Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983457 пати)

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Уште едно прашање, дали добиваш документ за примена вакцина или тој зелен/ ковид пасош? Ми треба за да знам, сакам да одам надвор од Македонија оти.

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Ima uste od Fajzerov na lager ili jok ?

Присутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Уште едно прашање, дали добиваш документ за примена вакцина или тој зелен/ ковид пасош? Ми треба за да знам, сакам да одам надвор од Македонија оти.

Ако имаш некој близок, нека ти го покаже. Буквално истиот, само во редот кај првата доза стпи дека си ја примил во Србија со забелешка дека истата е внесена врз основа на официјален документ од Србија.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Фрката е што втората доза ја примив тука :)

Epa vidi so nashive ama kako so se azurni ke dobiesh certificate koa ke snema Covid

Присутен AllMightyMe

• Легенда
Изгледа не сум објаснил добро.

1 вакцина во Србија. Згрешено презиме.
2 вакцина во Скопје. Сертификатот е точен, на мое име. Под сертификат, мислам на тој за патување.

Работата е сега да се усогласат презимињата САМО И САМО во случај да на некој граничен полицаец му текне да ја побара потврдата за примена прва доза, бидејќи за истата стои во мк сертификат дека е примена во Србија

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Изгледа не сум објаснил добро.

1 вакцина во Србија. Згрешено презиме.
2 вакцина во Скопје. Сертификатот е точен, на мое име. Под сертификат, мислам на тој за патување.

Работата е сега да се усогласат презимињата САМО И САМО во случај да на некој граничен полицаец му текне да ја побара потврдата за примена прва доза, бидејќи за истата стои во мк сертификат дека е примена во Србија

Убеден сум дека не ти треба. Битен е вториот сертификат, каде се внесени двете дози, со датум и сериски број или тип на вакцината.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Me ti treba prvata potvrda, na sertifikatot ne ti gi pisuva dvete?
Jas imam dobieno sertifikat od srbija. Datum na prva doza i tip na vakcina isto i za vtorata.

Potvrdite ne ti trebaat ni za prva ni za vtora so toj dokument.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886

Izgleda jok.
Primiv sinovac pred nekolku sata
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22380
Дерматовенерологија.

...кажИ: "Ензофагијален дивертикулум."

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Nesto se zacitav po netov mi iskoci kao demek tie sto imaat problem so tiroidna zlezda hashimoto moralo samo so fajzer da se bocnat demek nikako so drugive.
Bas ponedelnik kje se slusnam so doktorkata sto me vodi da vidam sto kje kaze zatoa i prasav za taa vakcina.
« Последно менување: 03 Јули 2021, 01:08:32 am Vlatce-Vectra »

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930

Даваат исто ливче како и првиот пат, но дополнително има податоци за втората доза која серија е и датум на вакцинирање.

Исто така даваат и "Дигитален зелен сертификат" на кој има информации за 2те дози, кој го издал и дигитален потпис од Р. Србија.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Дерматовенерологија.

...кажИ: "Ензофагијален дивертикулум."

Попокатепетл.
Не е лесно.
Министерство за транс, поп и виски.

Присутен AllMightyMe

• Легенда
Nesto se zacitav po netov mi iskoci kao demek tie sto imaat problem so tiroidna zlezda hashimoto moralo samo so fajzer da se bocnat demek nikako so drugive.
Bas ponedelnik kje se slusnam so doktorkata sto me vodi da vidam sto kje kaze zatoa i prasav za taa vakcina.

Со слични дијагнози сме во фамилија, насоккте беа типични за мк здравство, боцни се со која има на лагер.
Мислам дека не е дека Фајзер е посоодветна, колку што има повеќе податоци од клиничките студии. Реално ефектите од вакцинкте ќе ги спознаваме понатаму.

Инаку со примањето на 2 доза во МК, си пишува се што треба, вакцина и серија на двете дози, кодот си е ок, само јас ете сакам да е се во линија. Сум видел мн гранични полицајци каде неверојатно мн тупаџиски се однесуваат, па затоа. Како пример би го издвоил финскиот, кој ми бараше налог за службен пат кој е на кирилично писмо, покрај сите писма за покани резервации на билети смештај....

Инаку ефект од 2 доза Фајзер, после 16 саати од прием, истоштеност, температура прво со ефект на ладно, после топло, главоболка. Сабајлево само главоболка.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Сузуки Витариче
Вчера попладне во Борис Трајковски имаше за ревакцина. Сопругата прими втора доза, после прва во Врање.

Ама слушам и Синовак пуштиле по помалите места.
Потпис.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже

Даваат исто ливче како и првиот пат, но дополнително има податоци за втората доза која серија е и датум на вакцинирање.

Исто така даваат и "Дигитален зелен сертификат" на кој има информации за 2те дози, кој го издал и дигитален потпис од Р. Србија.
Ти благодарам. Би требало да нема проблем со него за патување надвор од Македонија...

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that