Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1612874 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
Use li se sedi doma za kovid

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Минимум 1 недела.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Кажи дека сме седеле в кафана заедно, контакт. Не биди буљаш :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
Минимум 1 недела.
Со лесно, таман сега на жешкото не се излегува надвор, после си раат остаток од летото.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Да беше хемофилтрацијата 500 денари, немаше да се жалите, им одговори Сали на новинарите за „Жан
Митрев“
https://www.mkd.mk/makedonija/obrazovanie-i-zdravstvo/da-beshe-hemofiltracijata-500-denari-nemashe-da-se-zhalite-im

... болките у грбот ги разбив со парацетамол.
Да не се правиме доктори, ама освен во специфични ситуации имуносупресирачки медикаменти се лоша идеја во првата фаза на Ковид... Конкретно Парацетамол не препорачуваат освен за упорни температури над 39с. Ова доктор ти го препиша, или на своја рака си зема?

Ајде со лесно нека поминува.

Отсутен Mikius

• Легенда
Шо знаат докторите шо имам дома јас по фиоките 8)

Отсутен Mikius

• Легенда

Отсутен Bicikle

• Легенда
Чим ти барат х.000 евра отворено за да оперисат некого ако не не го чепкал( т.е. ќе си чекаш термин 3 месеци и повеќе), што очекувате повеќе ја не зна. Да не даде Дени на душманот да заглавиш по болници.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Затоа ги тепаат.

Отсутен Bicikle

• Легенда
Не треба да ги тепаат. Треба да ги тепаМЕ. Пошто надлежните си спијаат.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
„Ама колку животи спасил...“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2175

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Не треба да ги тепаат. Треба да ги тепаМЕ. Пошто надлежните си спијаат.
Јас на дежурен си одам, нема гужви, нема нервози, лабаво.

Отсутен Bicikle

• Легенда
E ne mojsh za sve da ojsh na dezuren. A najarno e da reshish da se ne razbolujsh.

„Ама колку животи спасил...“
Prav si, zemi bickijata i ojme vo pohod.
Sepak zhivotite shto gi spasil kje si ostanat kako fakt pozadi nego, bez razlika dali nas ni se dopagja ili ne. Ja rekov deka nikoj ne spomna, a ne deka ne treba da se natepat vo najmala raka. Znaenjeto ne mojme da mu go zemime, ama mojme da go naterame da bidit coek, da rabotit poshteno.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2242
Денес дарував крв,28ми по ред,во разговор со докторката и сестрите кажаа дека има намалување на дарители.
Исто кажаа дека големи количини на единици крв од јавното здраство завршуваат во приватните клиники како и во Жан Митрев,се чуствуваше разочарувања на самиот тим во трансфузиологијата.
Мојата крв која јас дарувам завршува кај некого кој дебело ја платил а некој со тоа се збогатил.

Кога мислиме дека дното е достигнато,дека не може повеќе да тониме,се случува гооолем бум и продолжуваме да тониме и тониме.

Не е ни чудно што голем број лекари си одат од државава,и не само лекари,за потоа некој да рече дека со Бг пасош ја предал својата држава,но колку државата го предала него,нас,сите......
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!