Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1610277 пати)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
Воспаление на уво е многу блиско до мозокот и треба со поголемо внимание да се регулира. Може да се работи за некоја инфекција, од надвор или од внатре и да има сериозни проблеми.

Одете на доктор, брис од нос и грло, крвна слика итн, итн.

Се е направено. Го однесов на отоларинголог кај Зебра. Супер го прегледа со тест за слушање, со убав преглед на уши.
Ни препиша антибиотици, ги пие ете. Спрејче ни даде.

Крвна слика супер, CRP мирно - шо мене малку ми дава сомнеж зошто да му давам антибиотик кога CRP е мирно. Џабе го труеме

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
брис напрај? виде дали е бактерија, габа вирус или паразит? Мене ме отепаја со антибиотици за на крај со некој надри лек да ми помине.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3696
Па сега скоро излезе истражување дека mRNA вакцините можат да предизвикаат срцев удар. Нешто што тогаш се збораше ама се третираше како теорија на заговор.

Overall, autopsy findings indicated death due to acute arrhythmogenic cardiac failure. Thus, myocarditis can be a potentially lethal complication following mRNA-based anti-SARS-CoV-2 vaccination.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36436002/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35442390/

Истиот сајт.

Among 23 122 522 Nordic residents (81% vaccinated by study end; 50.2% female), 1077 incident myocarditis events and 1149 incident pericarditis events were identified.
These findings are compatible with between 4 and 7 excess events in 28 days per 100 000 vaccinees after BNT162b2, and between 9 and 28 excess events per 100 000 vaccinees after mRNA-1273. This risk should be balanced against the benefits of protecting against severe COVID-19 disease.

Ајт доста со муабетиве. Секоја вакцина си има ризик.

Него друго

Кажете ми лек/капки/home remedy за болки во уво за 6 годишно детенце.

Го однесов на лекар, воспалени двете уши. Капки Otol-H, не знам спрееви што не пробавме, еве 5-ти ден не го пушта.

Пробавме со топли облоги, парацетамол за болка, половина блокмакс дуо... не бре брате.

Ќе го пушти сат-два после парацетамолите и после пак иста песна и трескање од земја.

„Čuvar kuće“, мене и на сите околу мене секогаш ни помагало, по една капка од растението.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Мал репрезентативен семпл (25 пациенти) остава сомнеж за cherry picking. Не е нечуено научници да добијат грантови и секакви бенефити за возврат за „услуга“. Ништо не тврдам ама бројка од 25 остава можност на пример да биле избрани од ~100 вкупно.

Во контраст, заклучокот од првонаведената студија е донесен со 23 милиони испитаници.
Не знам за вас ама јас заклучокот би го базирал на 23 милиони, не на 25 поединци.

Јас во догледно време би стоел на страна (далеку настрана) од mRNA вакцини. Посебно кога се работи за избрзани mRNA вакцини, знаејќи дека обични вакцини се развиваат со години/децении не па фундаментално нова технологија која никогаш порано не била ни испитувана на луѓе. Не пред ковид ерата, а еве многу загрижувачки податоци полека пристигаат.

Кој го интересира повеќе, нека истражи малку за excess deaths статистиките за пост ковид периодов споредено со претходно.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4020
Една студија е правена врз информации од системот, другата е со вршење обдукции на пациенти. Не може да очекуваме да има илјаднци или милиони примероци над кој е извршена обдукција и проверено срцето под микроскоп :D

На крајот и двете стигаат до скоро ист заклучок.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
брис напрај? виде дали е бактерија, габа вирус или паразит? Мене ме отепаја со антибиотици за на крај со некој надри лек да ми помине.

Еве само што се враќаме од стоматолог. Матичната не прати таму.

Кај ушите инфекција, испадна дека шестки му растеле горе. Затоа го боли.

Се погодија двете работи одеднаш.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Aj so lesno, bitnk vide shto e pricina

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Една студија е правена врз информации од системот, другата е со вршење обдукции на пациенти. Не може да очекуваме да има илјаднци или милиони примероци над кој е извршена обдукција и проверено срцето под микроскоп :D

Нормално. Но семпл од 25 испитанци ја става еднава студија во подредена положба.

Цитат
На крајот и двете стигаат до скоро ист заклучок.
Еве нешто интересно:
https://data.cdc.gov/Public-Health-Surveillance/Rates-of-COVID-19-Cases-or-Deaths-by-Age-Group-and/d6p8-wqjm
Педесет и осум проценти од смртните случаи на коронавирус во август биле луѓе кои биле вакцинирани а солиден дел и бустани.

https://www.washingtonpost.com/politics/2022/11/23/vaccinated-people-now-make-up-majority-covid-deaths/?outputType=amp

едит: 

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Претставник од Фајзеро си призна дека никакво истражување немало во ефикасноста на вакцината, (мислам дека се однесуваше на спречување на ширење ковид).

Од друга страна, лани со маски не можеа да се зауздат бројките од ковид, за чудо настинките, гриповите ги снема од радар.
Оваа година без маски не растурија настинки, чуда, како год наречете ги, ковид си стои у место?

Шо убаво беше кога ги прскаа улиците против корона, а Швеѓаните беа смртни непријатели ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
Се е од 5г.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер

Отсутен Bicikle

• Легенда
kaj ne kje bidat programirani lugjevo cela godina olku zarazeni od korona, onolku umnreni 1 voskresnat.

Присутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614

Него друго

Кажете ми лек/капки/home remedy за болки во уво за 6 годишно детенце.

Го однесов на лекар, воспалени двете уши. Капки Otol-H, не знам спрееви што не пробавме, еве 5-ти ден не го пушта.

Пробавме со топли облоги, парацетамол за болка, половина блокмакс дуо... не бре брате.

Ќе го пушти сат-два после парацетамолите и после пак иста песна и трескање од земја.

@Carpathian Lord  Стар проверен рецепт, во мал метален сад, ѓезве, се става малку зејтин и 3 лукчиња (чешњиња, месечинки, да појаснам, не главици), лукчињата пробуши ги со игла за да може да испуштат од течноста, на тивок оган, да загрее убаво, таман кога ќе испушти лукчето од сокот во загреаниот зејтин (пред да се направи запршка), од таа течност стави му во увцето и затвори со памукче да не му истече одма. Нормално, после приготвување да се остави да се олади, млако да биде а не е проблем и ладно да е. По една капка во увце три пати на ден.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5930
@Carpathian Lord  малце касно гледам, се надевам се опраи ситуацијата, ама побарај Camphor мислам е Камфор на нашки или со Ќ,  јас мн често како мал имав увобол,  па и на стсрост се дешавало,  чудово е едино нешто шо стварно функционира. Нешто кристализирано е со мн интензивен мирис,  потсеќа на ментол. Едно едино парче кристал се користи 30+ години низ  дома, од некоја грчка аптека е земан,  сигурно има и овде.
Кршиш малкуцка,  ставаш во малце памбуче и со мало парченце газа ќе го подврзкш како топче и во увото да седи. Инстант ремеди, од лично искуство

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Колку си стар, море, битолски?!

Инаку, тоа е она исто што се користеше како премаз за грло со големи отоци?
Памтам до пола, ама не скроз, имало некои ситуации како дете кога ми бутале нешто такво.
Чудо некое, го заборавив името, изгледа јака психата! :D
Министерство за транс, поп и виски.