Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1983066 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22380
Овој на видеово вели дека ова се (можни) нус појави на вакцините кои веќе се користат во В. Британија, а немам поим што ќе стигне кај нас, дали подобри (мало сутра), исти или ѓубре.

А јас сум ЗА добри вакцини.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
И јас сум за ама не за вакцина наводно развиена за пар месеци. Поготово не за вакцина која што содржи днк/рна од вирус, познати имунолози сведочат дека е недоволно испитана технологија. Не само за вирусов туку и за други болести каде што се експериментира

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
за нас чоколади не праат исти, не па вакцини..
Едит
Ај нека прочита некој нјус појави од аспирин.
« Последно менување: 08 Декември 2020, 21:22:56 pm Bicikle »

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22380
 А кој е ликов уствари?

За фејк њуз за жал уште не се одговара кривично, али за лажно претставување мислам да.. а ми збори во блузон од битпазар со вергина сонце во позадина во соба во Брисел...

Ваљда не е до толку идиот.. или па ја не пратам доволно.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Па ако не ви е сигурна вакцината на фајзер што се прима во британија а и кај нас ќе де прима, слободно отидете до браќата руси нека ви стават спутник и ајт.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
А кој е ликов уствари?

За фејк њуз за жал уште не се одговара кривично, али за лажно претставување мислам да.. а ми збори во блузон од битпазар со вергина сонце во позадина во соба во Брисел...

Ваљда не е до толку идиот.. или па ја не пратам доволно.
И јас тоа приметив, извади некои листови кои сам можеш да си ги напишеш, напишал дека е во европски парламент, и се лепат жртви
Последнава година не сум слушнал од вакцини даунов синдром да се појави, помина хајката или ги оправија вакцините?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45191
  • Il Moderatore
Даунов синдром е генетска аномалија, не е последица на надворешни влијанија.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bicikle

• Легенда
аутизам беше. Годинава освен корона немат ништо друго.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
Даунов синдром е генетска аномалија, не е последица на надворешни влијанија.
Лапсуз, за аутизам мислев

Отсутен Bicikle

• Легенда
Демоде е сега, чипојве се ин што ќе ги ставале во вакцинава и што ќе ги командале.
« Последно менување: 08 Декември 2020, 23:06:29 pm Bicikle »

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
И јас сум за ама не за вакцина наводно развиена за пар месеци. Поготово не за вакцина која што содржи днк/рна од вирус, познати имунолози сведочат дека е недоволно испитана технологија. Не само за вирусов туку и за други болести каде што се експериментира

https://www.chop.edu/centers-programs/vaccine-education-center/making-vaccines/how-are-vaccines-made

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3356
FDA има закажано состанок на 11 Декември, на кој што ќе се разгледуваат резултатите од вакцината на Фицер. На 17 Декември е закажан состанок за вакцината на Астра Зененка.

Никакви документи ниту пак заклучоци се изнесени во јавност до сега. Документот кој што го споделувате е презентација Power Point во пдф формат. Ако ја прочитате цела ќе сфатите дека тоа е план за изведување на истражувања за евентуални нус појави од вакцијата. Тие НУС појави што се набројани ќе бидат предмет на набљудување, односно ќе следат дали вакцината ќе предизвика некои од тие ставки кои што ги споделивте. Можеби ќе предизвика некоја од нив, можеби не.

Не е никаков заклучок или извештај за нус појави од ништо.

Вакцината како и секоја вакцина ќе може да ја прими тој што сака. Нема да биде задолжителна.

Секако дека патувањето во странство, посетување конференции, состаноци, туристички патувања, летувања, зимовања па и вработувања ќе бидат условени со примена вакцина против коронавирусот. Тоа е индивидуална одлука на секоја држава, фирма, организатор на настани. И секако дека тие што ја немаат примено ќе бидат дискриминирани. И секако дека никој нема да превземе ништо околу тоа.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
Во една друга држава, за вакви дезинформации ширење како стручниов од ФБ, се лежеше на еден "Голи Оток"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
Вакцината како и секоја вакцина ќе може да ја прими тој што сака. Нема да биде задолжителна.
Прекрасно! Барем за почеток да има за тие што сакаат.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Во една друга држава, за вакви дезинформации ширење како стручниов од ФБ, се лежеше на еден "Голи Оток"
Ама незнаел он, поборник бил за квалитетни вакцини, а успут му се се појавило на ФБ и решил тука да го сподели да не просветли нас.