Автор Тема: Здравје, медицински установи, опрема и стручност на персоналот  (Прочитано 1823296 пати)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
Си почитуваат луѓе, 2м минимално растојание, не се групираат, по дуќани само тетките што продаваат, маските под нос ги носат.
Инаку, најголем број „туристи“ се од куманово, штип, струмица, гевгелија... од ск само некој што има нешто свое, ама пак е полупразен Дојран. Не е драма.
Ја чудим.
По таблици, Битола, Велес, Струмица, Неготино...

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
Струмичани си имаат викендици/вили/куќи во Дојран.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Исто како Скопјани во Охрид и Маврово.

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Pixel Perfect.
Скопје ти е многу народ, наспроти 35-40К струмичане, а и сите корони досега шо се пишани во Струмица се увоз од комшилакот или се заразиле во Скопје. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
а и сите корони досега шо се пишани во Струмица се увоз од комшилакот или се заразиле во Скопје. :)

Оу мај гуднес вакви изјави.... ќе го земам смајлито на крај како индикатор дека не си сериозен.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Како и секаде. Не дека се создала Корона во Струмица или Битола. Ја донел некој.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34463
  • Таков е животот... јебига
Како и секаде. Не дека се создала Корона во Струмица или Битола. Ја донел некој.
Не, во Скопје е создадена, во тајните лаборатории на Миленко.

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
И до кога вака ќе живееме со маски, карантини, полициски, затворени граници?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9182
  • Пичлеме
До избори ;D

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
Толку карантини, толку слободно време, досадно, а толку не исечени нокти на нозе...

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.

@loopz

Недоразбирање? Да, точно. Од мојот 10-годишен престој во Скопје, можам да се пофалам дека прекрасно си поминав, најмногу заради односот на моите школски и колеги, кои и ден денес можам да кажам дека ми се поблиски од луѓе што сум секој ден со нив тука дома, иако се гледаме многу, многу ретко. Прави другари.

Ама, исто така не можам да кажам дека не поминав низ тортурата "провинција" низ тие 10 години. И погоди што - пак скопјани ме џвакаа за тоа.

Синка, ако после подолго време дружење некој те џвакал пак со такви малогранштини тој не ти е другар, а уште помалку скопјанец.
Тоа ти е типичен сељАк и/или. педер :)

Нема начин како кратко да објаснам сè, затоа не ни објаснувам.
Само ќе уфрлам една анегдота :)

------------------------------------------------------------------------------------

Кога бев мал живеев во Свети Николе.
Луѓе од мојата улица, тие што живеат на крај од градот ги викаа сељаци.
Кога дојдов до Средно, луѓето се расправаа на кој татко му бил роден во Свети Николе, а кој бил од село.
Кога дојдов во Скопје, луѓето од Скопје ги гледаа триаглесто тие што не се од Скопје.
После 2-3 години во Скопје, кога ќе отидев дома многу луѓе знаеја да кажат "Дека си бе, Скопски!" - ова често е прифатено како зафрканција. Ама и неретко било да е од завист, еве не знам зошто.

------------------------------------------------------------------------------------

Сакав да кажам, тури му куро, не вреди да се р'чка никој на таа основа.
Ако вреди нешто, не ни мислев дека ти си почнал нешто - имаше мал дел од твојот пост што лесно се претвори во провокација, а провокација до пред тоа не ни постоеше :))
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9034
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
Не, во Скопје е создадена, во тајните лаборатории на Миленко.

Sent from my Redmi Note 6 Pro using Tapatalk

Л'жеш! Ти си крив!
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1928
Ха, омраза имало... А "провинцијалците" кога ви го дишат воздухот во Скопје, криво ви е?

Гледате дека се е диктирано од моментални потреби? Дека добар дел од тие што живеат во градот убав, а не се родум од Скопје, имаат некој зорт штом се таму?

Немој да ми кажувате за омраза. 10 години живеев во Скопје.

Сега ќе ти кажам друже кој така дискриминира, тоа се најчесто "Скопјани" доселени од некаде, или нивните деца, луѓе со комплекси, размазени деца на имотни родители. Јас зборот провинција воопшто не го сакам, многу грдо ми звучи.

Ќе ти кажам пример за мене, јас живеам во Скопје ама надвор од градот, кога тргнав средно "градските фаци" исто се заебаваат, за на крај да дознаам дека на сите тие родителите им се доселиле од свирипичино, па си имаат комплекси децата, иако цела моја фамилија, баби дедовци, прабаби прадедовци отсекогаш живееле тука, али не сум бил од врвните општини.

Така да, поука од мене, не им се замарај, затоа што стари скопјани дали се 20%, се друго е собрано од цела Македонија.

Од другите градови знаеме зошто доаѓаат во Скопје, претежно нема работа кај нив па мора да се досели. Јас не разбирам зошто некои како охриѓани плукаат по скопјани кога одат таму, кога пола Охрид живее во Скопје. Може и нас не ни одговара толку многу луѓе да се населат, лом сообраќај, куп згради, али јебига, државата го развива само Скопје.

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Pixel Perfect.
Среќни сме што навреме изреагира општината и го откажа карневалот. (29 Февруари)
Како шо си доаѓаа традиционално секоја година гастербајтери од Италија, Швајцараа и Германаа за карневалот, досега ќе бевме најголемото жариште во Македонија.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
@loopz

Никаде не реков дека се работи за истите луѓе.

Има Скопјани, Скопјани и Скопјани.

@AngelSK

Се разбираме.