Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1981038 пати)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239
Премногу експерти во државава за вакцини имаме, тоа е маката. Особено премногу експерти како за еден од нај не интелигентните народи во европа и како за народ што пие алкохолни пијалоци произведени во секакви шупи, се дрогира со што ќе најде и незнае да си плати сметка на интернет.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
@Stratro, кога ФДА ќе ја одобри целосно (а ќе ја одобри), што ќе биде следниот изговор?

Ништо, нека одобрат, ќе се вакцинирам, ако ова е сеуште валидно тогаш..

https://www.facebook.com/549496785/posts/10157969938846786/

... али сеуште ќе бидам против "Миле, ми текна" меркиве, а особено против присисилна вакцинација, како што се и многу вакцинирани луѓе кои ги познавам.

Тука се разликуваме.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Премногу експерти во државава за вакцини имаме, тоа е маката. Особено премногу експерти како за еден од нај не интелигентните народи во европа и како за народ што пие алкохолни пијалоци произведени во секакви шупи, се дрогира со што ќе најде и незнае да си плати сметка на интернет.

Не би рекол, ене ја Словенија едвај 40% вакцинирани, Германија фрла милиони вакцини...

Проблемот лежи на друго место, а новата религија ствара дополнителна магла...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
https://vaccinetracker.ecdc.europa.eu/public/extensions/COVID-19/vaccine-tracker.html#uptake-tab

Словенија има скоро 49% вакцинирани, Германија 68%. Во Германија преку 75% имаат примено барем една доза.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Ако ви текнува збореа по вести кога почнаа зимоска со вакцини како ЕУ е бавна, немаше вакцини доволно но на долг рок излегоа победници и зимово ќе поминат далеку подобро со помалце умрени и рестрикции. Америка и Израел почнаа јако и сега мака мачат.

Кај некои држави како Норвешка, Франција, Шпанија, Португалија достигнува скоро 90% вакцинираност, додека кај постари над 60 години процентот е скоро секаде 100%. Тоа ти се вика одговорност и имање свест за колективно здравје.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
Ја за се сметам дека е крив интернетов се користи у нашава држава многу погрешно и толку е може и грешам небитно.

Еве на другаров таткому со 2 дози недела дена е во болница утре ке го тргнат од кислород идел на подобро можеби ако не бил вакциниран ке било фатално не се знае но сепак маките ги тегне, женаму дома исто со две дози она ја помина полесно, разликата е што едниот подолго време кашлал и мислел дека  енастинка а чим почнале другиве дома да кашлаат одма тест и одма терапија може и тоа игра улоога навреме да се тестирал немало да заврши на инфективна.

Вирусот е опасен и треба да се почитуваат мерките со маскиве барем на затворено во ЈСП се имам возено е журка иди речи му на некој ке се тепа маска под нос исто ко лозинка да ти е 12345.

Револт мисалм се јавува од некој не логични потези што ги вадат со мерките

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4239

Не би рекол, ене ја Словенија едвај 40% вакцинирани, Германија фрла милиони вакцини...

Проблемот лежи на друго место, а новата религија ствара дополнителна магла...

Не се мешам во тоа дали треба или не треба да се вакцинира некој, сечие лично право. Ама со глупостиве што ги читам на нет од антивакцериве и експертиве за вакцини, незгодно ме фаќа некогаш мене, не па нив што го напишале тоа. Стварно е срамота и нема смисла.
Ако сакаш да се вакцинираш, Ок, вакцинирај се. Ако несакаш да се вакцинираш, пак Ок, не се вакцинирај. Ама да пишуваш глупости на интернет за Бил Гејтс, син му на Сорос, течен алуминиум или уште неброј глупости стварно нема смисла и е веќе незгодно :D
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Dr. Panovski: "...Dr. Kuglof, epidemiolog od Harvard, koavtor na Barington deklaracijata: Od antivakserite polosi se samo vakcinalnite fanatici".

I prvite i osobeno drugite, tezok otrov.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45189
  • Il Moderatore
Има објаснување зошто? За антиваксерите јасно е, прават општа штета на здравствениот систем со нарушување на концептот на заднички имунитет. Ме интересира како овие про-ваксериве, односно „вакцинални фанатици“ се полоши?
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Хммм, а кога се појавија тие антиваксери?

Да ги видев во ЈНА дали ќе дигаа врева ;D

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Хммм, а кога се појавија тие антиваксери?

Да ги видев во ЈНА дали ќе дигаа врева ;D
Дигаа ама беа праќани на остров.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15255
  • Пудингот на шоферството
Ајдееее до голи оток стигнавте.Бог да чува.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Da im teknese porano da zabranat kafani :). Opsta pomama po vakcini, do kafana bilo rabotava a ne do preventiva za drugi okolu nas
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају