Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983222 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Мене од цело срање само полицискиов час ми иде на нерви редовно.
Да ти се мочам у глупата работа... Ем крајно неефикасна за планираната кауза, ем крајно опасна затоа што морониве пола навикнале "у пет до дванес" да се враќаат некаде...

Сите ќе умреме, да го ебам.
Може и не е толку страшна работа едно вируфче како овој ткн. Ковид.
Можеби и нѝ е потребен.
Ама, не сакам да ме акне некој морон со кола при 80 км/ч во зона со дозволени 30 км/ч
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7405
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Ова картонче многу на македонски, сигурно на грчка граница ќе помини? Или друго меѓународно даваат?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Ова картонче многу на македонски, сигурно на грчка граница ќе помини? Или друго меѓународно даваат?
Ова е за прва доза. Нигде не се проаѓа со ова.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
Деновиве се изнагледав видеа со крцкање и пукање коски т.е. киропрактика.
Дали некој има одено на вакво нешто, кој се може да оди на киропрактика, колку третмани се потребни за цело тело итн.
Јас очигледно имам проблеми со спиењето, лошо спијам, станувам сабајле со болки во вратот, грбот и половината, најверојатно и душекот на кој спијам не ми одговара. Последниве години и не сум активен толку физички (прекинав со фудбал, слабо пешачење, ниту вежби сум правел).
Гледајќи се на огледало мислам дека имам и деформитет на градниот кош, едната страна е повисока од другата (ова може од средношколски денови и носење ранец на една страна?).
Имам еден местач од Трнодол, вика дека може да ми го искрцка цело тело.
Што мислите, предлагате?

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
И јас редовно ги гледам да ти кажам право...

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Почни да анализираш што евентуално ти смета во спиењето, душек, перница, ќебе (топло/ладно), сопруга ;D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Ако зеам една притка... :D

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
Јас мислам дека треба да земеш бар уште 2-3 сопруги, и да си ги мењаш.

И автоматски ја оставаш таа што најмалку ти смета.

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3945
Ако зеам една притка... :D
*Ластегарка :D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Само вежбање, овие се губење време.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
Не се баш губење време. Добро е еден адџасмент да направиш од време на време. Исто како масажа.
Ако разберете кој е добар пишете. Зошто кркање на врат да не заврши малце трагично со убиство :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
@Diesel

https://sdk.mk/index.php/dopisna-mrezha/chlenovi-od-isto-semejstvo-ke-mozhe-da-se-vaktsiniraat-istovremeno-vo-bitola-terminot-trae-8-dena-i-avtomatski-se-brishe/

Кој вели дека Карклуб нема влијание ;)
Еј фала ти за информацијава, им пренесив на моите. Татко ми во 4 треба да се вакцинира, вака двајцата со мајка ми истовремено, таман :)

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085
@зоки-златен Пред години, од еден таков „местач“ пошто стискаше како сивоња, од болката скоро па изгубив свест, уопште немам доверба на такви самоуки ликови.

Иначе, знам за двајца школувани физиотерапевти-киропрактичари во Скопје, едниот од лично искуство е Иван - Напредна Киропрактика и е прилично солиден во тоа што го прави, само во зависно од проблемите, со еден третман ништо не правиш. Мислам дека 800 денара третман му беше, бонус работи на таков кревет со педали, како во видеата  ;D
Друг киропрактичар, по препорака од многу блиски, мислам дека се викаше Димитар или така нешто, беше долго време физиотерапевт на женските ракометарки на Вардар, може и уште е, едино кај него термин со молење, од која причина, не знам.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • хаУс мајстор
Ахам.
Затоа и прашав за совети и искуства, јас (бивши спортист) незнам ни самиот колку пати имам одено на местење, што од раце, врат, кичма и нозе. Се било во ред после зафатите освен едниот кај Таир во Ѓорче, го имав изместено левото стапало на зглоб, 3 пати го местеше као демек сеа е во ред, ама еве ден денес ми прави проблеми при качување по скали, што на годиниве што ги имам се трпи болката, ама понатака мислам дека ќе е проблем кој другиов местач од Трнодол ми кажа дека само хируршки зафат би помогнал... Небитно ногата, мене доста добро ми дејствуваат оние фотељите за масажа у Грчка, куп пари имам оставено ама филингот после станување од фотељата ми е ваууууу, така да можам да замислам после некој третман киропрактика како би ми било.
Почнав да возам велосипед, ваљда ќе бидам поактивен летово, желба за спорт немам ама мора барем некој вежби за разгибавање и истегнување да почнам да правам.