Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1613623 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Се додека има тестирање ќе има и ковид.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Ти не научи и не научи кога читаш нешто маааалце да провериш од каде доаѓа таа информација ебаго  :D.

Ај што читаш од оффнет ќе го тргнеме на страна. Изворот што тие го нудат во текстот е https://dailysceptic.org/2022/04/24/covid-vaccines-increase-risk-of-severe-heart-inflammation-up-to-120-fold-major-study-finds/

алоооооо dailysceptic - се читаме?!

Вадат селектрирани податоци од релевантната студијата и ги интерпретираат по нивни наратив да се совпадне со тоа дека не чинеле вакцините. И после такви како тебе се палат пошто ете биле во право  ;D

Еве едно прашање до тебе, што можеш да заклучиш од податоциве доле?
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Оригиналниот извор на студијата со сите салтанати
https://jamanetwork.com/journals/jamacardiology/fullarticle/2791253

Цитат
  Among 23 122 522 Nordic residents (81% vaccinated by study end; 50.2% female), 1077 incident myocarditis events and 1149 incident pericarditis events were identified

Од 23 МИЛИОНИ вакцинирани, 1077 имале миокардитис ууууууу јеботе па тоа е неверојатни 0.0046%

Цитат
Myocarditis after mRNA vaccination was rare in this study cohort and even among young males

Ама ова на оффнет и сите фејк њуз хоштаплери не им иде од корист да го објават. Како што еден наш избеглица вика лепено, сечено, монтирано  ;D
Абе шо се занимаваш со мене,ете ги има линковите,си пишува од каде,шо,како.
Ти од сето тоа се фати за тоа што јас кај сум видел,шо сум прочитал.А кма еден куп други поенти,прашања,заклучоци да извлечиш.
Ама за тебе и 50-50 да е %,не е проблем.

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
Па да де, си пишува точно "Myocarditis after mRNA vaccination was rare in this study cohort and even among young males"

Цитатите што ги извадив не ги напишав јас или станко од оффнет туку тие што ја правеле студијата а на која се повикуваш ти и дебилите од оффнет.

Проблемот е што некој со лоши намери ја испревртува тезата и носи лоши заклучоци а со цел некој како тебе да рече кога 4та доза демек еве не чинат вакцините. Ама треба некој да седне и да прочита и анализира малце повеќе од текст објавен на оффнет.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Вакцините е веќе јасно дека не си ја бркаат работата,овде сега станува збор за плус други можни компликации.

Според тебе некој кој е вакциниран со 3 дози и два пати после тоа фаќа ковид е ок,тогаш во ред,супер се вакцините.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Ако не умрел, значи си ја завршиле работата.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Исто не сите невакцинирани умреа.Така да пак ќе се вртиме во круг.   ;D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Драго ми е што се согласуваш дека се супер вакцините.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
За таа цена се апсолутно ѓубре

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
20% према 80]% е реалниот сооднос на умрени од ковид вакс вс антивакс. Па сеа како ти било пишано така, јебига.

Вакцините е веќе јасно дека не си ја бркаат работата,овде сега станува збор за плус други можни компликации.

Според тебе некој кој е вакциниран со 3 дози и два пати после тоа фаќа ковид е ок,тогаш во ред,супер се вакцините.
Ако заболил со омикрон и симптмоми на обична настинка фатил ондак не да се супер, него одлични.

Отсутен Mikius

• Легенда
А тие што умреа?
Или никој не умрел од вакцинираните?

Да се потсетиме:
Прво се чекаше на вакцините да се вакцинираат што поголем процент..
Кога стигнаа, преку ноќ им текна за втора доза, демек да фатела подобар корен, без разлика прележан или не.
Тука се испомешаа работите, непрележаните чекаа да дојдат на ред поради прележаните што се вакцинираа.
За на крај да дојде фарсата со бустеризација...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
Каков 2020та муабет. :)

Отсутен Mikius

• Легенда
2022 мубетот е бетер :)

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1880
А тие што умреа?
Или никој не умрел од вакцинираните?

Да се потсетиме:
Прво се чекаше на вакцините да се вакцинираат што поголем процент..
Кога стигнаа, преку ноќ им текна за втора доза, демек да фатела подобар корен, без разлика прележан или не.
Тука се испомешаа работите, непрележаните чекаа да дојдат на ред поради прележаните што се вакцинираа.
За на крај да дојде фарсата со бустеризација...

Фајзер и Астра зенека во МК има значителен број на негативни ефекти, само што никој од здравство не смее да збори. Да не збориме што ги боцкаа со вакцини со изминат рок, вклучително и во Србија што одеа.

Дека вакцините помогнаа во ситуацијата помогнаа, ама ни 10% од тоа што беше предвидено. Ако имате некој што работел во здравствен дом и знае што се случуваше нека ви каже, вработени под наредба на претпоставени не смееа да кажуваат какви вакцини се шибаа, неправилно растворени, неправилно складирани, важно беше да се покаже на ТВ дека бројките на вакцинирани раснат. Ова не се рекла казала муабети од трендоленд, него е нешто што се случуваше во МК и во соседна Србија, кој сака може да верува кој не сака никој не го тера, секој си има свое мислење и убедување.

Воедно веќе никој не се вакцинира, ако беа вакцините квалитетни и даваа резултати уште ќе имаше интерес.

Пандемијата е веќе третта година, до сега требаше да развијат квалитетна вакцина.

Прва фаза на вакцинација, ако си примил Кинеска, втора мора Кинеска, не смее да се меша (Имало настанати грешки каде при втора доза им дале погрешна вакцина, и тоа беа скандали, како смеело таква грешка)
Втора фаза, нема врска која си ја примил како прва, втора Фајзер, третта Фајзер.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Трета фаза,Фајзер на се оди,и на Џонсон која беше само една доза,втора можи Фајзер,на две кинески можи бустер Фајзер.
Очекувам да почнат Фајзер и како апетисан да го препорачуваат по кафани после вечера.🤣🤣🤣

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
Не е короната умрено? Или ја не сум информисан. Уште ли ќе го дрвиме?

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.