Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1982856 пати)

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Ми стигна порака за вакцинација во Прилеп 😂 Не фала, друг пат. Додуша, нема да биде лошо друг ако отиде на мое место.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Јас на твое место, би отишол за ревакцина, наместо д одам за Србија.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
I mene mi dojde poraka za vakcinacija na 02.07.
E sega, znae li nekoj posle kolku vreme se vrsi revakcinacija ( so sinovac verojatno) i kolku vreme posle istata iskaca sertifikat posto na 3 august vlagam vo elada.
Dali ke ima dovolno vreme za site proceduri i dali od samata vakcina moze da izleze pozitiven rezultat (ako eventualno nema vreme za revakcina) koga ke pravam pcr ili brz test pred odmor.

Ili da batalam se, pa posle odmori pak da se prijavam. 
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Со синовак кај нас по 4 недели ревакцинација, и по 14 дена можиш грција.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **

Ako e taka togas ke ceka nekoja druga prilika odn. posle odmor. Fala lepo na odgovorot.

+ ustvari najveke me interesirase dali ima sansi da pokaze pozitiven rezultat dokolku primam prva doza i napravam pcr test pred odmor. u tom grmu lezi zajko :)

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1032

Ako e taka togas ke ceka nekoja druga prilika odn. posle odmor. Fala lepo na odgovorot.

+ ustvari najveke me interesirase dali ima sansi da pokaze pozitiven rezultat dokolku primam prva doza i napravam pcr test pred odmor. u tom grmu lezi zajko :)

На 3 недели е кај нас ама прашај можда може и порано/покасно да ти дадат втора доза.

https://www.facebook.com/filipce.venko/posts/2720277528279263

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Не може да излезе позитивен ПЦР од вакцина.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
До кај се низ државата стигнати со старосните граници, на 2ри мај сум пријавен,30 години, држи вода на Филипче муабетот дека до 15ти Јули сите пријавени ќе бидат вакцинирани или ветер во магла ?
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
Околу мене луѓево, моја возраст, сите добија термини за деновиве.

И јас за денес, вечер поточно.

Во Гевгелија, пази. Можело и така.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@vladic3110 Мене (27) и двајца мои другари (26, 27) ни стигна за 03.07 во Прилеп со Синовак.

Ми стигна порака за вакцинација во Прилеп 😂

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
Ok ludje, fala na odgovorite. Ke vidam sto i kako.

Inaku , jas aplicirav za rumunska a mi dojde termin  za A1 sala; i edna pametna rabota, terminot e vo 20h

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
@vladic3110 Мене (27) и двајца мои другари (26, 27) ни стигна за 03.07 во Прилеп со Синовак.

Ми стигна порака за вакцинација во Прилеп
Супер, фала на инфо, има надеж значи.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003

Закажан за денес во 18.40, во Гевгелија.

Одам уредно, во 18.25. Гледам, гужва нешто на капијата од Општа болница.

"Добар ден", викам... "Што се случува?"

Рандом девојка, како мене, закажана "Имам закажано во 18.30 за вакцина, ама си отишле здравствените работници."

Му викам на портирот "Овие нормални се? Во 18.40 имам закажано, 15 минути порано сум, а они си отишле?"

Ми вика "ве молам, само мене немој да ме пцуете, 15 души пред тебе лом ме направија. Ми кажаа докторите дека ако дојде некој, да му кажам утре да дојде кога сака и да каже дека имал термин за вчера, т.е. вечерва, одма ќе го боцнат".

Контам дека не е крив, му се извинив.

Утре во 07.00 сум таму. Ќе бидам најфин и најкултурен, ќе си чекам ред, нема да земам на никој ред кој е закажан за утре сабајле. Ќе почекам, ќе ме вакцинираат, ќе прашам "готово?", "Да", "благодарам, ај сега викни го раководителот малку да поразговарам со него".

Претставки до директорот за цела смена, со барање за поведување на дисциплинска постапка за дисциплинска неуредност, со казна 20% на плата за наредни три месеци, по Закон за здравствена заштита и Правилник за хоспитална култура. Пак нека си одат порано.

Јас разбирам дека зорт им дојде година ипол, секоја им чест, ама ако ти е тешко - откажи се. Не те терав јас медицина да студираш.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2592
За некоја година ќе постои само приватно здравство.
Тогаш нема да им кратат од плата ама нема да биде ни бесплатно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
« Последно менување: 30 Јуни 2021, 23:55:45 pm Bravo »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261

Закажан за денес во 18.40, во Гевгелија.

Одам уредно, во 18.25. Гледам, гужва нешто на капијата од Општа болница.

"Добар ден", викам... "Што се случува?"

Рандом девојка, како мене, закажана "Имам закажано во 18.30 за вакцина, ама си отишле здравствените работници."

Му викам на портирот "Овие нормални се? Во 18.40 имам закажано, 15 минути порано сум, а они си отишле?"

Ми вика "ве молам, само мене немој да ме пцуете, 15 души пред тебе лом ме направија. Ми кажаа докторите дека ако дојде некој, да му кажам утре да дојде кога сака и да каже дека имал термин за вчера, т.е. вечерва, одма ќе го боцнат".

Контам дека не е крив, му се извинив.

Утре во 07.00 сум таму. Ќе бидам најфин и најкултурен, ќе си чекам ред, нема да земам на никој ред кој е закажан за утре сабајле. Ќе почекам, ќе ме вакцинираат, ќе прашам "готово?", "Да", "благодарам, ај сега викни го раководителот малку да поразговарам со него".

Претставки до директорот за цела смена, со барање за поведување на дисциплинска постапка за дисциплинска неуредност, со казна 20% на плата за наредни три месеци, по Закон за здравствена заштита и Правилник за хоспитална култура. Пак нека си одат порано.

Јас разбирам дека зорт им дојде година ипол, секоја им чест, ама ако ти е тешко - откажи се. Не те терав јас медицина да студираш.

Да отидеш во Србија ќе сфатиш разлика меѓу нашето и нивното здравство.
Пред да добиеш одобрение за вакцина, најмалку 5 минути ти поставуваат прашања за мината и сегашна здравствена состојба.

Кај нас, жените не ги ни прашуваат дали се бремени и дали дојат.