@loopz
Недоразбирање? Да, точно. Од мојот 10-годишен престој во Скопје, можам да се пофалам дека прекрасно си поминав, најмногу заради односот на моите школски и колеги, кои и ден денес можам да кажам дека ми се поблиски од луѓе што сум секој ден со нив тука дома, иако се гледаме многу, многу ретко. Прави другари.
Ама, исто така не можам да кажам дека не поминав низ тортурата "провинција" низ тие 10 години. И погоди што - пак скопјани ме џвакаа за тоа.
Синка, ако после подолго време дружење некој те џвакал пак со такви малогранштини тој не ти е другар, а уште помалку скопјанец.
Тоа ти е типичен сељАк и/или. педер

Нема начин како кратко да објаснам сè, затоа не ни објаснувам.
Само ќе уфрлам една анегдота

------------------------------------------------------------------------------------
Кога бев мал живеев во Свети Николе.
Луѓе од мојата улица, тие што живеат на крај од градот ги викаа сељаци.
Кога дојдов до Средно, луѓето се расправаа на кој татко му бил роден во Свети Николе, а кој бил од село.
Кога дојдов во Скопје, луѓето од Скопје ги гледаа триаглесто тие што не се од Скопје.
После 2-3 години во Скопје, кога ќе отидев дома многу луѓе знаеја да кажат "Дека си бе, Скопски!" - ова често е прифатено како зафрканција. Ама и неретко било да е од завист, еве не знам зошто.
------------------------------------------------------------------------------------
Сакав да кажам, тури му куро, не вреди да се р'чка никој на таа основа.
Ако вреди нешто, не ни мислев дека ти си почнал нешто - имаше мал дел од твојот пост што лесно се претвори во провокација, а провокација до пред тоа не ни постоеше

)