Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1980831 пати)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Абе и јас сакам да ми го чистат патот ко на Заев ко ќе излезам со колата, ама нема.

Контра протест да си направите ко така, то е, нема друго чаре.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Абе и јас сакам да ми го чистат патот ко на Заев ко ќе излезам со колата, ама нема.

Твојот пат не ја тангира целата држава. Ама сакаш да одиш во болница и ако имаш не дај боже друга инфективна болест. Или не дај боже развиеш некоја тешка стомачна вироза па ти треба прием во болница. А ти невакциниран, да лежиш меѓу 95% пациенти со Ковид, со намален имунитет...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707

https://www.sobranie.mk/content/Odluki%20USTAV/UstavSRSM.pdf

Цитат
Член 39
На секој граѓанин му се гарантира правото на здравствена заштита. Граѓанинот има
право и должност да го чува и унапредува сопственото здравје и здравјето на другите.

како што реков, не сме во село на 20км квадрати па прај шо сакаш да изиграваш каубој.

Затоа сега како попче сертификат за да си јадеш внатре. Нема друго со стока.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Влатко, убаво говориш и на крај ги навредуваш погрешните.
Пак не ја бива. :)

Цицки.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Ај па ти само спомнуваш никако да ги пратиш ебате беља.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Исто како просечна плата се.
Се зборува за нив, ама никако да ги видиме сите.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98

Твојот пат не ја тангира целата држава. Ама сакаш да одиш во болница и ако имаш не дај боже друга инфективна болест. Или не дај боже развиеш некоја тешка стомачна вироза па ти треба прием во болница. А ти невакциниран, да лежиш меѓу 95% пациенти со Ковид, со намален имунитет...

Епа ќе се вакцинираш бе, шо е проблемот?

Цитат
Член 39
На секој граѓанин му се гарантира правото на здравствена заштита. Граѓанинот има
право и должност да го чува и унапредува сопственото здравје и здравјето на другите.

Кажи му го ова и на оние масло шо му гори колата, години не трујат.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2190
Еве ги новите мерки дополнети од вечерва https://vlada.mk/node/26181

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
кој е проблемот ако си вакциниран и се заразиш од невакциниран? нели нема да одиш во болница лесно ќе поминеш со вирусот? Јас не сум вакциниран лесно поминав имам антитела, најверојатно побезбеден сум од доста вакцинирани, природниот имунитет е најдобар потврдено.  За секоја друга вакцина да се прими мора да си идеално здрав само за оваа редум може да се боцка. Не сум антиваксер, но малку логика во целата ситуација не е на одмет. Поради ковидот и глупите мерки не можеш да дојдеш до другите тестови, анализи, докторски контроли, многу луѓе ни заминаа не можеа да дојдат до преглед.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Па ти си прележал и можеш да извадиш сертификат, каде е проблемот?

Отсутен trkalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 346
зошто да мора сите да се вакцинираат, без никакви испитувања за анти тела, крвна слика? Не смее да е задолжително. а и сертификатите траат прекратко, сеуште постојат истражувања, некои кажуваат трае заштитата 3 месеци, 6 месеци, година дена. Ме интересира дали тие што се за вакцината би ја примиле трета, четврта доза? Која е логиката да се боцкаш на 6месеци за да можеш да функционираш нормално за нешто што доста висок процент од луѓето го поминуваат на нога како обичен грип?

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Висок процент на луѓето не го преживуваат како обичен грип, умираат од нефункционални бели дробови и тромбови, затоа.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Висок процент на луѓето не го преживуваат како обичен грип, умираат од нефункционални бели дробови и тромбови, затоа.
Е од каде го извади високиот процент умрени?

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Не седнале овие антиваксериве и антиглобалистиве кои викаат дека е обичен грип да прочитаат што прави Ковид-19 на внатрешноста од крвните садови. Затоа уште кењаат дека "се лежи од на нога, како грип".

Ренде, другари. Ренде.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
Е од каде го извади високиот процент умрени?

3.4% стапка на смртност. Да речеме дека има дупло повеќе заболени реално а бројката на смртни случаи повторно е иста, пак доаѓаме далеку над 1% смртност. Тоа е многу со оглед на фактот дека вирулентноста е огромна кога е споредено со обичен сезонски грип или во споредба со претходните пандемии.