турбината, па се скрши перка и влезе во клипот итн...

И сите забораваат дека забите се во уста 24ч на ден и се користат минимум по неколку часа секојдневно.
300ден е скапо за вадење заб кај човек што учел 5год и постојано плаќа да се надградува потоа, а 1000ден за корекција на гел на нокти кај маги неилс со 8 одделение и никаква одговорност кон сработеното е нормална цена. Заб ти пломбираат еднаш за 800 трае неколку години во зависност од одржување на оралната хигиена и е скапо, нокти корегираш секој месец и е нормален трошок.
Каско за колата не е скапо - приватно здравствено е скапо, редовен сервис мора да се напраи пред време, ама забов може да почека, гуми мора премиум, пломбата од поевтините. Малку му е на северџанот, треба уште повеќе да пати.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Амин братко, индиректно и ти си засегнат :)

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6187
  • 69
А бе кој ги ебава доктори моктори, што ви е на вас. Па секој од нас како помал има извадено сам на себе заб. Мене забите генерално ми ги извадија што бабами, што дедоми, на стариот добар начин.....
НЕЕЕЕЕ онакака како што вели легендата, со пртка...
Него со конец, класика...
Јака муда и сега, се клати забот, тури му конец, рибарски појак, врзи го за квака и на невестата опцуј и ја мајката. Има вилицата да ти ја истај, а не па забот...
Со рестото 300 денари ке си одцепиш бамбусче или некој бунар со смедеревка...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bicikle

• Легенда
mashinsko poliranje na nokti kolku treba da e ? besplatno ?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
Години и години и години „бесплатна монтажа“ и „бесплатна работна рака“ нè навикнаа да очекуваме работната рака, односно времето и знаењето и занаетот на луѓето да бидат бесплатни.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
Ее златни времиња беа тие, со гратис монтажа и балансирање. Сега сите лакоми газој станаа.

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2345
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
Сите да се правиме наудрени па ајде ке се правиме за стариов мој кога местеше заби отидов кај 10различни цени да му стаат па уште и се ценка ај кажи ми вика колку тој и тој ти бара.Се нема проблем со плаќање како што доликува нивната бахатост иритира затоа јас бирам женски доктори ако треба да трпам ке трпам ама на НоС се ке и излезе и анално да памти како пари се печалат.Чест на исклучок на доктор кои си работат како што треба отиди извади му ценовник како докторот направи тука тоа толку пари ова толку ке видите како ке поминете он нека заработи ама не секс на суво тоа што заглавиле со кредити коли станови на море ние пациенти немаме да им даваме вадење заб 1000 денари 😂😂отиди речи др 300 ден е вадење е тогаш ѓаол ке видете совет мој само стрикно жена доктор па и стара да е фајде да има амин господ да не чува сите 🙏

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3890
Во Македонија е пре пре пре пре ефтино да имаш здрави и прави заби и треба да го искористиме тоа. Смешни се цените споредбено со цените на заболакерите по светот и регионот, а квалитетот е тука некаде.
Така да, никој со нож не го тераат ни да влезе во ординација ни нокти да прави. Ама човек треба да е ултра глуп доколку може да си дозволи да има здрави и прави заби а да не оди зошто по негово убедување е скапо.

Така беше муабетот и за климите, дека монтажата е скапа па еве еден колега после работа се занимава со клими местење, следен термин слободен му е за 2 недели дури :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 356
Бев на контрола.
Го виде само, со прстот допираше само и ме праша кога ќе доболи да му кажам каде. Ми рече да не го отвараме и чепкаме сега, непцето било црвено и здраво и забот исто, ако се подуја пак и отечи тогаш ќе го отвори.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Во Македонија е пре пре пре пре ефтино да имаш здрави и прави заби и треба да го искористиме тоа. Смешни се цените споредбено со цените на заболакерите по светот и регионот, а квалитетот е тука некаде.
Така да, никој со нож не го тераат ни да влезе во ординација ни нокти да прави. Ама човек треба да е ултра глуп доколку може да си дозволи да има здрави и прави заби а да не оди зошто по негово убедување е скапо.

Така беше муабетот и за климите, дека монтажата е скапа па еве еден колега после работа се занимава со клими местење, следен термин слободен му е за 2 недели дури :D
Мораш зраствено да плаќаш. то е разликата. И пак немаш саглам здравство, исто ко да не плаќаш. Нека укинат, па нека си имаат различни цени или нека го стегнат јавното здравство ко во швицарска на пример. Мада 2 те операции на умник беа по 700 ден(државно) и до кај што сум бил по зубари рекоја дека се перфектно изведени, но за други работи сум немал такви искуства. Доста комликовани беа, па затоа и цените изгледаат како од ракав. Исто ако се скршит шраф од блок или нокт нема да биде иста цената, ќе си наплатат и за дополнителната работа. Или греач ако заглавит, што, дрерот гратис ќе му работит, мајсторот треба да платит ?
Само на олку наука требаше да измислат поново никинање на заби, не да чекаме 100 год...

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 292
  • Macedonia
Еве ви две стоматолошки ординации во Скопје во Аеродром кои ви ги препорачувам ако барате нов заболекар место да скитате кај непознати луѓе.

Цените се нормални/накај високи во најмала рака (не знам кој како си класифицира), но услуга совршена.

Ординација 1 (Доктор Слободан/Дејан): 022-436-683 (спроти Парк Авионче зад паркингот)
Ординација 2 (Александра Асенов): 078-836-235 (одма после Стопанска Банка зад трговскиот центар Лиса)

Во ординацијата на Асенов даваат и фискални сметки, а мислам и дека во првата што ви ја пишав, но не сум сигурен за фискалните бидејќи дома се знаеме со сопствениците и компензација сме правеле кога некој од нас поправал заби, не ни било наплатувано со кеш.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Северџаните се научени значи поефтино да поминит, и сега некој изузетак ако бара квалитет нема да добие внимание, оти е малцинство и кој го онади.
Нз ја сите заби ми се расипуваат под пломба. Нели го поправал зубот? И не би требало да се расипи. Поќе ми глеат дека не ги поправаат за да појдеш пак. И што ода на контроли е џабе, оти под пломба не се гледат, ко ќе дојт да се гледат е касно. А е, др Слободан ( од кичаа) 3 ката што е попрај 10 год не е мрдната, ни сменета е пломба ни ништо. Е сега „ бил без осет“,па ти секкао ќе трпиш болка, дали 1-2ч и ќе го решиш проглемот, дали 3 месеци дур скапит неровт и ќе останиш без заб е твоја одлука, двете се подеднакво исправни бидејќи секој си знајт за себе. А ко дојде еден катник за ваѓање, јбг крена рамеинци, рече ако сакаш одма да го решиме, ако сакаш да го направам, но не можам да гарантирам. Па потраја уште 5-6 год и поради слеидба го истај др Жикица. Па среќа една 8 мица дојде на негово место ( што ме убедуваа дека ќе напраела проглем ...) и сега таман ми се на број, уште еден заб што ме дупит. Сега ако ми речит и овја од броТ да го ваѓа, значи како ме имат инат фатено од забот, сам ќе го изваа па после ко ќе ги ваѓат корените да не ми се џабе парите, барем да имат работа стварно :D
А патротите се иселија одамна, и си прат швицарско заби, ама лим идат кај нас изгледа го немаат истиот квалитет ко кај нас. :D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
Странство се скапи естетските зафати, тој што не ги чувал забите и ги изгубил, па сега сака мостови или импланти, не го покрива здравственото.

За пломби, имаш без пари или ако сакаш побела, препорачливо за предни заби кошта околу 60€, вадење на заб, без пари, белеење на заби професионално околу 80€ од кои пола ти ги враќа здравственото осиг.(еднаш годишно) и пола си ги плаќаш од бонусот што го довиваш за 10К чекори во денот(1€), така да и тоа иди бесплатно. Друго искуство сум немал до сега.

А да, за операција,  жена ми плати 30€, за 3 дена што лежеше во болница, 10€ по ден, друго ништо.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6842
  • Бенве сие бенве
Еве ви две стоматолошки ординации во Скопје во Аеродром кои ви ги препорачувам ако барате нов заболекар место да скитате кај непознати луѓе.

Цените се нормални/накај високи во најмала рака (не знам кој како си класифицира), но услуга совршена.

Ординација 1 (Доктор Слободан/Дејан): 022-436-683 (спроти Парк Авионче зад паркингот)
Ординација 2 (Александра Асенов): 078-836-235 (одма после Стопанска Банка зад трговскиот центар Лиса)

Во ординацијата на Асенов даваат и фискални сметки, а мислам и дека во првата што ви ја пишав, но не сум сигурен за фискалните бидејќи дома се знаеме со сопствениците и компензација сме правеле кога некој од нас поправал заби, не ни било наплатувано со кеш.
Дејан ми е пријател, орални хирурзи се, одличен доктор и пријатен човек.

Sent from my iPhone using Tapatalk