Ok de ili odi samo na kulturni protesti ili ignoriraj protesti sto ti precat. Ako ti preci, a im davas na znacenje znaci gi reklamiras. Ako gi ignoriras nikoj ne ke razbere sto vikale. Jas od forumov razbrav za protestot inaku nemase da znam deka imalo. Ni vidov za sto protestirale ni me interesira. Samo me nerviraat izjavi so koj sto se zabranuvaat protesti. Istite tie sto sega zabranuvaat, kjutea koga protestiraa za divo nasilje. Mnogu mnogu dvojni standardi i davanje pausalni izjavi samo vo svoja korist, t.e. vrtenje na vodenicata na svoj kamen.
Martin alfista za glupavi simplificiranja kako sum koristel patista, ete plakjam danoci i i registracii i se, ama toa vrska nema so vakcini ni so protesti. Ako sakas ti da nareduvas koj sto da pravi, ete isto taka ti odi na Aljaska pa tamu glumi bog,ili pak formiraj si familija ako nemas pa tamu glumi vrhoven vodza. Za mojot dedo ne se sekiraj, ne mora da se vakciniras, odamna e na podobro mesto, a na tvojot dedo mu posakuvam se najdobro i mn zdravje bez razlika dali nekoj bil vakciniran od pticji, svinski, morbili ili korona.
Vlatko.klp srekja konceptot kolektivno zdravje e poznat zavas vakciniranite bogovi. Kolektivno zdravje e i mal.holesterol, da nema zagaduvanje, da ne vozite 200km/h po patistava, da ne se drogirate, alkoholizirate itn... ama ne stw stignati do taa lekcija. Sepak kolektivno zdravje e samo shmajzer, pardon fajzer