Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1982923 пати)

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2948
Дали некој има вадено слепо црево со лапароскопија од тука?

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085
@balanar ја имам вадено жолчка ако ти значи нешто за процедурата! :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2907

Мене ме интересира, сопругата требаше да прави операција на жолчката (да и ја извадат) пред година и пол ама 3 дена пред операција доби уртикарија па тоа мораше да испитува и да го среди за да може да се оперира. Операцијата требаше да биде во 8 Септември ама сега не сме провериле дали воопшто може да се прават операции дека стана Ковид центар ама кај и да е ќе мора да се активираме да се распрашаме. Не е лошо да споделиш твое искуство, каде правеше, како помина, колку време треба да се седи дома, нешто друго што ти текнува, благодарам
Своерачен потпис ;)

Присутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2948

На мене неќна ми извадија слепо црево.
Од вчера имам болки во долниот дел на градите, помеѓу ребрата и во десното рамо.

Од она што прашав - ова се типични симптоми при лапароскопија и при надувување на абдоменот со CO2, за полесна опсервација. Останува гас внатре и додека се дифузира притиска на дијафрагмата и дава рефлексна болка во рамења....

Отсутен Vwlover

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 631
Дечки каде можам најбрзо да извадам ПЦР тест и по најповолна цена?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7444
Дечки каде можам најбрзо да извадам ПЦР тест и по најповолна цена?
Центар за јавно здравје Чаир. Преку матичен се закажува.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612

Мене ме интересира, сопругата требаше да прави операција на жолчката (да и ја извадат) пред година и пол ама 3 дена пред операција доби уртикарија па тоа мораше да испитува и да го среди за да може да се оперира. Операцијата требаше да биде во 8 Септември ама сега не сме провериле дали воопшто може да се прават операции дека стана Ковид центар ама кај и да е ќе мора да се активираме да се распрашаме. Не е лошо да споделиш твое искуство, каде правеше, како помина, колку време треба да се седи дома, нешто друго што ти текнува, благодарам
na dedovo mu istaja zolchka vo 8-mi septembar, posle 2 god  fati rak bash kaj spojot od debeloto crevo(prema doktorot koj posle go deklashe od rak). Ili shumkoski baraj go ili pvt odi, moj sovet, no nishto ne ti sugeriram, iako pominale mnogu operacii bez posledici, operacija e operacija, shto znam shto da te sovetuvam, ali cojkov imashe losho iskustvo tamo, ushte se baftat po chemo-terapii ...

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1085

На мене неќна ми извадија слепо црево.
Од вчера имам болки во долниот дел на градите, помеѓу ребрата и во десното рамо.

Од она што прашав - ова се типични симптоми при лапароскопија и при надувување на абдоменот со CO2, за полесна опсервација. Останува гас внатре и додека се дифузира притиска на дијафрагмата и дава рефлексна болка во рамења....

За дивно чудо, ја немав никакви посебни болки или проблеми, нормално само од резовите (кој не знае, при лапароскопија добиваш три реза со големина од 1-2см во триаголник на растојание од некои си 20тина см) , отидов приквечер, следното утро ме оперираа, по 24 часа ме пуштија дома, третиот ден веќе одев на работа, единствено што ми остана како последица е мало попуштање на едниот рез, како кила, кое што требаше да се санира со повторна операција и поставување на некоја си мрежичка......ама уз муабет со докторот „ај ништо не ти е“, еве уште не сум го направил тоа.

Иначе по препорака, зафатот ми го правеше Арсенков во градска во центар, од после дознав дека е еден од најдобрите абдоменални хирурзи у Мкд, кој го викаат за итни случаи за претседатели и битни фаци............за условите у градска, но комент, ќе замижиш тие два дена и бегај дома.........имав и еден пех после операцијата во шок соба, памтам дека се будам, некако ја истегнувам канилата за инфузија и почнува да шика крв у ваздух, една од сестрите вика „што стори бе човек“ и секундарно ме снемува, пак си заспивам  ;D ;D ;D

Дури барав опција каде да се оперирам, бев и во Систина да прашам, 1700еур кошта на приватно  :o и плус ќе ме оперираше едно младо голобрадо докторче кое при прегледот не ми влеа ама баш никаква сигурност  ;) , а немам предрасуди за годините!
« Последно менување: 10 Февруари 2021, 12:47:11 pm zvonkog »

Отсутен Bicikle

• Легенда

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Се пријавивте? Јас да.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Има промена во интерфејсот денес, и пак не успевам да се регистрирам.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀

Отсутен Mikius

• Легенда
Се пријавивте? Јас да.
И шо дека?

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3067
Се пријавивте? Јас да.
Вчера попладнето кога проработе.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Се пријавивте? Јас да.
И шо дека?
Grab the opportunity. Само тоа. Боље ја да ја фатам болеста за гуша, отколку она мене. Ем heard immunity.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18169
  • Giulietta QV 1750 TBi
    • Instagram
Има промена во интерфејсот денес, и пак не успевам да се регистрирам.

Читаат форум, само што изедов лања, успешно успеав да „изразам интерес“.
What I daily drive (and daily fix):
2012 Alfa Romeo Giulietta QV 1750 TBi | 230hp 🍀