Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983505 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
Се пријавивте? Јас да.
И шо дека?
Grab the opportunity. Само тоа. Боље ја да ја фатам болеста за гуша, отколку она мене. Ем heard immunity.
Ако си над 70 години, односно во приоритетна група, ок :)

Или па се надеваш дека ќе има слаб интерес :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
Се пријавивте? Јас да.
И шо дека?
Grab the opportunity. Само тоа. Боље ја да ја фатам болеста за гуша, отколку она мене. Ем heard immunity.

Мене ме интересира што сакаш да кажеш со постовиве.

Отсутен Mikius

• Легенда
Се пријавивте? Јас да.
И шо дека?

Мене ме интересира што сакаш да кажеш со постовиве.
Јас или Симо?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Ja se nadevam da fatam od kineskata poshto ruska nema da ima :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Се пријавивте? Јас да.
И шо дека?

Тие над 70 и приоритентите се на башка список. Ова е список за плебисот.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
Се пријавивте? Јас да.
И шо дека?

Вакцините се тие, нема башка.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Се пријавивте? Јас да.
И шо дека?

Уште подобро, си го фатив редот.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
Се пријавивте? Јас да.
И шо дека?

Уште подобро, си го фатив редот.
Прво улови ја мечката пред да ја дереш кожата :)

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
Немаш ред, имаш изразено интерес само..Вилипче така вчера кажал.
New blood of old school

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
Така е, имам изразено интерес, но со тоа и сум дозвоолил мојот матичен лекар да ме повика и стаи на список за вакцинација. Можда не е некој ред, ама е повеќе ред од некој кој сеуште „не веруе у корона“.

Ова го пишува на сајтот, а мене ми личи на некаков ред:
Цитат
Почитувани граѓани,

пред да ја пополните апликацијата за искажување заинтересираност за вакцинација против COVID-19 ве молиме внимателно прочитајте ги следните информации:

Вакцинирањето е доброволно и се спроведува согласно стратегијата за вакцинација на Република Северна Македонија.
Со пополнување на формата се регистрирате за вакцинација директно во системот Мој Термин. Вашиот матичен лекар добива информација за вашата регистрација. Нема потреба дополнително да го барате или информирате дека сте се регистрирале.
Согласно распоредот предвиден во планот за вакцинација, вашиот матичен лекар ќе ве повика и ќе ве информира за точниот датум и час кога треба да се вакцинирате на пунктот кој ќе го изберете при регистрацијата.
Alfa Romeo 159TBi
VW e-up!

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1904
  • Opel Astra 2.0 DI
Проверите си прво дали ви е прележана болеста да не ви биде џабе пријавувањето ....

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен Bicikle

• Легенда
ne postoi korona. Eve koj ne veruva za 50.000 evra odam na infektivno.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
Откако ќе ја закачиш, ги враќаш парите, или..?

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
Помина тој по редот, затоа сега се сили :D
New blood of old school

Отсутен darkomic

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 382
Така е, имам изразено интерес, но со тоа и сум дозвоолил мојот матичен лекар да ме повика и стаи на список за вакцинација. Можда не е некој ред, ама е повеќе ред од некој кој сеуште „не веруе у корона“.

Ова го пишува на сајтот, а мене ми личи на некаков ред:
Цитат
Почитувани граѓани,

пред да ја пополните апликацијата за искажување заинтересираност за вакцинација против COVID-19 ве молиме внимателно прочитајте ги следните информации:

Вакцинирањето е доброволно и се спроведува согласно стратегијата за вакцинација на Република Северна Македонија.
Со пополнување на формата се регистрирате за вакцинација директно во системот Мој Термин. Вашиот матичен лекар добива информација за вашата регистрација. Нема потреба дополнително да го барате или информирате дека сте се регистрирале.
Согласно распоредот предвиден во планот за вакцинација, вашиот матичен лекар ќе ве повика и ќе ве информира за точниот датум и час кога треба да се вакцинирате на пунктот кој ќе го изберете при регистрацијата.

Кој дебилизам, додека да направат една апликација која директно ќе го известува пациентот за терминот на вакцинирање ќе помине епидемијава. Си немаат попаметна работа матичните доктори па на толку ибрици вработени во МЗ тие треба да изиграваат секретарки и да ги известуваат пациентите. Глупост невидена, попрво ќе се вакцинирам во Србија отколку некој неписмен овде да ме вакцинира со некоја бајата фајзер вакцина чувана во обичен фрижидер.