Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983230 пати)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Сеа се се врти околу короната,негативен сум снимав плуќа кај толовски ми рече дека не сум за кај него пошто "џам" Ми била.Утре најверојатно ке отидам систина крвна слика и црп пак да направам.Сеа сум подобар стомакот од време на време ме заболува околу папакот ама не е страшно

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Еднаш згреши не те поправив ама по втор пат морам. Папок се вика.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Кога почнаа женските презимиња да завршувааат на -ски или -ов или -ев, може и пупак да биде.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Пупак да беше барем на српски ќе значеше тоа што го мисли.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
ili imas otrovanje od hrana ili korona. pravi test, ima mn lazni pozitivni/negativni testovi.
Papak neli bese papucar na srpsko/hrvatski ili nesto bladam? 😁😁 ili pak papak bese sucker. od prevodi od filmovi, za drugar prasuvam 😁

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
Сеа се се врти околу короната,негативен сум снимав плуќа кај толовски ми рече дека не сум за кај него пошто "џам" Ми била.Утре најверојатно ке отидам систина крвна слика и црп пак да направам.Сеа сум подобар стомакот од време на време ме заболува околу папакот ама не е страшно

Еднаш згреши не те поправив ама по втор пат морам. Папок се вика.
Кај нас во село така си го викаме папак пупак шлајка :) сепак фала
Денес со помалце болки идеме понатека :)

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Poo Pack.

Скроз најправилно.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Папак - Papak
Mnogo zajeban lik, obično krupan, koji ima para k'o salate, a mozak ko paukovo mudo. Svet bi prod'o kako bi imao razloga za kurčenje.

инаку, свински папак. Копитари вс папкари.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Poo... puck Lee beeeh?

Добра дефиниција патем
"para k'o salate"
Мочнав малку :))))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
Пред некаде 1ч ја примив и втората вакцина,нема никаква гужва.Родителите ја примија пред некој ден и си го земаа и документот од матичниот лекар,на сопругата терминот и е утре.Белки брзо ќе заврши ова лудило со маски и забрани.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Нема да заврши во догледно време, се надеваме дека со висока стапка на вакцинација ќе се контролираат поединечни жаришта, особено од септември. Фактот што во британија веќе полека се бројките укажуваат на трет бран особено во средини со ниска стапка на вакцинација поради новата варијанта од индија укажува на тоа. Масовна вакцинација значи масовна вакцинација.

Чекам корона тестот...црп ми е 110 и вчера вечерта имав температура 39 со течна столица и минимални болки во стомакот околу папакот...Се ми иде накај кориништево

Со црп 110 ти веројатно имаш бактериска инфекција, антибиотици пиеш?

Докажано е само кошкањето помеѓу фармацевтските компании :)
Така е! Батали наука!!
Која наука бе брат, зарем слепо им веруваш на пискаралата?

Што и фали на Спутник?

Впрочем, ти ме увери на друга тема дека не постои пасивна регенерација на дпф, додека јас слепо им верував на "научните" студии...

Спутник ништо не и фали, мајка ми втора доза прими скоро пред месец дена. :D. Тоа што не даваат целосно документација за нивните студии за да вакцината се признае пред се е нивен проблем зошто и како. Како кинескиве се одобрени?

Отсутен Busav

• Сениор
Нема да заврши во догледно време, се надеваме дека со висока стапка на вакцинација ќе се контролираат поединечни жаришта, особено од септември. Фактот што во британија веќе полека се бројките укажуваат на трет бран особено во средини со ниска стапка на вакцинација поради новата варијанта од индија укажува на тоа. Масовна вакцинација значи масовна вакцинација.

Чекам корона тестот...црп ми е 110 и вчера вечерта имав температура 39 со течна столица и минимални болки во стомакот околу папакот...Се ми иде накај кориништево

Со црп 110 ти веројатно имаш бактериска инфекција, антибиотици пиеш?

Докажано е само кошкањето помеѓу фармацевтските компании :)
Така е! Батали наука!!
Која наука бе брат, зарем слепо им веруваш на пискаралата?

Што и фали на Спутник?

Впрочем, ти ме увери на друга тема дека не постои пасивна регенерација на дпф, додека јас слепо им верував на "научните" студии...

Спутник ништо не и фали, мајка ми втора доза прими скоро пред месец дена. :D. Тоа што не даваат целосно документација за нивните студии за да вакцината се признае пред се е нивен проблем зошто и како. Како кинескиве се одобрени?
Сум се тровал од храна,море волку антибиотици никогаш немав пиено :) сега црп то си е 0.3
Не смее чоек да се разболи одма корона е...

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2948

Да не те мачи слепото црево?

Мене кога ме оперираа во февруари, качив температура 38.6 и ме болеше околу папокот и 5-6cm на десно, ама ни оддалеку болка во препоните со виткање како што е типичната клиничка слика. Среќа што отидов истата вечер на брза помош, па ме препратија на интернист. И јас сумњав тогаш на труење со храна.

Ме гледаа на ехо + крвна слика во 03 сабајле.
Леукоцитите ми беа 3-4 пати над нормалата пред да ме оперираат.

На крај кога го извадија, ми било поставено ЗАД црниот дроб т.е нагоре, не надолу како што е анатомски правилно. Воспалено било бааги.
« Последно менување: 04 Јуни 2021, 18:17:15 pm balanar »

Отсутен Busav

• Сениор

Да не те мачи слепото црево?

Мене кога ме оперираа во февруари, качив температура 38.6 и ме болеше околу папокот и 5-6cm на десно, ама ни оддалеку болка во препоните со виткање како што е типичната клиничка слика. Среќа што отидов истата вечер на брза помош, па ме препратија на интернист. И јас сумњав тогаш на труење со храна.

Ме гледаа на ехо + крвна слика во 03 сабајле.
Леукоцитите ми беа 3-4 пати над нормалата пред да ме оперираат.

На крај кога го извадија, ми било поставено ЗАД црниот дроб т.е нагоре, не надолу како што е анатомски правилно. Воспалено било бааги.
Сечен сум слепо и кила :)

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Во Врање се плаќаат вакцините, или гага боцкаат?