Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1981268 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
... btw го прогласуваме короната за прележано.

Отсутен Diesel

• Легенда
  • Пораки: 7003
И тебе те стаса?

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22378
Ме стаса, ме дриблаше една недела и ме батали.

Отсутен Diesel

• Легенда
Мајка ми беше позитивна. Ја прележа.

Заебана работа. Од прва рака.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8372
  • Плинаш!!!
И јас ја прогласувам за умрено! Внимавајте не е играчка вирусов иако лесно го поминав.

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2322
Не знам дали ја прележав фамознава корона,ако тоа беше тоа тогаш можам да кажам дека сум искусил и појак грип пред 2-3 години.
Некаде 18-19 ноември се осетив така како настинат,почнав да пијам Кафетин колд.На 21 ноември  изгубив вкус и мирис и се до 24 ноември немав вкус и мирис,одеднаш ми се врати.Од 22 ноември до некаде 25-26 бев омалаксан,без сила и со кашлица но температура не кренав никако.На 24 ноември бев на матичен лекар,не ме прати да се тестирам туку ми ја препиша универзалната терапија од фамозниот универзален лек (антибиотик) Сумамед и пробиотик и витамини,не ни знаев што терапија ми има дадено се до моментот кога си дојдов дома од аптеката и го отворив ќесето.Сумамедот не го испив,само витамините ги пиев.На 27 ноември имав контрола кај матичниот,кажав дека сум добар и дека имам само блага кашлица,но повторно ми препиша уште една доза од Сумамедот но не го зедов.За кашлица зедов сируп од Исландски лишај кој ја реши кашлицата.Сопругата и  мајка ми  не појавија никакви симптоми,татко ми ги имаше истите симптоми на почетокот од ноември.
Од симптоми кои ги имав,малаксаност неколку денови,немав сила од подрум да качам вреќа од 15кг пелети,се заморував на моменти како да се борам за воздух,ова траеше 3-4 денови.Мали болки во грбот,немав вкус и мирис неколку денови,кашлица.

Можеби ќе наидам на осудување но Сумамед на според мене благи симптоми на грип нема сила што ќе ме натера да пијам.
« Последно менување: 06 Декември 2020, 02:04:53 am AUDI »
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612

И тебе те стаса?
[/quote]компликации?
Мене ми беше како и секоја есен, да не речам се разочарав.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 916
Не знам дали ја прележав фамознава корона,ако тоа беше тоа тогаш можам да кажам дека сум искусил и појак грип пред 2-3 години.
Некаде 18-19 ноември се осетив така како настинат,почнав да пијам Кафетин колд.На 21 ноември  изгубив вкус и мирис и се до 24 ноември немав вкус и мирис,одеднаш ми се врати.Од 22 ноември до некаде 25-26 бев омалаксан,без сила и со кашлица но температура не кренав никако.На 24 ноември бев на матичен лекар,не ме прати да се тестирам туку ми ја препиша универзалната терапија од фамозниот универзален лек (антибиотик) Сумамед и пробиотик и витамини,не ни знаев што терапија ми има дадено се до моментот кога си дојдов дома од аптеката и го отворив ќесето.Сумамедот не го испив,само витамините ги пиев.На 27 ноември имав контрола кај матичниот,кажав дека сум добар и дека имам само блага кашлица,но повторно ми препиша уште една доза од Сумамедот но не го зедов.За кашлица зедов сируп од Исландски лишај кој ја реши кашлицата.Сопругата и  мајка ми  не појавија никакви симптоми,татко ми ги имаше истите симптоми на почетокот од ноември.
Од симптоми кои ги имав,малаксаност неколку денови,немав сила од подрум да качам вреќа од 15кг пелети,се заморував на моменти како да се борам за воздух,ова траеше 3-4 денови.Мали болки во грбот,немав вкус и мирис неколку денови,кашлица.

Можеби ќе наидам на осудување но Сумамед на според мене благи симптоми на грип нема сила што ќе ме натера да пијам.
Тие се симптомите, си прележал, и јас ги имав истите и бев позитивен. Тестирањето се врши и за да не пренесеш на други, за кои би било фатално. Кога ги добив првите симптоми, одма се изолиравме од другите, а ми закажаа тест за 3 дена

Отсутен Diesel

• Легенда

И тебе те стаса?
компликации?
Мене ми беше како и секоја есен, да не речам се разочарав.
[/quote]

Па, компликации...

Да, во одредена мера. Првите 3-4 дена, едвај дишеше, значи ептен тешко.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
Пола форум сме го прележале вака така :)
New blood of old school

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 4111
Пола форум сме го прележале вака така :)
Како средношколка на екскурзија:)

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8372
  • Плинаш!!!
Симптомите горе доле како кај AUDI само што два дена имав температура 37.5 и силна треска. И после 20 дена изолација вкусот уште ми се нема вратено.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9578
Ova so sumamedov znaci e standard na maticnive so be gi boli k. Na 2ca prijateli isto bea pozitivni bez teshki simptomi odma sumamed.
Nj gi zemaa ni gi koristea. Samo ovde preventivno se dava sumamed

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
Јас правев тест пред еден месец ради зголемена температура а ден пред тоа се вратив од Бугарија со температура. Симптомите беа 37,5°C температура, главоболка и вртоглавица првите 3-4 дена. Користев витамин ц ампули, цинк, селен, витамин Б12, Б6,Д3, изопринозин, магнезиум, две дози сумамед и пет инекции Клексан. По една недела скоро целосно се вратив во нормала а остана само уморот. Вчера после точно 30 дена пак правев тест заради патување во странство и тестот е пак позитивен.
По автоматизам ми отворија боледување на уште 10 дена.

Не се слагам дека е обичен вирус, затоа што е тотално не предвидлив, а да не правевме толку испитувања сигурно ќе поминев многу позаебано.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6707
Најако е тие што ќе поминат релативно лесно, се курчат во смисла дека еве мене ништо не ми беше за џабе се дига врева со вирусов све е лага. Тоа е себично размислување кое што е главна причина за ширење на вирусот.