Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1984093 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Дечки, ако ви било згрешено нешто во име/презиме, меѓутоа бројот на пасош е точен, прават корекција при ревакцина?

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Вие што патувате накај Србија за вакцинација, сум заборавил на времето како беше, може да се помине во Србија само со лична карта? Додека работев таму 2015-та пасошот понекогаш не го ни земав. Дали и сега е исто?

За вакцината ти треба пасош, за граница да поминеш не ти треба.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
Може и со лична карта да помине, на брат ми пасошот му беше истечен и немаше проблем.
За пасош бараат само за да може да ти издадат зелен пасош или како да се вика тој после втората вакцина.

Sent from my Samsung S20 FE

Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315
Се пријавив на сајтот vakcinacija.mk на средината од април. Ме известија дека треба да појдам на 21.05 во Борис Трајковски. Појдов пред време, немаше некоја гужва и ме вакцинираја со фајзер, тоа имаше тогаш. Се појавив на истото место вчера и ја примив и втората доза. Имаше малку повеќе гужва заради ревакцинацијата, плус имаше луѓе кои првата доза ја примиле во Србија. Сепак не чекав нешто многу. Кога си појдов дома одма си извадов сертификат дека сум вакциниран.

Како со симптомите? Понеделник сум јас на ревакцина - Фајзер :)

Првата доза, никакви симптоми немав освен мала болка во раката ?

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Се пријавив на сајтот vakcinacija.mk на средината од април. Ме известија дека треба да појдам на 21.05 во Борис Трајковски. Појдов пред време, немаше некоја гужва и ме вакцинираја со фајзер, тоа имаше тогаш. Се појавив на истото место вчера и ја примив и втората доза. Имаше малку повеќе гужва заради ревакцинацијата, плус имаше луѓе кои првата доза ја примиле во Србија. Сепак не чекав нешто многу. Кога си појдов дома одма си извадов сертификат дека сум вакциниран.

На 9ти се ревакцинирав, истите симптоми, ништо спектакуларно ;D

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1838
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Фала ти многу за информациите @Boshe

Секако ќе бидеме најдоцна таму во 9 наутро, нешто слично ко тебе, како бисмо могли вакцинисати са Фајзером  ;D

Ќе пренесам утре вечер искуство и јас.

Завршено репрограмирање са Фајзером, во 06.00 тргнавме од Скопје, во 08.00 на паркинг во Ниш, во 08.30 завршен целиот процес во спортската сала.

Сите се супер љубезни, услужливи и не прават никаков проблем, помагаат при пополнување на согласност. Препорачливо е да носите пасош за вакцинирање.

Моментално само лесна болка во раката имам доколку ја кревам во страна, а ништо друго посебно. За 3 недели ревакцина.

Отсутен Bicikle

• Легенда

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382

После 48 часа од примањето на втората доза поминав само со болки во раката и тоа во текот на првите 24 часа. Други симптоми нема.

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже

Завршено репрограмирање са Фајзером, во 06.00 тргнавме од Скопје, во 08.00 на паркинг во Ниш, во 08.30 завршен целиот процес во спортската сала.

Сите се супер љубезни, услужливи и не прават никаков проблем, помагаат при пополнување на согласност. Препорачливо е да носите пасош за вакцинирање.

Моментално само лесна болка во раката имам доколку ја кревам во страна, а ништо друго посебно. За 3 недели ревакцина.
Наздравје чипување :D
Да, се беше во ред таму, госпоѓите ни потполнија документи, објаснија се и готово. Кога сме веќе кај реакциите, јас немав ништо посебно после вакцината, само како некоја "тапа болка" минимална, со исклучок на вечерта имав доста појака болка на некој половина час ама се смири.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
@Boshe на здравје и на тебе, не стигнав да ти речам! Денес во 6 наутро ми стигна на мејл потврда за првата доза, покрај печатениот документ што веднаш ми го дадоа.

Инаку да, сосема истата реакција, само тапа болка, ја штедам раката, немам ни оток, ни температура, ништо друго.

Засега немам тенденции за мегаломански американски работи како подигнување на Алфата со крампони или двојно поховано пилешко, ќе видиме кога ќе се активира чипот  ;D

Отсутен Mikius

• Легенда
https://360stepeni.mk/studija-vo-sad-koronavirus-imalo-ushte-vo-dekemvri-2019-godina/

И ако ги додадеме двете лица што беа најдени починати од Ковид во Велес, а за тие да бидат заразени требало некој претходно да биде заразен, ќе излезе дека и кај нас вирусот циркулирал уште во Јануари.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Па може и порано од јануари.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Засега немам тенденции за мегаломански американски работи како подигнување на Алфата со крампони

Ти губиш, многу добро ќе изгледа ;D
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Bicikle

• Легенда
Mene mi e cudno shto svetov e prenaselen, a davaat vakcini lekoj. I posle kukaat

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
Засега немам тенденции за мегаломански американски работи како подигнување на Алфата со крампони

Ти губиш, многу добро ќе изгледа ;D

Лиценцата да ја добијам после 4ти јули, ќе видиш во Гостивар како ќе се појавам, љетив низ Малеарди  ;D