Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1982934 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Со цитати од интернет може да се препукуваме до утре, ама до сега не видов ни една правна постапка против цласта, макар и декларативна, за прекршување на правата или противуставно делување. Веројатно правниците ќе се потепаа ако за ништо друго, за публицитет да поднесат едно 100тина пријави против државата и поединци од власта за сите затварања, ограничувања на собиранки, спречување собири и сл. Ама ништо не видов.. По некој празен муабет на тв и фејзбуци и твитери и толку. Очигледно државата има право да воведува рестрикции со цел на заштита на јавното здравје. И да ги гони тие што го загрозуваат.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22379
Умм.. мерките се од вчера и денес.
Декларацијата е од 2005.

Ако меркиве се спроведат како што се најавува, ќе има правници кои ќе засукаат ракави.

Без секирација.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Татко ми не е вакциниран, пред два и нешто месеци правеше тест за антитела кој покажа дека има голема количина од истите па го пуштија да донира крв за плазма. Не е нигде заведен дека бил позитивиен и дека прележал.

Сега тој е опасен за другите иако има повеќе антитела него ли вакцираните со фуш кинеска вакцина. Плус излегоа студии дека и вакцинираните го шират вирусот исто како сите други.

Не е опасен, ќе си извади потврда дека има антитела и ќе си функционира како сите нормални. Нема да ги спречуваат невакцинираните кои прележале, но препорака, за нивно добро е да си се вакцинираат. Тек прележан и вакциниран, тоа е ултимејт заштита. Нешто ко кастрација!
Декларацијата е од 2005.

Ако меркиве се спроведат како што се најавува, ќе има правници кои ќе засукаат ракави.

Без секирација.

Ајде, ја чекам од Март лани...
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Stratro

• Легенда
Нема зошто од март лани да чекаш.

До вчера вакцинацијата не правеше разлика дали смеам да одам на концерт или не. Мерките важеа за сите.

А тоа ако природно имунизираните се третираат како невакцинирани е капак.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Доаѓа време да полошо од антиваксер е да се биде проваксер :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Нема полошо од антиваксер.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Mikius

• Легенда
Има, има, тие што ќе почнат да ги спалуваат антиваксерите :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Па и треба....
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Mikius

• Легенда
Па и треба....
Ќе има голем бенефит, ќе се намали популацијата, ќе се намалат причините за климатски промени, и сите ќе живеат во едноумие :)

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Барем ќе останат здраворазумни суштества. Тогаш нема да биде лошо едноумието.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Mikius

• Легенда
Истото го велат верниците религиозните за атеистите.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Прележани имаат (имавме) 3-10 пати помалку антитела од вакцинирнани (вакциниран). Башка тоа трае 6-10 месеци. Еве ги изминуваат тие месеци.

Ама сите ќе се заразиме. Ок. Ама колку повеќе време му даваш има можност за се повеќе мутации. И тоа е само фрлање кофи со пари кон производителите на вакцини.

Знаеш на кого највеќе му одговараат антиваксери? Нив. Чист кеш со години и години.

Отсутен Mikius

• Легенда
Ова би важело кога би имало капацитети во ист ден да се извакцинира целокупната популација на планетава.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30820
    • CARclub.mk
Декларацијата е од 2005.

Без секирација.

Декларацијата од 2005, ако стварно ја побараш, а не гледаш наши сомнителни преводи со кујзнае-чии и какви агенди, не спомнува вакцинација.

Повели, целата ја има тука.

Article 11 – Non-discrimination and non-stigmatization

No individual or group should be discriminated against or stigmatized on any grounds, in violation of human dignity, human rights and fundamental freedoms.

Всушност, зборовите vaccine, vaccination или immunization не се спомнуваат никаде во декларацијата.

--

Во контекст на дискусијава, имам прашање. Дали си дискриминиран ако не смееш да возиш кола без возачка?

Присутен Stratro

• Легенда

Article 6 – Consent

1. Any preventive, diagnostic and therapeutic medical intervention is only to be carried out with the prior, free and informed consent of the person concerned, based on adequate information. The consent should, where appropriate, be express and may be withdrawn by the person concerned at any time and for any reason without disadvantage or prejudice.

Прашањето за возачка не ќе да ти е на место.