Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1982092 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Mene mi e cudno shto svetov e prenaselen, a davaat vakcini lekoj. I posle kukaat

Bottom Line: For everyone presently on this planet to enjoy the lifestyle of an average American, we would need about ten planet Earths. We have only one. For everyone to live like an American, Earth can only support about one-tenth as many people. To increase the average quality of life, the number of people on Earth must be reduced.

http://www.zo.utexas.edu/courses/Thoc/Texas.html
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
И без да ја отварам статијата, само преку цитатов, прилично сум сигурен дека потекнува од американски автор.  Зошто? Затоа што и по толку време се сметаат како супериорна нација.

Апсолутно не сакам да го уживам и живеам животот на еден американец каде што просечен 16 годишен изгледа на Dwayne The Rock Johnson.

Што ако се направи обратниот пристап за нив и тие намалат со мегаломанијата, па за да не ни требаат 10 Земји планети?

Кога ќе размислам подобро и по малку почнува да делува чипов  ;D

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612

Ko afrikanci mozit i x5 kje se stisnime. Dodusha mwegalomanijata napraj mnogu shteta na planetava, ama sepa za nekoj konforen zivot ete i da ne sme mnogu, na rabot sme. Vidi prashumi, morinja okeani, planini sve mame e*avme, shro bi rekol koka kola.
Mene mi e cudno shto svetov e prenaselen, a davaat vakcini lekoj. I posle kukaat

Bottom Line: For everyone presently on this planet to enjoy the lifestyle of an average American, we would need about ten planet Earths. We have only one. For everyone to live like an American, Earth can only support about one-tenth as many people. To increase the average quality of life, the number of people on Earth must be reduced.

http://www.zo.utexas.edu/courses/Thoc/Texas.html
тоа вела де. Башка денеска одвај најдов место за на пазар. Укини лекој, технологија сапун одма ќе дојме на ред :D Секако не е тој начинот, малу се зеза, ама планетата има лимит.
« Последно менување: 17 Јуни 2021, 02:20:52 am Bicikle »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378

Инбоксот на швалерките..

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Клабери, препорачајте кожен лекар или дерматолог. Имам неколку ангиоми, би сакал да се консултирам со доктор дали може да се отстранат.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Др. Горица кај Simpo на партизанска.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
На право место во право време пишано. Фала ти @зоки-златен и мене баш ми требаше.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Па може и порано од јануари.
Уште пред официјално да започне тестирањето од корона во регионов владееше тешка форма на грип, барем така се сметаше се додека не стигнаја тестовите за корона.

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
https://360stepeni.mk/studija-vo-sad-koronavirus-imalo-ushte-vo-dekemvri-2019-godina/

И ако ги додадеме двете лица што беа најдени починати од Ковид во Велес, а за тие да бидат заразени требало некој претходно да биде заразен, ќе излезе дека и кај нас вирусот циркулирал уште во Јануари.
Па може и порано од јануари.
Уште пред официјално да започне тестирањето од корона во регионов владееше тешка форма на грип, барем така се сметаше се додека не стигнаја тестовите за корона.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Клабери, едно прашање до тие што се вакциниравте во Србија, дали за втората доза го почитувавте терминот и местото или бевте пак во спортска сала Чаир?
Мене ми стигна термин во 08:45 на некое др место.

Исто, дали знаете дали има опција да се прими 2 доза тука кај нас и како оди тоа? Тој сајтот за ревакцинација не е во функција.

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@AllMightyMe за втора доза ќе одам сега во Ниш во недела на 04.07 но тоа е единствено нешто што ми го кажаа како податок без некоја временска рамка. Како доби ти дека треба баш во 08.45 да биде во салата Чаир?

Може да се прими тука втора доза, но со тоа што има достапно за жал, да не се случи да ти се измешаат дозите.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Јас сум сега во петок на 02.07, пред час ми стигна меил.

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 641
  • Сузуки Витариче
Клабери, едно прашање до тие што се вакциниравте во Србија, дали за втората доза го почитувавте терминот и местото или бевте пак во спортска сала Чаир?
Мене ми стигна термин во 08:45 на некое др место.

Исто, дали знаете дали има опција да се прими 2 доза тука кај нас и како оди тоа? Тој сајтот за ревакцинација не е во функција.

Јас примив втора доза Астра во Ниш. Терминот не го почитував, односно отидов два дена порано и немаше никаков проблем. Од нивна страна, на лице место, беше кажано дека мораш да се ревакцинираш во исто место каде си примил прва доза. Пр. во Ниш ги враќаа тие вакцинирани во Белград или Врање.
Вакцинацијата е сеуште во спортска сала Чаир, секој ден 08-20.

Ако си вакциниран со Астра и си под 60 год. немаш опција за ревакцинација кај нас.
За другите вакцини не знам. Реално и мене ми треба таа информација, па ако некој успеал да се ревакцинира со Фајзер на пример, нека пише детали.
Потпис.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Jas isto bev 3 dena pred termin vo Dom zdravlje i bez nekojw frka za 10 min zavrshiv rabota

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
Со Фајзер сум вакциниран во СС Чаир, сега ми стигна за Дом здравје.

За АЗ знам дека треба да се почитува градот, знам прашував за пријатели, одговорот им беше дека заради планирање на вакцини инсистираат да се почитува градот.

@МарчеЧварче
Првата доза ја прими во СС Чаир или исто во Дом здравје?
Како е за паркирање таму, има паркинг?
Колку дена беше пред термин?