@Bojan j Тебе те тагнав извини, ама мислев и на сите останати останати кои сте за вакцинирање. Немам јас мува на капа, пошо нема да се вакцинирам, не сакам вас животот да ви го земам, ете ќе ризикувам вие да сте сигурни :DD Инаку за другите регуларни вакцини сум за, за оваа не сум ни против, туку едноставно јас не сакам да ја примам, премногу сомнителна работа.
Инаку која технологија која глупост. Едните викаат ризично е за стари, други за млади, за трудни не, за медицински персонал не, крајно имунитетот траел 6-9 месеци. Ако имаш идеа фајзер да ги богатиш на секои 6 месеци слободно

јас не гледам поента од вакцинирање на секои 6-9 месеци по 2 пати.
Со смртност помала од 1% толку голема драма да се дига е се само здрава логика не. Само од инфаркти, загаден воздух и генерална сиромаштија умираат 1000000х повеке луѓе од оваа сегашна фарса. Се е бизнис па и ова.
П.С. Распрашај се за ХПВ вакцините некој ги спомна горе, мин 90% од гинеколозите не ги одобруваат поради х сајд ефекти, од друга страна СЗО го тупи дека била топ вакцина. Кого ќе слушаш? Истото е и за ова, кој сака да се вакцинира слободно, барем психички мир ќе има зошто мн луѓе забегаа, со по 10 маски се, кој не исто така треба да си тера слободно, ете нели имунитет ќе имате.
Толку од мене на темава

Не навлегувам во понатамошни дискусии и се надевам не навредив никој,