Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1980912 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Леб и игри.
И право на глас.

Караванот врви, ќе пројде и тоа па ќе дојде пак на ред некое фудбалко првенство и така во круг.

А инаку - да, тежок моронл'к доктори да нарекуваш со пгрдни зборови.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
A sudija p**er sto vikaat? ACAB? Ili tie ne se luge?

Ima doktori i doktori. Ima doktori za i doktori protiv vakcina. Doktori sto zemaat i ne zemaat mito. Doktori sto spasuvaat i dok sto unakazhuvaat. Ako nekoj nosi titula bilo kakva ne go pravi spasitel od start. Doktor moze da bide bukvalno sekoj posle nekolku godini fakultet. Ama retko koj e doktor vo pravata smisla na zborot.

Sekogas sum bil protiv generaliziranje i protiv glupiranje. A neli na odmor ste povekevo? Kako luge na odmor mn se zamarate so vesti. Od sredata sum na odmor, nit znam koj den e denes, nit deka se protestiralo vcera... Taka da relax malku i isklucete vesti.
« Последно менување: 16 Август 2021, 13:39:56 pm Inter1 »

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Гледање на свој живот е секогаш решение ако живееш сам во Аљаска или Баба планина. Во едно општествено уредување кај што секој ден користиш патишта (за кои сите плаќаме), здравство (за кое сите плаќаме), безбедност (за која сите плаќаме) и многу други општествени добра, ти имаш обврска како припадник на тоа општество да придонесеш за одржување на истите тие добра.

За колективно здравје, треба да се вакцинираш за да го заштитиш дедо ми, како што јас се вакцинирам да го заштитам дедо ти. Ако не си спремен да ги исполниш обврските кои ти следуваат како припадник на едно општество, парталите и во планина.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
A sudija p**er sto vikaat? ACAB? Ili tie ne se luge?

Ima doktori i doktori. Ima doktori za i doktori protiv vakcina. Doktori sto zemaat i ne zemaat mito. Doktori sto spasuvaat i dok sto unakazhuvaat. Ako nekoj nosi titula bilo kakva ne go pravi spasitel od start. Doktor moze da bide bukvalno sekoj posle nekolku godini fakultet. Ama retko koj e doktor vo pravata smisla na zborot.

Sekogas sum bil protiv generaliziranje i protiv glupiranje. A neli na odmor ste povekevo? Kako luge na odmor mn se zamarate so vesti. Od sredata sum na odmor, nit znam koj den e denes, nit deka se protestiralo vcera... Taka da relax malku i isklucete vesti.

Прво правило на секој форум и секој протест:
Don't be a dick.

:)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Гледање на свој живот е секогаш решение ако живееш сам во Аљаска или Баба планина. Во едно општествено уредување кај што секој ден користиш патишта (за кои сите плаќаме), здравство (за кое сите плаќаме), безбедност (за која сите плаќаме) и многу други општествени добра, ти имаш обврска како припадник на тоа општество да придонесеш за одржување на истите тие добра.

За колективно здравје, треба да се вакцинираш за да го заштитиш дедо ми, како што јас се вакцинирам да го заштитам дедо ти. Ако не си спремен да ги исполниш обврските кои ти следуваат како припадник на едно општество, парталите и во планина.
Концептот колективно здравје е непознат за одредена група на луѓе.

Отсутен Inter1

• Редовен
Ok de ili odi samo na kulturni protesti ili ignoriraj protesti sto ti precat. Ako ti preci, a im davas na znacenje znaci gi reklamiras. Ako gi ignoriras nikoj ne ke razbere sto vikale. Jas od forumov razbrav za protestot inaku nemase da znam deka imalo. Ni vidov za sto protestirale ni me interesira. Samo me nerviraat izjavi so koj sto se zabranuvaat protesti. Istite tie sto sega zabranuvaat, kjutea koga protestiraa za divo nasilje. Mnogu mnogu dvojni standardi i davanje pausalni izjavi samo vo svoja korist, t.e. vrtenje na vodenicata na svoj kamen.

Martin alfista za glupavi simplificiranja kako sum koristel patista, ete plakjam danoci i i registracii i se, ama toa vrska nema so vakcini ni so protesti. Ako sakas ti da nareduvas koj sto da pravi, ete isto taka ti odi na Aljaska pa tamu glumi bog,ili pak formiraj si familija ako nemas pa tamu glumi vrhoven vodza. Za mojot dedo ne se sekiraj, ne mora da se vakciniras, odamna e na podobro mesto, a na tvojot dedo mu posakuvam se najdobro i mn zdravje bez razlika dali nekoj bil vakciniran od pticji, svinski, morbili ili korona.

Vlatko.klp srekja konceptot kolektivno zdravje e poznat zavas vakciniranite bogovi. Kolektivno zdravje e i mal.holesterol, da nema zagaduvanje, da ne vozite 200km/h po patistava, da ne se drogirate, alkoholizirate itn... ama ne stw stignati do taa lekcija. Sepak kolektivno zdravje e samo shmajzer, pardon fajzer

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612

Концептот колективно здравје е непознат за одредена група на луѓе.
Јасно е дека ќе има и таква група на луѓе, чудно би било да нема.
Оттука, наместо да се глуми демократија, "никој не ве тера сосила", и воведување мерки со покажување сертификати, што е своеврсна демагогија, особено што постојано се труби дека единствен излез е вакцинацијата, треба да се воведе задолжително вакцинирање.

И тоа задолжително вакцинирање на најбрутален начин после протестот со такви пароли, и кореографија.
Сонцето од вергина на антиваксерски протест, доктори убијци... Ма натрти тоа гзот да ти направам еден егзорцизам пар екселанс со коктел 3 дози одеднаш ;D

Присутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4415
Абе дај им по 1000 ден ваучер и готово.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Многу добар осврт имаше (до душа за донирање органи по смрт) кој ја опишува психологијата на масите:

- во држави кај што за донирање органи треба пријавување (opt-in), 20-30% од населението е пријавено како донор

- во држави кај што од раѓање си пријавен како донор, и треба со барање да се одјавиш од датабазата (opt-out) - 96% од населението е донор на органи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Не е само психологија и замарање е. Кој уопште знае дека требало "некаде" да се "пријави", па да оди "некаде", па да поднесува "нешто". Сибало.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98

За колективно здравје, треба да се вакцинираш за да го заштитиш дедо ми, како што јас се вакцинирам да го заштитам дедо ти.

Не сваќам, како ќе го заштитиш дедо ти кога и ти вакциниран можиш да бидиш заразен?  ::)

Отсутен Inter1

• Редовен

За колективно здравје, треба да се вакцинираш за да го заштитиш дедо ми, како што јас се вакцинирам да го заштитам дедо ти.

Не сваќам, како ќе го заштитиш дедо ти кога и ти вакциниран можиш да бидиш заразен?  ::)

Isto i ova mene me interesira. Odgovor normalno deka ke nema. Samo nova pausalna izjava ke sledi od tipot ako zivees vo grad treba ulicno osvetluvanje da plakjas 😁 Se e toa vo red, ama nisto nema direktna vrska so konkretnata vakcina za korona, koja ke ispadne deka 100 dozi treba za zastita. I po 100 dozi pak ke se razboluvas. Bitno od 100% sto stitese segasme stignati deka ako se razbolis so polesni formi ke bilo. I najsmeshnata, a voedno najzalna izjava deka tie sto prelezale imale slab imunitet i trebalo 2 dozi, normalno za profit na kompaniite i venko.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Веројатноста да се заразам е неколку пати пониска ако сум вакциниран. Постои, ама е многу, многу помалце веројатно да се заразам.

Си имаме ние проблем со статистики и веројатности како народ и нација, јасно ми е тоа, ама пробајте малце, размислете.

И најбитното што го испуштате од размислувањето е дека ВАКЦИНИТЕ СПРЕЧУВААТ ПРЕБУКИРАЊЕ НА ЗДРАВСТВЕН СИСТЕМ. Со преполни болници од корона, ако ти пукне слепо црево ќе одиш курбан за глупост.

Отсутен Inter1

• Редовен
brat mi kako lekar se ubi od intervencii pravenje, taka da umiranje od slepo crevo malku poteshko. Se sto e itno i neodlozno duri i 1000% da e ispolnet kapacitetot se raboti, taka da teshko deka postoi prebukiran sistem, duri i vo banana drzava ko nasava.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram