Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1615577 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Јас свршив кога прочитав за поголемото присуство на антитела :D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
После колку време од вакцината односно од прележаните се направени испитувањата ? Оти игг се создаваат во текот на болеста, додека игм малу подоцна, дозтигнуваат максимална концентрација и потоа опаѓаат. Можна е манипулација во експериментот а и наведено е  „newly diagnosed group “, што значи дека сеуште телото го нема достинато максимумот на игм.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Многумина си ги сменија алуминиумските кваки од влезните врати поради тие лабораториски анализи :D

Дури и маски на отворено се носеа :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Пак вие кападастер за фендер, а?

Цицки!
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14721
  • Пудингот на шоферството
Од толку многу антитела шо имаа вакцинираните затоа бројките насекаде во државите со над 70-80% вакцинираност им беа до небо на новозаразени.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44369
  • Il Moderatore
Од толку многу антитела шо имаа вакцинираните затоа бројките насекаде во државите со над 70-80% вакцинираност им беа до небо на новозаразени.

https://www.wpr.org/epic-systems-unvaccinated-44-percent-more-likely-be-reinfected-covid-19

Epic Systems: Unvaccinated 44 percent more likely to be reinfected with COVID-19
Researchers found that vaccination prevents 1 reinfection for every 275 patients

Па сеа ти види си од кај се бројките...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
Дајте кој е најпаметен да ме оправи.
Кога се намалува сетило за мирис, на почеток или на крај на "коронава"?

Отсутен MecheTo

• Легенда
Ова е за реинфекција,не за првична инфекција.
Според процентот на вакцинираност,нема толку навакцинирани луѓе во државите колку шо има новозаразени.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Ова е за реинфекција,не за првична инфекција.
Според процентот на вакцинираност,нема толку навакцинирани луѓе во државите колку шо има новозаразени.

Ок, да се вратиме некој ден поназад:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
Имаше истражување, не мора да нагаѓаме, Симo го стави пред некое време. Само да го побарам, а еве го:
ЕДИТ: ах ете ставил додека барав

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

https://arstechnica.com/science/2022/01/unvaccinated-5x-more-likely-to-get-omicron-than-those-boosted-cdc-reports/
For hospitalizations caused by the delta variant, the effectiveness of two doses started at around 90 percent, fell to 81 percent amid waning protection, and rose to 94 percent after a booster. Against hospitalizations caused by omicron, two-dose effectiveness started at 81 percent, fell to 57 percent with waning, and rose to 90 percent after a booster.

Е сеа кој сака да верува дека вакцините не штитат - нека верува. Науката вели дека вакцините штитат. Верување вс наука. Сам си бираш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Е сеа кој сака да верува дека вакцините не штитат - нека верува. Науката вели дека вакцините штитат. Верување вс наука. Сам си бираш.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Никој не рече дека не штитат туку колку штитат.Очигледно според дозирањето не штитат доволно(али подобро од ич) па до каде ќе се оди,до која доза?

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Никој не рече дека не штитат туку колку штитат.Очигледно според дозирањето не штитат доволно(али подобро од ич) па до каде ќе се оди,до која доза?

Со сезонски грип до која доза се оди?

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
Дајте кој е најпаметен да ме оправи.
Кога се намалува сетило за мирис, на почеток или на крај на "коронава"?

Никој не знае, а?

Отсутен MecheTo

• Легенда
За сезонски никој не те присилува и не те ограничува на никаков начин.