Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1981079 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Edno samo me interesira
Zosto koga nesto po privatnive bolnici kje se iskomplicira ili kje userat odma pacientot go prakjaat vo drzavna ?
Ne deka gi branam drzavnive nit pak sum videl nekoj air od niv ama eve licno mene i nekoj sto gi poznavam ova im se ima deseno. Dali sakaat da ja otrgnat vinata od sebe li sto e problemot ?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34539
  • Таков е животот... јебига
Edno samo me interesira
Zosto koga nesto po privatnive bolnici kje se iskomplicira ili kje userat odma pacientot go prakjaat vo drzavna ?
Ne deka gi branam drzavnive nit pak sum videl nekoj air od niv ama eve licno mene i nekoj sto gi poznavam ova im se ima deseno. Dali sakaat da ja otrgnat vinata od sebe li sto e problemot ?
Да бе, баш тоа го прават. Кога е нешто хронично мамето ќе ти го ебат од пари земање под изговор дека имале многу опрема и најдобри доктори за финансирање. Кога ќе биде нешто акутно и ризично тогаш они се повлекуваат како пички и те праќаат да умреш на клиника каде никој не презема одговорност. Тогаш им се јавуваат од приватните на клиника и им викаат утепајте го овој, делиме по пола пари, да не се види што и како сме го молзеле тука.

Јас така им направив, им рикна дискот од серверот со сметководството и аман помагај. Океј велам, 4000 евра и ќе ви ги вратам податоците. Аааа не, многу е. Добро еве ви го дискот. Му се јавувам на другарот со специјализирана фирма им викам овие ќе дојдат кај тебе земи им 10.000 евра ич не ги еби. И така би! Нема милост со нив.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3159
Edno samo me interesira
Да бе, баш тоа го прават. Кога е нешто хронично мамето ќе ти го ебат од пари земање под изговор дека имале многу опрема и најдобри доктори за финансирање. Кога ќе биде нешто акутно и ризично тогаш они се повлекуваат како пички и те праќаат да умреш на клиника каде никој не презема одговорност. Тогаш им се јавуваат од приватните на клиника и им викаат утепајте го овој, делиме по пола пари, да не се види што и како сме го молзеле тука.

Јас така им направив, им рикна дискот од серверот со сметководството и аман помагај. Океј велам, 4000 евра и ќе ви ги вратам податоците. Аааа не, многу е. Добро еве ви го дискот. Му се јавувам на другарот со специјализирана фирма им викам овие ќе дојдат кај тебе земи им 10.000 евра ич не ги еби. И така би! Нема милост со нив.

И после Тишлајфер нова кола. Епа нова кола :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Тишлеро сече, нема лабаво.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378

... да се изжурка Струм'ца прво, па после мерки.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6090
Струмица нема корона 😁

Sent from my MAR-LX1A using Tapatalk

• Легенда
Да, тамо корОнка а викат...

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
Ќе го прашате брат му на Зочето.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
So ne go postiravte ova so vreme za karleusha  e sea ostanaa pedracive

• Легенда
Дој бе на Цица ќидемо боља е.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
I taa li ke dojde na Mastika?

• Легенда
На ѓомљезе.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
https://sdk.mk/index.php/makedonija/mladite-lekari-pobaraa-od-drzhavata-da-gi-zashtiti-od-antivakserite-koi-vo-skopje-vikaa-deka-doktorite-se-ubijtsi/

Не ми е јасно каква врска имаат знамињата со сонцето од Вергина и повикувањето на линч со темата на протестите?
Мада се насетува кој стои позади.

Болна работа.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
На протестот не можеше да се најдат 10 луѓе кои отишле за иста цел. Секој беше ради свој проблем - некој ради вакцини, некој ради оградата со комшијата, некој ради хемороиди...
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Kako za vakcinirani i "zastiteni" mn se zamarate za tugjo nebitno mislenje/protest. Moze ve kopka ideata deka ste se zeznale ili "bog" kompleksot koj go imate izleguva na povrsina.

Edit: Kako sto od paranoja se vakciniravte 50% od vas, a drugite 50 grcija da odite, taka i nevakciniranite si imast svoi stravovi i stavovi. Mene me zabole dali e nekoj vakciniran i zosto ili dali nekoj ne e i zosto ne. Gledanje samo svoj zivot sekogas e najdobro resenie. A sekoj moze za sto saka da protestira, ne e moj problem. Ili i toa e zabraneto? Fasizam na najjako.
« Последно менување: 16 Август 2021, 13:23:59 pm Inter1 »