Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1427815 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
Еј, а супер што го вративте муабетот за куронава...

Ќе има што Bosch да правиме цела зима пак, свака час. <3
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10477
Колку си стар, море, битолски?!

Инаку, тоа е она исто што се користеше како премаз за грло со големи отоци?
Памтам до пола, ама не скроз, имало некои ситуации како дете кога ми бутале нешто такво.
Чудо некое, го заборавив името, изгледа јака психата! :D
Амониум хлорид  или нишадор

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец

Памтам до пола, ама не скроз, имало некои ситуации како дете кога ми бутале нешто такво.

ДА БЕ!

Фала, стари! :)

Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI

Нишадар да тоа е за грлото ама нема да брка работа за во уво страшно солено е кога ќе го пробаш.... а и кој спомна погоре камфор да не сте грешка за во увото  обично таа маст доаѓа како ихтиол-камфор i se upotrebuva za zglobovi tetivi istegnati ligamenti itn....

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13984
@Carpathian Lord  малце касно гледам, се надевам се опраи ситуацијата, ама побарај Camphor мислам е Камфор на нашки или со Ќ,  јас мн често како мал имав увобол,  па и на стсрост се дешавало,  чудово е едино нешто шо стварно функционира. Нешто кристализирано е со мн интензивен мирис,  потсеќа на ментол. Едно едино парче кристал се користи 30+ години низ  дома, од некоја грчка аптека е земан,  сигурно има и овде.
Кршиш малкуцка,  ставаш во малце памбуче и со мало парченце газа ќе го подврзкш како топче и во увото да седи. Инстант ремеди, од лично искуство

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Update.

Вчера на контрола.

- Гној на ангина
- Двете уши воспалени
- Четири шестки излегуваат

Пробаа инфузија да му дадат, цело Скопје го крена на од плачење, не успееја.
Инекција одма.

Шести ден на антибиотик, абер нема.

И таа коса што ја немам ми падна, брадата ми побеле како на Колозов.

Какви капки, камфури, ѓаоли.

Мене ако ме прашаш ќе му бапнев водород пероскид во двете уши ама ајде де со дете ќе се разбереш.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Од 6 ките ?
Абе за гној на крајници мене Перо ( забар по струка) ми ги измачка крајниците ( воедно и ги чистит) со некоја ампула(ваљда јод), за 15 минс ми олесна и ми спадна тт ( од други причини ми имаја загнојано мене крајниците тогај).
Е сега работава е што тој е кичево, но ваљда некој забар овде можи да ти заврши иста работа.
И нишадорот го сушит гнојот, ја на себе сам су ставал со чепкалка за уши, но за дете прашај некој по соодветен.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5295
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Концентрирани есенцијални масла имам неколку, некои се баш антибактериски... Ова ќе било многу поефикасно на почеток, но и сега не би одмогнало. Има студии дека добро комбинирано дејство имаат со антибиотици. Направи си муабет со докторот и ако ти треба пиши ми ПП.

Отсутен Bicikle

• Легенда
зашто да одмогнат ?

Него арно си се шетавме со маски, сезонскиве ме откостија, ама не бил гејтс ќе им клал ними 5г в маска, да им го кла ја ними рогов да ги одчипира, демек вака не ги контролират. Па не знам што имало во маските, ете партал каков бил нека клајт нека е покриет устана чкргава нека не ширит зарази, а не кај се туткат прекуред уште кашлат ни рака клават ни малу осет имат.
« Последно менување: 29 Декември 2022, 14:04:13 pm Bicikle »

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4226
Сегде е со вирусиве ептен јако последниве месец два. Не знам некој од колегиве тука и познаници со деца што се, да не закачиле грип и други вируси. Исто и дома ние, и деца и жена и грип и вируси у еден месец испозакачија, мене изгледа не ме рачунаат за фамилија :) Исто и во Романија ми кажуваше колега, скоро да нема дете што не беше болно.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Зато и изреагирав, макси треба да се носат во сезона на грип, ја не зна што уживаат толку да се болни, точно дека нема да умреш но зошто да се мачиш, глата бутин да ти е цела недела, тт, грло да те гребе да кашлаш...

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
Sega posle praznicive koga ke se poizmesa narodov  uste pointeresno ke bide so gripov ....

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5182
  • Пиши лаже
Едно прашање имам... Проблеми со кичмава имам години уназад, но сабајле беше максимумот...
Се будам од спиење со болка за да по брзо време при преместување во креветот се изместам и да не можам да застанам на нозе.
Викнав масер, ми попушти кипмата можам да се исправам но ногата ми остана укочена уште од сабајле и цело време ми трпнее.
Некој да има вакво искуство што може да се прави, бидејќи некако сум скептик за тие мускулни инекции...
Благодарам.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29694
    • CARclub.mk
Не се заебавај со масери, без точна дијагноза што е проблемот може и бетер да направат.

Оди на саглам доктор, направи ги потребните снимања и добиј точна насока што да правиш. Не си играј играчки.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5182
  • Пиши лаже
Знам јас точна дијагноза, шилец. Многу пати сум имал проблеми да ме боли ама укочување нога никогаш. Затоа ме интересираше дали некој имал слично и дали/како го средил.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3495
Чичко Трајко во Ченто-Скопје ќе ти го реши, нормално мора да одиш со снимка.