Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615468 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
За сезонски никој не те присилува и не те ограничува на никаков начин.

Неколку причини: 1. Смртноста е помала, 2. Помалку притисок врз здравствениот систем, 3. Епидемии се, не се пандемии. Веројатно има и уште некоја, но овие три ми текнуваат сега. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Дајте кој е најпаметен да ме оправи.
Кога се намалува сетило за мирис, на почеток или на крај на "коронава"?

Никој не знае, а?
Ко ќе изгубиш кирис мојш да рачунаш дека колуминацијата завршила, така беше кај мене, сега за кај тебе не можам да гарантирам .

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
За сезонски никој не те присилува и не те ограничува на никаков начин.

Неколку причини: 1. Смртноста е помала, 2. Помалку притисок врз здравствениот систем, 3. Епидемии се, не се пандемии. Веројатно има и уште некоја, но овие три ми текнуваат сега.
Реално, паниката, медиумите и научномедицинскиот пристап го направија поголем притисокот врз здравствениот систем.

Дали слепо ќе веруваш во наука или црква, верување си е верување.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Вкус кога ќе изгубиш полошо е. Тогаш ќе почнеш да слушаш народњаци и ќе купиш BMW X4. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец

Никој не знае, а?
Ко ќе изгубиш кирис мојш да рачунаш дека колуминацијата завршила, така беше кај мене, сега за кај тебе не можам да гарантирам .

Имаше неколку дена печење на нос... не ни затнат, онака само печење.
Кога тоа престана, цел ден како ништо да не било.
Вечерта - трт! Не ја чувстувам вешалицата...

Тука сум збунет сега, дали завршило или допрва почнува.
Гос-н Тест вика: негативен.
Министерство за транс, поп и виски.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Само не гледај BMW X по салони и сајтови...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
За сезонски тие што се вакцинираат примаат 1 доза годишно,а не 3...Ќе видиме дали има некои несакани последици од толку дози,ама и за тоа треба време.
Помалку притисок врз здр. сисѕем за лечење,а од друга страна многу поголем притисок за вакцинирање,медицинскиот персонал е тој.
Ова се прогласи за пандемија уште од старт кога не се знаеше за што станува збор ама тоа е најнебитно во муабетот.
Најверојатно ако продолжат нови послаби соеви како Омикрон да се појавуваат ќе почни да се става крај.
Ќе видиме до каде и во кој правец ќе оди.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Вкус кога ќе изгубиш полошо е. Тогаш ќе почнеш да слушаш народњаци и ќе купиш BMW X4 Опел, Рено или недајбоже Ситроен. 
Министерство за транс, поп и виски.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Наука — систем кои ги гради и организира знаењата во облик на проверливи објаснувања и предвидувања за универзумот.

Религија - контроверзен поим што некогаш се користи како синоним за вера, се дефинира како верба во нешто натприродно, свето или божествено, како и моралните кодови, обичаи и институции поврзани со таа верба.

Сам си бираш во што ќе веруваш.

Отсутен Mikius

• Легенда
Вкус кога ќе изгубиш полошо е. Тогаш ќе почнеш да слушаш народњаци и ќе купиш BMW X4 Опел, Рено или недајбоже Ситроен. 
Хјундаи и ќе ти се врати чувството за вкус, бљантав ;D

Отсутен Mikius

• Легенда

Наука — систем кои ги гради и организира знаењата во облик на проверливи објаснувања и предвидувања за универзумот.

Религија - контроверзен поим што некогаш се користи како синоним за вера, се дефинира како верба во нешто натприродно, свето или божествено, како и моралните кодови, обичаи и институции поврзани со таа верба.

Сам си бираш во што ќе веруваш.
Па нешто слабо и објаснувањата и предвидувањата :)
Плус бомбардирани со некакви дискутабилни графикони за да оправдаат 3 доза, утре ќе биде и 10та.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ок, нека биде и 10-та, ја не гледам проблем тука. Ако штити десетата повеќе од 9-тата. 
А графиконите потекнуваат од научни сознанија. Не сум видел уште графикон од религиски кругови.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Па еве, на пример фактот што ти го пропушташ, веројатно скокајки пасуси од студијата што ја прати @Deni :

ФАКТ (не  треба толкување и „како ти го разбираш“ муабети. Ова е фа*ин ФАКТ :
 Interestingly, the blood from donors who completed two doses of mRNA vaccines (Pfizer or Moderna, N = 28) had much higher RBD antibody levels than that of the convalescent group and the newly diagnosed group (Fig. 1B, P < 0.0001). The median level of RBD antibody for the mRNA vaccine group was 22.3 µg/mL, which was 16.8-fold and 30.1-fold higher than that of the convalescent and newly diagnosed groups.

Факт е дека мереле и измериле.
Факт е дека не наведуваш кој ден е мерено (земена крв) после втора доза кај вакциниранива, и кој ден е земена крв после првичен позитивен тест кај прележаните/имуните.

Тоа се два факти. Исто и ова долу од бајсикл (што прикладно си го игнорирате).
После колку време од вакцината односно од прележаните се направени испитувањата ? Оти игг се создаваат во текот на болеста, додека игм малу подоцна, дозтигнуваат максимална концентрација и потоа опаѓаат. Можна е манипулација во експериментот а и наведено е  „newly diagnosed group “, што значи дека сеуште телото го нема достинато максимумот на игм.

Да почекаме со заклучување за манипулација додека Симо и Дени не цитираат дека титер е мерен на ист временски период... Но додека не го направат тоа, дефинитивно на тоа мириса. Инаку не само игг/игм туку и антителата од mRNA вакцините со време опаѓаат, телото не чува непотребни работи долго време.

Вакви „тазе/топли“ (preprint) текстови не се peer reviewed. Додека да ги корегираат, веќе ја направиле штетата со дезинформации.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Со оглед на одличните бројки на одѕив за вакцинирање во повеќето земји, како и стелт омикрон, би требало до летово да привршува пандемијата. Барем во земјите во кои е постигната имунизација.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5348
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
Ти бе жив си?
Мислев го читаш текстот, се спремаш нешто да кажеш.   ;D

Пошто си по читањето еве ти уште нешто да читаш (повторно, не коментираше првиот пат) :
https://dpbh.nv.gov/uploadedFiles/dpbhnvgov/content/Boards/BOH/Meetings/2021/SENEFF~1.PDF

Worse Than the Disease? Reviewing Some Possible
Unintended Consequences of the mRNA Vaccines Against COVID-19