Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1981077 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Баш напротив, колку што знам за сите вакцини, 2-3 дена после вакцинација се препорачува одмарање, без физички активности, без сонце, без кревање товар...
Најдобро цела недела, на боледување :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Баш напротив, колку што знам за сите вакцини, 2-3 дена после вакцинација се препорачува одмарање, без физички активности, без сонце, без кревање товар...

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/expect/after.html

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Саботата примив Pfizer.

Никакви нус појави.

Сеа ќе видиме втората како ќе биде. Викаат пожустро било.
Интересно.
Жената ми прими фајзеро 1ва доза ништо не и беше како кај тебе, 2ра доза после 10 часа почна да се тресе ладно турај ќебиња покривај :D, болки низ цело тело па температура 38.5 зема парацетамол и све помина некаде за максимум 2 дена.

Ја примив модерна 1 доза наредниот ден раката и коските и кратко траеше сето тоа, но вчера примив 2 доза и е позаебано. Блага температура 37.5, главоболкаи + све ме боли, коските како да ме мава некој со боксови. Али брзо поминува.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Astra Zeneca најарна ќе излезе, огромен дел од луѓето поминаа без симптоми а висина на антитела после само прва доза им е и до 30 пати над референтна вредност. ;D

What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Али маркетинг...

Кај другите производители смртните случаи по примањето речиси секогаш  како причина се наведуваше некој друг проблем.

Отсутен Mikius

• Легенда
Ај и јас да споделам од Фајзер.

Неколку часа по вакцинирањето имав благо чувство на почеток на настинка во носот, не мерев температура бидејки  не чувствував покачена температура, но можеби и сум имал некој пола степен :)
Утредента почна да боли рамото при одредени движења со раката но невредно за кукање :)
Утредента не ни приметив дека престанала болката :)
Но затоа па по неколку дена почна неколку пати дневно десното стапало да ми мрзне, па да гори, во неколку наврати и да трне. Дали е поврзано со вакцината кој ќе ти знае.
Сето тоа траеше неколку дена, вчера и денес како да снема, барем не можам да се сетам пошто многу, многу не придавам значење. Ако се умира ќе се умре и толку, голема работа :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Одма се гледа кој е со врски на форумов.

Присутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
Како оди процедурата за вакцина, мајка ми (66)на 6ти мај ја имам пријавено ми стигна меил дека е пријавена ама ете уште чекаме,  а по 40 години почнаја да се вакцинираат низ Битола. Нели по старост одеше !?
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
Врски?
Дека со Фајзер?

Искрено, мбк со која вакцина, што имале, тоа туриле, само знам што пишале :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Astra Zeneca најарна ќе излезе, огромен дел од луѓето поминаа без симптоми а висина на антитела после само прва доза им е и до 30 пати над референтна вредност. ;D

Jas na 20ti Juni treba za revakcina da odam so AZ. Antitela n3 sum merel a koga me bocnaa sledniot den popladne imav nekoja 37.1 onaka 2 saati.
Zenami poise beshe omalaksana ama nishto strashno

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Србија? Ти стигна термин?

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
Не треба да се прават тестови за антитела после вакцина.

https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/facts.html

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578

Vo Srbija, terminot mi e ushte od Mart za revakcina. Pred nedela bev slucajno za drugo tamu vlegov vo bolnica mi rekoa bez problem da odam za revakcina.

Tuka za termin use cekam iako sum rizicen poradi drugi faktori ama koj me vrti.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085

Vo Srbija, terminot mi e ushte od Mart za revakcina. Pred nedela bev slucajno za drugo tamu vlegov vo bolnica mi rekoa bez problem da odam za revakcina.

Tuka za termin use cekam iako sum rizicen poradi drugi faktori ama koj me vrti.

И мене ми е за 20 јуни терминот за ревакцинација у Србија, кај нас уопште не се ни замарав со закажување, цепам директно таму за втора доза!

Присутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 687

Случајност. Април се пријавив и бев решен за вакцинирање со било која да биде прво достапна.
Претходно размислував за Србија, ама не се решив заради полициски час, гужви, не се знаеше кога ќе се заврши работа, гужви, па да треба да се преспие таму, а несакав ризик таму да се заразам или да почнат симптоми од вакцината пред да се вратам во Македонија...

На моите им се падна синофарм, сопругата уште чека за термин, под 40г е, јас сум 40г и некој ден :)
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html