Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1860240 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45015
  • Il Moderatore

https://arstechnica.com/science/2022/01/unvaccinated-5x-more-likely-to-get-omicron-than-those-boosted-cdc-reports/
For hospitalizations caused by the delta variant, the effectiveness of two doses started at around 90 percent, fell to 81 percent amid waning protection, and rose to 94 percent after a booster. Against hospitalizations caused by omicron, two-dose effectiveness started at 81 percent, fell to 57 percent with waning, and rose to 90 percent after a booster.

Е сеа кој сака да верува дека вакцините не штитат - нека верува. Науката вели дека вакцините штитат. Верување вс наука. Сам си бираш.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18054
Покапаа ко круши луѓево од пусто просечно 82 IQ.

Цивилизиран свет зеде се извакцинира, го сведе вирусот на настинка или евентуално грипче со поседуење дома.

И седам тука и си викам ако 82 IQ е просек... Пола од народов се испод просек... И ми станува јасно зашто и понатаму ќе сме лидери по смртност.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Ах бре другари, кој се вакцинирал се вакцинирал, што сте толку загрозени од невакцинираните, зарем се толку опасни.

Ќе мутирал вирусот, гледам се појави шопски сој :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Загрозени сме, не` затвораат, нѝ наметнуваат правила за влезови, за патувања и слични глупости. Мора да трпам пцр тестови за патување и покрај тоа што сум вакциниран, заради невакцинираните. Ми трпи комодитетот заради невакцинираните. Инаку, ич не ми е гајле за нив.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Ама, чекај сега... Кој рече дека се умира од вакцина?
Или сум прескокнал некои страни, што не е чудно.
Можеби ме обземале некои цицки...

Уште да рече некој дека вакцинација = смрт, и да спуштаме склопка на форумов. И ролетните да ги спуштиме пред да заклучиме.

Епа чек сеа...
Ако не рекол никој така, оти чачкаш мечку у пичку, стопанката? :)))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15155
  • Пудингот на шоферството

Цивилизиран свет зеде се извакцинира, го сведе вирусот на настинка или евентуално грипче со поседуење дома.

И седам тука и си викам ако 82 IQ е просек... Пола од народов се испод просек... И ми станува јасно зашто и понатаму ќе сме лидери по смртност.
Абе тој цивилизиран свет повеќето се вакцинираа ради опструкциите не баш ради верувањето во вакцините или потребата од нив.

@Simo - Carrier159  Не трпиш ради невакцинираните,трпиш ради шо и вакцинираните пак се разболуваат и можат да го шират.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Абе тој цивилизиран свет повеќето се вакцинираа ради опструкциите не баш ради верувањето во вакцините или потребата од нив.

Ете, паметен потег. Не мора да веруваш, ама биди паметен и ослободи се од опструкции. Тоа е разлика меѓу просечен IQ од 100 и просечен IQ 80 во државата.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18054
Си се грижи државата за народот, живи луѓе и требаат, не умрени. Затоа опструкции сеа, живот после.

Отсутен MecheTo

• Легенда
Како почнавте да се расфрлате со IQ како со над 200 да располагате па баграта неписмена ќе испоумри без вас.
Утре сите IQ тест да направите и да ги објавите тука резултатите,дотогаш спаѓате во просекот изманипулиран. ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
@Simo - Carrier159  Не трпиш ради невакцинираните,трпиш ради шо и вакцинираните пак се разболуваат и можат да го шират.
Неточно. Трпам заради невакцинираните. Тие се главниот кривец зошто постојат рестрикции. Затоа што тие завршуваат во болници и праат проблем на здравствениот систем. Вакцинираните се разболуваат но не полнат болници. Доколку се вакцинирани сите што може да бидат вакцинирани, ковидов ќе се третира како грип. Сирупче, седи дома додека ти помине и после пичи на Мајорка. 
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

• Легенда
Мене MENSA во бруцошка година ми рекоа 142 дека сум освоил...
Ме утепа јанѕа сега, темава 600 страни и никако да дојдам до заклучок каде е проблемот...

• Легенда
Неточно. Трпам заради невакцинираните. Тие се главниот кривец зошто постојат рестрикции. Затоа што тие завршуваат во болници и праат проблем на здравствениот систем. Вакцинираните се разболуваат но не полнат болници. Доколку се вакцинирани сите што може да бидат вакцинирани, ковидов ќе се третира како грип. Сирупче, седи дома додека ти помине и после пичи на Мајорка. 

Синка, ова е заблудата што јебе многу народ.
Да не е до одговорноста малу поќе?

Знаеш за кого зборувам. Тие што без разлика на сè, цело ова време не испочитувале ни протоколи ни препораки ни бутур.
Кога ќивам, седам дома. Кога кашлам седам дома. Не одам наоколу да ги преебам другите.
Колку има вакви како мене, 10%? Ако има и толку...

Отсутен MecheTo

• Легенда
Полнат Симо и вакцинирани со две дози.Ете јас имав случај кај шо колегата со две дози вакциниран заврши на кислород.
Друг воопшто не вакциниран од тие со мало IQ си помина од нога иако има и други здравстеви проблеми.
Е сега ќе речиш еден пример не се важи и така ќе верглане до бескрај.
Па сега повеќето се секаде вакцинирани,многу помал процентот е на невакцинираните.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Изглеа ја не сум освестен и просветлен сеуште, у заблуда сум.
https://www.bbc.com/news/world-europe-60215200

Denmark Covid restrictions lifted despite increase in cases

Denmark has lifted all of its domestic Covid-19 restrictions, including the wearing of face masks, making it the first European Union country to do so.

Nightclubs have reopened, late-night alcohol sales have resumed, and the Danish coronavirus app is no longer needed to enter venues.

While cases are still relatively high, the authorities say the virus no longer qualifies as a "critical threat".

That is due to the country's high vaccination rate, experts say.

More than 80% of the population over the age of five have had two vaccinations and over 60% have been given a third booster dose.

"With Omicron not being a severe disease for the vaccinated, we believe it is reasonable to lift restrictions," epidemiologist Lone Simonsen of the University of Roskilde told the AFP news agency.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55268
  • Махер
Од утре и за Грција не треба ПЦР на граница, само вакцинација. Така да се нормализираат работите колку што се може, за обѕирните граѓани.