Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Па официјалните бројки за смртност се за тие што беа потврдено позитивни, веројатно има уште толку ако не и повеќе мртви а не се во таа статитстика.
@vlatko.klp не ја бранам астра и имам прочитано за што беа стварите што ги пратив. Само да се има увид дека и за другите вакцини има случаи и истражувања за сличен проблем. Појавување на тромбови кај Астра за мене е нонпроблем кога шансата е помала него ли што се појавуваат нормално во населението.
Using national health records, they identified rates of events, such as heart attacks, strokes, deep vein blood clots and bleeding events within 28 days of receiving a first vaccine dose and compared these with expected rates in the general populations of Denmark and Norway.In the main analysis, the researchers found 59 blood clots in the veins compared with 30 expected, corresponding to 11 excess events per 100,000 vaccinations. This included a higher than expected rate of blood clots in the veins of the brain, known as cerebral venous thrombosis (2.5 events per 100,000 vaccinations).
Цитат: Skywalker на 27 Мај 2021, 13:17:35 pmПа официјалните бројки за смртност се за тие што беа потврдено позитивни, веројатно има уште толку ако не и повеќе мртви а не се во таа статитстика.хахаха, некои се "утепаа" да докажат дека не сите официјално заведени умреле од ковид, ти сакаш да убуташ и умрени по дома од забоболка
Цитат: Mikius на 27 Мај 2021, 13:27:57 pmЦитат: Skywalker на 27 Мај 2021, 13:17:35 pmПа официјалните бројки за смртност се за тие што беа потврдено позитивни, веројатно има уште толку ако не и повеќе мртви а не се во таа статитстика.хахаха, некои се "утепаа" да докажат дека не сите официјално заведени умреле од ковид, ти сакаш да убуташ и умрени по дома од забоболка Па според државен завод за статистика за 2020та имало над 5000 повеќе умрени од просекот за претходните 5 години. Според бројките од Ковид за 2020 имаше мислам помалку од 3000 мртви. Од што тогаш умреа додатни 2000+ луге во 2020та?
Докажано е само кошкањето помеѓу фармацевтските компании
Цитат: Mikius на 27 Мај 2021, 14:01:06 pmДокажано е само кошкањето помеѓу фармацевтските компании Така е! Батали наука!!