Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983025 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
@Diesel

https://sdk.mk/index.php/dopisna-mrezha/chlenovi-od-isto-semejstvo-ke-mozhe-da-se-vaktsiniraat-istovremeno-vo-bitola-terminot-trae-8-dena-i-avtomatski-se-brishe/

Кој вели дека Карклуб нема влијание ;)
Еј фала ти за информацијава, им пренесив на моите. Татко ми во 4 треба да се вакцинира, вака двајцата со мајка ми истовремено, таман :)
Ништо, џабе муабетот, не ја вакцинирале мајка ми, ко ќе и дојдел редот :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7261
Чекај, прво треба чистачката у Влада да се боде прво, пошо уште таа остана, после нас останатите.
Хроничните, навикнати се да чекаат за се....

Ќе биде бе, кај се брзате, ете оние 5000 многу се брзале, па не дочекале...

ММЕ некој треба на стрелање да оди после цело ова срање.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Ахам.
Затоа и прашав за совети и искуства, јас (бивши спортист) незнам ни самиот колку пати имам одено на местење, што од раце, врат, кичма и нозе. Се било во ред после зафатите освен едниот кај Таир во Ѓорче, го имав изместено левото стапало на зглоб, 3 пати го местеше као демек сеа е во ред, ама еве ден денес ми прави проблеми при качување по скали, што на годиниве што ги имам се трпи болката, ама понатака мислам дека ќе е проблем кој другиов местач од Трнодол ми кажа дека само хируршки зафат би помогнал... Небитно ногата, мене доста добро ми дејствуваат оние фотељите за масажа у Грчка, куп пари имам оставено ама филингот после станување од фотељата ми е ваууууу, така да можам да замислам после некој третман киропрактика како би ми било.
Почнав да возам велосипед, ваљда ќе бидам поактивен летово, желба за спорт немам ама мора барем некој вежби за разгибавање и истегнување да почнам да правам.

Јас бев на третман кај Иван од Напредна Киропрактика што го кажа @zvonkog. Ме искрцка ко кеса Патос чипс. Отидов поради голема тензија во горниот дел од грбот - без болки, само чувствував напнатост и имав осет дека ја немам целата мобилност во плешките, како и ограничена мобилност на вратот - главата на лево можев да ја завртам повеќе отколку на десно.

Негова проценка беше дека нема да ми треба втор третман и затоа не отидов, ама ќе гледам да правам барем 2-3 третмани годишно.

Резултати: тензијата исчезна и до денес, 5+ месеци подоцна, не ја чувствувам, и вратот можам да го мрдам послободно и повеќе и во двете насоки. Откако излегов од кај него, жештина ме фати некоја иако декември беше, крв ми проциркулира низ ткива што претходно немале соодветен проток ;D
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
Има нешто завршено дечкото или самоук е?  Јас сум пепел од л5 с1 хернија,  наводно блага со вежбање требаше да сњ подобри, од подобрување само физички имам флексибилност сеа нормална можам секако да се движам,  ама болките ми се неиздржливи  веќе долго време,  пробав и приватни тука кинезотерапии акопунктура.. Џабе. Од јануари сум на јаки лекарства за болка скоро секој ден и дијазепам за спиење, оваа недела ми се влоши плус и инекции примав со кортико и дијазепам за болот.. Ако е образован да види магнетна би запалил кола со паузи ќе стигнам некако.  Ми се пододмили живото на 30 години од толку долго време болка.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Од Меганот ти е, јас откако го продадов се препородив :D

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Пред извесно време се потсетив како е да возиш Застава 101 и Голф 1. Во моменов ми треба масажер и киропрактичар :D
Така да со Меган не верувам толку лошо да било.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Се зезам со Владич, но во мојот случај е жива вистина.

Извесно време ја возев Симката на стариот, со Југото можев до крај на свет да отидам, со Типото исто така, единствена мана што беа без клима.
Меганот ко божем со клима, но по подолга вожња осеќав замор на долниот дел од кичмата.
Си мислев дека стареам, дури по 5-6 години сконтав дека е до проклетото седиште кога се случи да скокнам до Охрид со i10 без никаков замор, со Меганот веќе на Стража бев утепан во кичмата, да не зборувам за другите патувања.
Со i30 се препородив :)

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3919
Znaci care da ne menja cela kola, moze samo sediste da si naraca primer od i30kata i da go zastrafi vo Meganot 😁

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6406
Не е до меганот бе, не ни го возам со короната :), него бев кај познаник мое годиште вработен на ортопедија, сите претходно само снимка гледаа, од физијатари до неурохирурзи и Битола и Охрид, еден не застана салам преглед да ми направи. После едно 25 минути преглед со сите можни тегнења за дијагностицирање човекот  ми утврди дека се работи за мускулен проблем односно lower cross syndrome, некој мускули ми се тотално атрофирани  заради нив други компензираат и се презатегнати, а и самиот осетив со неколку обични вежби цело тело ми се тресеше или пак поткревав рамено за да надополнам баланс.  Ќе му се посветам полека две недели на неколку  вежби и се надевам дека ова ќе му биди чарето.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
Околу вакцините, на брат ми денес му стигна СМС за во петок да се вакцинира во сала Билјанини извори - Охрид, а кога аплицирал наведил поликлиника Букурешт :)
Се јавил во Букурешт (поликлиниката) и од таму му кажале на закажаниот термин да оди да се вакцинира кај нив, а не во Охрид... и на крајот излезе да треба да се вакцинира во Јане Сандански. И така.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
Не е до меганот бе, не ни го возам со короната :), него бев кај познаник мое годиште вработен на ортопедија, сите претходно само снимка гледаа, од физијатари до неурохирурзи и Битола и Охрид, еден не застана салам преглед да ми направи. После едно 25 минути преглед со сите можни тегнења за дијагностицирање човекот  ми утврди дека се работи за мускулен проблем односно lower cross syndrome, некој мускули ми се тотално атрофирани  заради нив други компензираат и се презатегнати, а и самиот осетив со неколку обични вежби цело тело ми се тресеше или пак поткревав рамено за да надополнам баланс.  Ќе му се посветам полека две недели на неколку  вежби и се надевам дека ова ќе му биди чарето.

Знаеш ли од што атрофирале мускулите? :D
Ко идеш на риби, многу се криеш и клечиш да не ги исплашиш. 😂

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085
Има нешто завршено дечкото или самоук е?  Јас сум пепел од л5 с1 хернија,  наводно блага со вежбање требаше да сњ подобри, од подобрување само физички имам флексибилност сеа нормална можам секако да се движам,  ама болките ми се неиздржливи  веќе долго време,  пробав и приватни тука кинезотерапии акопунктура.. Џабе. Од јануари сум на јаки лекарства за болка скоро секој ден и дијазепам за спиење, оваа недела ми се влоши плус и инекции примав со кортико и дијазепам за болот.. Ако е образован да види магнетна би запалил кола со паузи ќе стигнам некако.  Ми се пододмили живото на 30 години од толку долго време болка.

Школуван е дечкото, знае да чита снимки, дијагнози и сл.
Јави му се, направи една консултација со него, ќе ти каже дали ќе има корист од третманите.

https://www.facebook.com/Kiropraktika.mk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
I jas sum bil, zadovolen sum isto. Drasticno mi se namalija problemite

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
Утрово со сопругата ја примивме првата ковид вакцина,втората е закажана на 03.06.Родителите минатата недела се вакцинираа.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15315

Школуван е дечкото, знае да чита снимки, дијагнози и сл.
Јави му се, направи една консултација со него, ќе ти каже дали ќе има корист од третманите.

https://www.facebook.com/Kiropraktika.mk

Кај се наоѓа дечково во Скопје?